Καθολική αποδοκιμασία

Καθολική αποδοκιμασία

Θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο της αντιπολίτευσης προκαλεί η μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Βγενόπουλος εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου

Μετά τον πρόεδρο του ΣΥΝ ήρθε η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου. Ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ζητώντας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Press Time, ο αντιπρόεδρος της MIG στρέφεται εναντίον των κυρίων Παπανδρέου και Τσίπρα για τα όσα έχουν δηλώσει αναφορικά με την πώληση μεριδίου του ΟΤΕ από την Μarfin στη Deutsche Telecom.

Ο εκπρόσωπος  Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την κίνηση Βγενόπουλου, έκανε λόγο για επίδειξη θράσους για λογαριασμό της κυβέρνησης Καραμανλή ενώ επανέλαβε πως ό,τι και αν επιχειρήσει η κυβέρνηση, δεν θα ξεφύγει από τη γενική κατακραυγή που προκαλεί η εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας χθες στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τον Μάη του 68′, αναφέρθηκε και στην αγωγή του κ. Βγενόπουλου εναντίον του.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την αγωγή σοβαρότατο θέμα για τη δημοκρατία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει δημιουργήσει μια αντίληψη ότι, όποιος θέλει να αυθαιρετεί, μπορεί. “Κανείς δεν θα μας εμποδίσει να λέμε την αλήθεια”, είπε.

Η αγωγή του Ανδρέα Βγενόπουλου προκάλεσε την αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “η αγωγή που κατέθεσε ο καπιταλιστής Βγενόπουλος εναντίον των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ αποτελεί μια απαράδεκτη και επικίνδυνη ενέργεια, που πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο των εργαζομένων”. Το ΚΚΕ τονίζει ακόμη ότι αυτές οι αγωγές δείχνουν το πόσο έχει αποθρασυνθεί το Κεφάλαιο στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι “θα περίμενε ότι ο κ. Βγενόπουλος θα είχε καταλάβει την γκάφα που είχε κάνει με την αγωγή εναντίον του και θα την είχε αποσύρει ή θα είχε ζητήσει συγγνώμη”. Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι ο κ. Βγενόπουλος συνεχίζει μια επικίνδυνη και ακραία επικοινωνιακή πολιτική που βλάπτει την ελευθερία έκφρασης και την Δημοκρατία.

Ακόμη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντέδρασε στην αγωγή Βγενόπουλου. “Πολιτική με αγωγές δεν γίνεται” δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσωπική αγωγή που “δεν περισσεύει σε κανένα μετερίζι εντός ή εκτός κοινοβουλίου.

“Οι απόψεις και οι πολιτικές θέσεις που αναπτύσσονται μέσα στο Κοινοβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να μεταφέρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αγωγή του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

Χλιαρή αποδοκιμασία από την κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος κληθείς να σχολιάσει την αγωγή του επιχειρηματία Α.Βγενόπουλου κατά του Γιώργου Παπανδρέου,υπό το πρίσμα δηλώσεων εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ότι ο επιχειρηματίας ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση,δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ “οι οποίες αντικρούουν στην πρακτική,τις απόψεις της κυβέρνησης και την κοινή λογική”. 

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση τοποθετήθηκε ξεκάθαρα από τις 11 Απριλίου όταν ο ίδιος επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή εναντίον άλλου αρχηγού πολιτικού κόμματος. 

“Είχαμε πει τότε ότι δεν συμμεριζόμαστε, σε καμία περίπτωση, τέτοιες πρακτικές, το να καταθέτει, δηλαδή, κάποιος αγωγή σε πολιτικό αρχηγό, γιατί άσκησε πολιτική κριτική”, τόνισε.

Και σε επόμενη ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν καταδικάζει αυτή την κίνηση του κ. Βγενόπουλου, απάντησε ότι η πολιτική τοποθέτηση της κυβέρνησης και τότε και τώρα έγινε με τον ίδιο τρόπο και είναι ξεκάθαρη.

Ανακοίνωση της Marfin Investment Group

“Διευκρινίζουμε ότι η αγωγή κατά του κ. Γ. Παπανδρέου έχει κατατεθεί από τις 8/05/2008 κατόπιν αιτήματός του στο οποίο ανταποκριθήκαμε. Είχε προηγηθεί βάναυση υβριστική και δυσφημιστική επίθεση κατά της εταιρείας μας και πρόσκληση του κ. Γ. Παπανδρέου στη Βουλή όπου δεσμεύτηκε να αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας («για να μην υπάρχει άλλοθι»), προκειμένου να του κάνουμε αγωγή ώστε να αξιολογηθούν δικαστικά οι ισχυρισμοί του. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η αυτονόητη κατάθεση της αγωγής μας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σήμερα ως «επίδειξη θράσους».

Άλλωστε η συντεχνιακή άποψη ορισμένων πολιτικών ότι ο πολιτικός λόγος δεν έχει όρια και δεν χρειάζεται τεκμηρίωση είναι λανθασμένη. Ο πολιτικός λόγος έχει όρια και δεν μπορεί να καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτών που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Είναι δικαίωμα κάποιων πολιτικών να αλληλοϋβρίζονται και να αλληλοδυσφημούνται, εάν πιστεύουν ότι έτσι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους, αλλά είναι και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη όταν θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπειά τους από οποιονδήποτε. Στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2008 κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι υπεράνω του Συντάγματος και της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής έννομης τάξης.

Υ.Γ. Οι ατεκμηρίωτες εκφράσεις ως προς εμάς που ξεπερνούν τα όρια του θεμιτού πολιτικού λόγου και για τις οποίες ενάγεται ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι «αδιαφανής συναλλαγή», «εκκολαπτόμενο σκάνδαλο», «υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή», «κάτω από το τραπέζι», «μάθημα κλεπτοκρατικού καπιταλισμού», «έκφραση διαπλοκής και διαφθοράς», βάσει των οποίων ο εναγόμενος αξίωσε από την έδρα της Βουλής «την επέμβαση του εισαγγελέα»”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα