Επίσκεψη στη σκιά των προκλήσεων

Επίσκεψη στη σκιά των προκλήσεων

Την αναβολή της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Γράψα στην Τουρκία, ζητεί το ΠΑΣΟΚ, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς των Τούρκων

Την αναβολή της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Γράψα στην Τουρκία, ζητεί το ΠΑΣΟΚ, με κοινή δήλωση των πολιτικών εκπροσώπων του για θέματα Εξωτερικής & Άμυνας, Ανδρέα Λοβέρδου και Βάσως Παπανδρέου, με αφορμή την πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας. Παράλληλα ζητείται από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες προς την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ο κ. Λοβέρδος και η κ. Παπανδρέου, επισημαίνονται η ματαίωση της νατοϊκής άσκησης στην περιοχή του Αη Στράτη, με απαίτηση της Τουρκίας, αλλά και η πρόκληση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, την ημέρα της επετείου του θανάτου του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται τα εξής: 

Μετά την ματαίωση της άσκησης στην περιοχή του Αι Στράτη, λόγω απαίτησης της Τουρκίας, έχουμε συνεχείς και εντεινόμενες παραβιάσεις από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο. Ακόμη και χθες, ημέρα μνήμης του Σμηναγού Κ. Ηλιάκη, ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί. Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην καλλιέργεια μιας ελεγχόμενης έντασης από τη Τουρκία.

Ταυτοχρόνως, τόσο οι ευρωτουρκικές όσο και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιβαρύνονται από την στάση της Τουρκίας που, όπως διαπίστωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πρόσφατη έκθεση του, απομακρύνεται από το κοινοτικό κεκτημένο.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες αναρωτιόμαστε ποια είναι η χρησιμότητα της επίσκεψης τώρα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όταν μάλιστα οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στο πλαίσιο οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης δεν υλοποιούνται από την τουρκική πλευρά.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναβολή της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στις αυτονόητες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ

“.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα