Κουβέλης: Δεν αντιμετωπίζουμε με ψηφοθηρική λογική τα αιτήματα των αγροτών

Κουβέλης: Δεν αντιμετωπίζουμε με ψηφοθηρική λογική τα αιτήματα των αγροτών
Ο Φώτης Κουβέλης μιλά στη Βουλή κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: "Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης", Τετάρτη 26 Μαΐου 2010. ΑΠΕ ΜΠΕ

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην ολομέλεια της Βουλής, για τα αιτήματα των αγροτών

“Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας, τροποποιήσεις μέτρων που δεν αποδίδουν και συμπληρώσεις με νέα μέτρα, με σκοπό να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία και να λειτουργήσουν αναπτυξιακές διαδικασίες. Το ίδιο λέμε και για τα αγροτικά θέματα”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του στη Βουλή.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση “σε μια πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και στη βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών”.

Ο κ. Κουβέλης στήριξε τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης τονίζοντας ότι επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν τα οξυμμένα προβλήματα των αγροτών στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

“Μας βρίσκει αντίθετους η πολιτική που περιγράφει ένα πλήρες αδιέξοδο και ένα καταστροφικό μέλλον. Ναι υπάρχουν προβλήματα αλλά η πολιτική δεν μπορεί να οικοδομείται στην εκμετάλλευση τους προς ίδιο όφελος”, υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

“Έτσι αντιμετωπίζουμε εμείς τα αιτήματα των αγροτών και όχι με ψηφοθηρική λογική. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά και δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν βιώσιμα εισοδήματα με τη διατήρηση παθογόνων καταστάσεων του παρελθόντος”.

Στο σημείο αυτό ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε την ανάγκη “να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για ρυθμίσεις που θα μειώνουν το κόστος παραγωγής και θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας”, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε:

Την θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως τις στρεμματικές ανάγκες και το είδος της καλλιέργειας.

Την μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος με την καθιέρωση ειδικού αγροτικού τιμολογίου που πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για 12 ώρες.

Την μείωση του ΦΠΑ εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος σε χαμηλά κλιμάκια για τα αγροτικά εφόδια, όπως σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα