Στον αέρα η δίκη για τον Αλέξη

Στον αέρα η δίκη για τον Αλέξη

Ακομη και να αναβληθεί ενδέχεται η δίκη του δολοφόνου του Αλ. Γρηγορόπουλου μετά από διαφωνίες για τον τόπο τέλεσής της λέει ο Σπ Βούγιας

Ανοιχτό άφησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγιας, σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη, το ενδεχόμενο να αναβληθεί η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.





Οι χθεσινές εξελίξεις

Αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητεί, η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για τον θάνατο του ανήλικου γιου της να γίνει στην Αθήνα και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλού, κατέθεσε σήμερα η μητέρα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν, δια του συνηγόρου της Δημήτρη Τσοβόλα. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος είχε πέσει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Στην αίτησή της η κ. Τσαλικιάν χαρακτηρίζει “δυσχερή έως αδύνατη” την παράσταση της ίδιας, των δικηγόρων και των μαρτύρων στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, που έχει οριστεί, για τη διεξαγωγή της δίκης των δύο ειδικών φρουρών.

Αναφέρει, ακόμη, ότι η διεξαγωγή της δίκης στην Άμφισσα, αλλά και γενικότερα εκτός των Αθηνών, δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για την ανεύρεση της αλήθειας και ζήτησε η δίκη να διεξαχθεί στην ειδικάδιαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ωστόσο ο δήμαρχος Κορυδαλλού, με επιστολή του στον εισαγγελέα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θίγεται η αξιοπιστία της πολιτείας.

Επιπλέον, αναφέρει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα είναι πολύ μεγαλύτερες απ΄ότι σε άλλες πόλεις για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η δίκη είχε οριστεί να γίνει στο Μεικτό Ορκωτό  Χαλκίδας, αλλά με νεότερη απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, η έδρα διεξαγωγής της δίκης, ύστερα από αντιδράσεις τοπικών παραγόντων της Εύβοιας και της Χαλκίδας, μεταφέρθηκε στο ΜΟΔ Άμφισσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα