Τι θα έκανε ο ALPHA χωρίς τον Λαζόπουλο;

default image

Η επιτυχία της χρονιάς αναμφισβήτητα. Με το Λάκη Λαζόπουλο σε μεγάλη ρέντα, κάθε εβδομάδα θα έχουμε και νέο ρεκόρ τηλεθέασης

Ελευθερία Τύπου

Σύμφωνα με την έκθεση των ‘Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα’, η χώρα με τη μικρότερη ελευθερία Τύπου είναι η Ερυθραία (είναι στη ΝΑ Αφρική). Σε σύνολο 169 χωρών, αυτές με τη μεγαλύτερη και κάθε λογής λογοκρισία είναι οι Β. Κορέα, Τουρκμενιστάν, Ιράν, Κούβα, Μπούρμα, Κίνα. Τη μεγαλύτερη ελευθερία την απολαμβάνουν στις Ισλανδία, Νορβηγία, Εσθονία, Σλοβακία, Βέλγιο. Η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 30η θέση. Δείτε
εδώ όλη τη μελέτη.

Μουσικοί Διάλογοι
Η πρώτη κυρία δημοσίων σχέσεων, Λόλα Νταϊφά, προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου της ‘Μουσικοί Ορίζοντες’ και τη Δευτέρα το απόγευμα γίνεται στο Μέγαρο η παρουσίαση. Πρόκειται για διαλόγους της κυρίας Νταϊφά με 24 κορυφαίους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού την περίοδο 1986-1987, από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΤ2. Μεταξύ των δημιουργών διαβάζουμε τα ονόματα των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου.

Αλ Τσαντίρι Νιουζ
Η επιτυχία της χρονιάς αναμφισβήτητα. Με το Λάκη Λαζόπουλο σε μεγάλη ρέντα, κάθε εβδομάδα θα έχουμε και νέο ρεκόρ τηλεθέασης. Χθες ασχολήθηκε για ακόμα μια φορά με την καημένη τη Ρούλα Βροχοπούλου και εκεί που λέγαμε ‘έλεος πια μ’ αυτή’ μάς έδειξε το πλάνο που η εν λόγω κυρία έλεγε στον Ανδρέα Μικρούτσικο την ατάκα της χρονιάς: ‘Αν εσύ δεν ήσουν ο Μικρούτσικος θα σε ερωτευόταν η Δήμητρα Ρουμπέση;’. Εύγε και στο Λαζόπουλο και στη Βροχοπούλου.

ALPHA
Λόγω του ‘Αλ Τσαντίρι Νιουζ’ ο ALPHA ήταν χθες ο σταθμός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση (είχε επαναληφθεί και την περασμένη Τρίτη) με 20,3%. Η εκπομπή του Λαζόπουλου άγγιξε το 50,5% (στοιχεία από AGB).

ΕΣΡ
Μια εκπομπή των Αποδείξεων είχε πλάνα από κρυφή κάμερα σε θεραπευτήριο όπου κάποια παιδιά με ψυχικά νοσήματα κακοποιούνταν από εργαζόμενους του ιδρύματος. Το ΕΣΡ έριξε πρόστιμο 50 χιλ. ευρώ στον ΑΝΤ1 για την εν λόγω εκπομπή. Ορθά. Με αυτούς που χτυπούσαν τα παιδάκια τι έγινε;

Web Mail
Η χωρητικότητα του Gmail συνεχίζει να ανεβαίνει ασταμάτητα και έχει φτάσει σε δύο μέρες τα 3,5 GB από 2,9 που ήταν. Ο ανταγωνισμός με τo mail της Yahoo (δίνει απεριόριστη χωρητικότητα και ετοιμάζει και αναβάθμιση ) και της Microsoft (δίνει 5 GB από τον Αύγουστο) την υποχρεώνει να γίνει ακόμα πιο γενναιόδωρη με τους χρήστες της, καθώς άλλωστε και οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Η Ελευθεροτυπία για τον έξυπνο τίτλο της, ‘Αγώνας διαδρόμου’.

YouTube
Για να σταματήσει η βροχή των μηνύσεων, η ιδιοκτήτρια του YouTube, Google Inc., υποχρεώθηκε να δημιουργήσει δικλίδες ασφαλείας ώστε να μην ανεβαίνουν στο δημοφιλές σάιτ, βίντεο με πνευματικά δικαιώματα. Η Google συνεργάζεται με 9 μεγάλες εταιρείες ΜΜΕ, μεταξύ τους οι Time Warner Inc. και Walt Disney Co, ώστε να αυξηθεί η προστασία στα βίντεο τους. Η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα στο YouTube ήρθε 7 μήνες μετά από τη μήνυση της Viacom για 1 δισ. δολάρια. Με τη νέα τεχνολογία λοιπόν, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θα εισάγουν το υλικό τους σε μια βάση δεδομένων και αν κάποιο βίντεο που ανεβαίνει από χρήστη του YouTube ταιριάζει με κάποιο από τα βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα τότε θα είναι στο χέρι των πρώτων αν θα το “κόψουν”, ή αν θα επιτρέψουν να ανέβει (πουλώντας εν τω μεταξύ διαφημίσεις στο πλάι).

MySpace – Skype
Το social network, MySpace και το διαδικτυακό τηλέφωνο, Skype, ενώνουν τις δυνάμεις τους και από το Νοέμβριο οι χρήστες του πρώτου θα μπορούν να μιλάνε μεταξύ τους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του δεύτερου, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινωνία που είναι συνδεδεμένη τηλεφωνικά (πως το είπατε αυτό;). Να τονίσουμε πως το MySpace έχει 110 εκατ. χρήστες και το Skype 220 εκατ.

Αρίων
Όντως ο Χρήστος Φερεντίνος θα είναι ο παρουσιαστής της 6ης απονομής των μουσικών βραβείων Αρίων. Στις 29/10 στις 21.00 από τον ΑΝΤ1.

ADSL
Μπορεί να έχουμε αλματώδη αύξηση εγκατάστασης γραμμών ADSL στη χώρα μας, αυτό όμως δεν αρκεί για να ανέβουμε από τον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο λοιπόν αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις, η Δανία οδηγεί την κούρσα με 37,2% στο σύνολο των κατοίκων, ενώ τελευταία είναι η Βουλγαρία με 5,7%. Η Ελλάδα είναι στο 6,8%, λίγο πιο πάνω από την προτελευταία Ρουμανία (6,6%). Συνολικά οι 27 χώρες της Ε.Ε. έχουν 90 εκατ. ευρυζωνικές συνδέσεις.

Εξάντας
Tέταρτο βραβείο απέσπασε το ντοκιμαντέρ του Εξάντα , ‘Δέλτα, οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου’.

Σκάι
Ο Σκάι συνεχίζει και μετά τις εκλογές τα ‘Σκάι/YouTube Debate’. Την Παρασκευή στις 21.00, με θέμα ‘Πού πάει το ΠΑΣΟΚ;’ οι καλεσμένοι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πέτρος Ευθυμίου και Μιλένα Αποστολάκη απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών.

Μπάλα
Τουρκία – Ελλάδα, MEGA στις 20.30
Ρωσία – Αγγλία, MEGA στις 23.15 (Μ)
Δανία – Λετονία, SS1 στις 21.00
Γερμανία – Τσεχία, ΝΕΤ στις 22.30 (Μ)

Φωτό της ημέρας
Η Ιρλανδή συγγραφέας Anne Enright, για το βιβλίο της ‘The Gathering’, είναι η μεγάλη νικήτρια του φετινού λογοτεχνικού βραβείου Man Booker. Παρότι αουτσάιντερ, κατάφερε τελικά να κερδίσει αυτή τις 50 χιλ. λίρες και την παγκόσμια φήμη. Δείτε εδώ τους νικητές όλων των ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα