Με τη δύναμη της ψυχής

default image

Έχασε τα χέρια και τα πόδια του από ηλεκτροπληξία ωστόσο δεν παραδόθηκε. Ένας 42χρονος Γάλλος, παρά το ότι χτυπήθηκε σκληρά από τη μοίρα, μετά από δύο χρόνια προπόνησης θα επιχειρήσει να διασχίσει τη Μάγχη

Με περίσσιο θάρρος ψυχής ένας 42χρονος ακρωτηριασμένος Γάλλος, ο οποίος έχασε και τα τέσσερα άκρα του από ηλεκτροπληξία θα επιχειρήσει ένα ασυνήθιστο εγχείρημα που προετοιμάζει εδώ και δύο χρόνια, να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας.

Ο Φιλίπ Κρουαζόν θα αναχωρήσει από το Φολκστόουν της νότιας Βρετανίας μεταξύ 05:00 και 06:00 ώρα Γκρίνουιτς εφόσον το επιτρέψει ο καιρός.

Η άφιξη στις γαλλικές ακτές αναμένεται 24 ώρες αργότερα, μεταξύ Βισάν και Ακρωτηρίου Γκρι-Νε, στη Βόρεια Γαλλία.

Ο Φιλίπ Κρουαζόν, έχασε και τα τέσσερά του άκρα όταν χτυπήθηκε από πολλαπλές ηλεκτρικές εκκενώσεις άνω των 20.000 βολτ τον Μάρτιο του 1994, ενώ αποσυνέδεε μία κεραία τηλεόρασης.

Πηγή έμπνευσής του είναι μια κολυμβήτρια που διέσχισε τη Μάγχη πριν από 16 χρόνια. Ο Κρουαζόν νοσηλευόταν τότε σε νοσοκομείο και βλέποντας ένα σχετικό ρεπορτάζ με τη κολυμβήτρια το πήρε απόφαση.

Ο Κρουαζόν, που είναι πατέρας δύο παιδιών, θα χρησιμοποιήσει προσθετικά μέλη, τα οποία δεν τον βοηθούν μεν να προχωρά, αλλά να διατηρεί την ισορροπία του και να μην παθαίνει ναυτία.

Κατά μέσο όρο προχωρά κατά 3χλμ/ώρα και προπονείται επί δύο χρόνια περίπου 30 ώρες την εβδομάδα.

Αυτή του τη πράξη τη κάνει για τον εαυτό του και τους δικούς του ανθρώπους, ενώ επιθυμεί να δώσει κουράγιο σε όσους έχουν χάσει τη διάθεσή τους για ζωή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα