Εκτοξεύτηκε το 2ο μη επανδρωμένο Boeing

Εκτοξεύτηκε το 2ο μη επανδρωμένο Boeing

Την εκτόξευση ενός δεύτερου μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος Χ-37Β για λογαριασμό της πολεμικής αεροπορίας, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία Boeing

Η εταιρεία, έκανε λόγο για “επιτυχή εκτόξευση του δεύτερου Οχήματος Τροχιακής Δοκιμής (OTV) για λογαριασμό του Γραφείου Άμεσων Δυνατοτήτων της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας”.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήριο Canaveral, στη Florida.

“Τον Δεκέμβριο υπήρξε μία ιστορική στιγμή όταν το Χ-37Β έγινε το πρώτο μη επανδρωμένο όχημα που βγήκε στο διάστημα και προσγειώθηκε μόνο του και σήμερα κάναμε άλλο ένα σημαντικό βήμα”, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Boeing Space & Intelligence Systems.

Το πρώτο OTV είχε εκτοξευθεί τον περασμένο Απρίλιο για μία διάρκεια περίπου οκτώ μηνών και είχε προσγειωθεί στην αεροπορική βάση Βάντεμπεργκ τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΝΑSA αποφάσισε να αποσύρει τα διαστημικά λεωφορεία της, τα μοναδικά οχήματα που είχε στη διάθεσή της, για να βάλει σε τροχιά γύρω από τη Γη τους αστροναύτες της, με τα τρία λεωφορεία της να οδεύουν προς απόσυρση.

Η νέα αποστολή της NASA θα είναι να προετοιµάσει την πτήση προς τον Αρη, αλλά και γι’ αυτό λείπουν τα χρήµατα.

Σύµφωνα µε τα σχέδια του Οµπάµα, οι ιδιώτες είναι αυτοί που θα κατασκευάσουν τα νέα διαστηµόπλοια, που θα κάνουν δροµολόγια µέχρι τον διαστηµικό σταθµό.

Ηδη εταιρείες όπως η Boeing και η Alliant Techsystems έχουν προτείνει και πειραµατίζονται µε λύσεις για τη µεταφορά µεγάλων φορτίων στο διάστηµα.

Πάντως, µόνο η SpaceX έστειλε σε τροχιά και επανέφερε στην ατµόσφαιρα ένα πραγµατικό διαστηµόπλοιο, έστω και µη επανδρωµένο προς το παρόν και χωρίς τους απαραίτητους µηχανισµούς ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα