Καλώς τον Χρήστο Δανέζη

default image

Δηλαδή τον νέο αρθρογράφο του SPORT 24, που προέκυψε από τον 2ο διαγωνισμό Sportsblog. Στο 43% η τηλεθέαση του αγώνα Ελλάδας-Βοσνίας

Sportsblog

Ανακοινώθηκε το όνομα του νικητή του 2ου διαγωνισμού του ‘ Sportsblog‘. Ο άξιος νικητής είναι ο Χρήστος Δανέζης και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει να αρθρογραφεί στο SPORT 24. Συγχαρητήρια και σιδεροκέφαλος.

Nitro Radio 102,5
Ένα χρόνο στον αέρα κλείνει σήμερα η καλύτερη πρωινή ραδιοφωνική παρέα. Ο λόγος για την εκπομπή “λόγου και τέχνης” των Μαριλού Ρεπαπή, Μίνα Μπιράκου και Βαγγέλη Χαρισόπουλου. Καλή συνέχεια.

Στο Νησί
Η εφημερίδα Guardian θα διαθέσει στο διαδίκτυο όλα της αρχεία, με το αζημίωτο βέβαια. Μιλάμε για υλικό 212 ετών και η αρχή θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου με τη διάθεση των αρχείων από το 1821 μέχρι το 1975 για τη Guardian και από το 1900 έως το 1975 για την Obsrever. Το υπόλοιπο υλικό θα δοθεί στους χρήστες του χρόνου. Η διεύθυνση είναι guardian.co.uk/archive και το σύνολο των αρχείων είναι 1,2 εκατ. σελίδες!

Μπάλα
Τηλεθέαση 43% είχε το ματς της Εθνικής με τη Βοσνία. Με την Τουρκία να δείτε…

105,8
Ξεκίνησε χθες και το νέο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΝΕΤ 105,8. Μεταξύ πολλών ονομάτων, εκπομπή έχουν οι Γιάννης Καλαμίτσης, Πηνελόπη Γαβρά, Χριστόφορος Ζαραλίκος, το δίδυμο Λυριτζής – Οικονόμου και φυσικά ο Γιάννης Πετρίδης.

Το νέο της ημέρας

Από σήμερα 16 Οκτωβρίου, η φέτα είναι ελληνική και μόνο ελληνική. Σύμφωνα με τις ειδήσεις της ΕΡΤ, μετά από μια 15ετή διαμάχη με Δανούς, Γάλλους και Γερμανούς δικαιωθήκαμε και πλέον μόνο εμείς μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ονομασία ΦΕΤΑ (όλοι οι άλλοι πρέπει να την αποσύρουν). Οι Γάλλοι βέβαια έχουν προσφύγει.

Nintendo
Με τις πωλήσεις που κάνει το Wii (περίπου 13 εκατ. κονσόλες παγκοσμίως) και τα παιχνίδια του, αλλά και το DS, η Nintendo αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τη Sony και είναι η τρίτη σε αξία εταιρεία στην Ιαπωνία, μετά τις Toyota και Mitsubishi.

Joost

Σας λέγαμε για τη δημιουργία του Joost, τον Ιανουάριο. Τώρα που έκανε εγκαίνια το μαγαζί, σάς το υπενθυμίζουμε. Το Joost είναι δημιούργημα των ιδρυτών των Kazaa και Skype, έχει τηλεοπτική ποιότητα εικόνας, είναι δωρεάν και πρόκειται για τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο όμως λειτουργεί μόνο online. Έχει 215 κανάλια (δείτε τα εδώ) και συνεργάζεται μεταξύ άλλων, με τα Warner Music, Endemol, Viacom. Το λογισμικό (10 ΜΒ) που χρειάζεται κάποιος για να παρακολουθεί τηλεόραση από το Joost το έχουν ήδη κατεβάσει 2 εκατ. χρήστες, ενώ τώρα που άνοιξε για το κοινό γίνονται 100 χιλ. κατεβάσματα τη μέρα. Ορίστε και ένας κλώνος του (DNA Stream), που δεν απαιτεί κατέβασμα λογισμικού.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας

Λόγω του μιντιακού ενδιαφέροντος, η Espresso και η πληροφορία της εφημερίδας για την Ελένη Μενεγάκη.

Radiohead
Διαβάστε εδώ την εμπεριστατωμένη κριτική του νέου δίσκου των Radiohead, In Rainbows, που ως γνωστό διατίθεται στο διαδίκτυο για όσα χρήματα θέλει ο καθένας (βλ. Media* 2/10).

Τι να δούμε
Την Πρωινή Περίπολο του Νίκου Νικολαΐδη στο κανάλι της Βουλής ή την Οικογένεια Τένενμπαουμ στη ΝΕΤ; Και τα δύο φιλμ σήμερα Τρίτη στις 23.00.

Φωτό της ημέρας
Χθες ξεκίνησε το 17ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομουνιστικού Κόμματος. Θεωρείται η μεγαλύτερη πολιτική συνάντηση των 5 τελευταίων ετών στη χώρα. Φανταζόμαστε πως θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η αύξηση της λογοκρισίας και η μείωση των ελευθεριών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα