Η Boeing στο διάστημα

default image

Μέχρι το 2015, η Boing θα μπορεί να στέλνει τουρίστες στο διάστημα, με διαστημικές κάψουλες επτά επιβατών. Φουντώνει ο ανταγωνισμός μεταξύ εταιρειών, με δεδομένη και την αποχώρηση των διαστημικών λεωφορείων της NASA από το 2011 (Pic)

Η Boeing επιθυμώντας να επενδύσει στο Διαστημικό τουρισμό σύναψε συνεργασία με την εταιρεία Space Adventures, που στέλνει τουρίστες στο διάστημα.

Αν και η διαστημική κάψουλα CST-100 βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, η Boeing αναφέρει ότι από το 2015 θα μπορεί προσφέρει ταξίδια σε όλο το γαλαξία μεταφέροντας επτά επιβάτες αρχικά σε τροχιά ή μέχρι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αλλά αργότερα θα μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις και σε ιδιωτικούς διαστημικούς σταθμούς.

Το SpaceShipTwo της Virgin Galactic θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το αντίπαλο δέος του CST-100 το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει τις πτήσεις  το 2012 ή το 2013, ανάλογα με την πορεία των δοκιμών.

Μάλιστα, η Virgin Galactic θα είναι πιο οικονομική με τιμές γύρω στα 200.000 δολάρια για μια σύντομη πτήση σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το Reuters, αν και οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν καθοριστεί, αναμένονται ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές, ενώ διαστημικές πτήσεις απευθύνονται σε ιδιώτες, εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι τα ρωσικά Soyuz θα είναι τα μόνα σκάφη που θα μπορούν να μεταφέρουν πληρώματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όταν αποσυρθούν τα διαστημικά λεωφορεία της NASΑ το 2011.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα