Άρωμα γυναίκας

Άρωμα γυναίκας

Γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Ημέρα της Γυναίκας. Όλες οι ελληνίδες θα έχουν σήμερα δωρεάν μετακινήσεις με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Γιορτάζεται με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο η Ημέρα της Γυναίκας. Στην Αθήνα εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, έχουν προγραμματιστεί στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Με αφορμή τη εορτή αυτή όλες οι ελληνίδες θα έχουν σήμερα δωρεάν μετακινήσεις με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του ΟΣΕ, αλλά και έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ. 

“Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών συνιστά και μια ευκαιρία ανανέωσης της δέσμευσής μας και επιτάχυνσης των προσπαθειών μας για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των ευκαιριών μεταξύ των δύο φύλων, για την εξάλειψη των κάθε είδους διακρίσεων και προκαταλήψεων εις βάρος των γυναικών, για τη διασφάλιση, εντέλει, του δικαιώματος της σύγχρονης γυναίκας να συμμετέχει ακώλυτα και ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια ημέρα αποτίμησης των έως τώρα προσπαθειών μας στον τομέα της εμπέδωσης της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών κ.Πρ.Παυλόπουλος.

“Με την ευκαιρία της ημέρας της γυναίκας, στέλνουμε σε όλες τις Ελληνίδες θερμό χαιρετισμό και τη διαβεβαίωση ότι όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς του υπουργείου, βρίσκονται στο πλευρό τους, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, τις επιπτώσεις της οποίας κατά κύριο λόγο νιώθουν οι εργαζόμενες, οι μητέρες και οι νοικοκυρές. Καθημερινά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προσφέρουμε συγκεκριμένες υπηρεσίες που θα βοηθούν τις Ελληνίδες”, δήλωσαν η υπουργός και η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Σοφία Καλαντζάκου.

“Η φετινή επέτειος της 8ης Μαρτίου βρίσκει τις γυναίκες στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο εν μέσω μιας πολλαπλής κρίσης που πλήττει πολλά από τα δικαιώματά τους. Ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ ενώνει τη φωνή του μαζί με όλα τα κινήματα γυναικών, μαζί με όλες τις σοσιαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, και διεκδικεί την εξάλειψη των διακρίσεων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι γυναίκες σε όλη την υφήλιο”.

Η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, τις νοικοκυρές, τις νέες γυναίκες, τις μετανάστριες. Διαβεβαιώνει ότι θα παλέψει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα στο καθήκον που χάραξε το 18ο Συνέδριο για να δυναμώσει ο ρόλος του Κόμματος στην προσπάθεια για την οργάνωση των εργαζομένων γυναικών στα Σωματεία τους, στις Επιτροπές Αγώνα, για τη στήριξη των αγωνιστικών γυναικείων οργανώσεων. Στον αγώνα για να γίνει παλλαϊκή υπόθεση η πάλη για την ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας, γενικότερα για τις ανάγκες των νέων ζευγαριών και της λαϊκής οικογένειας.

Ο Συνασπισμός απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα όλο αυτό τον καιρό και αρνούνται να επωμιστούν τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης κρίσης. Αντιστέκονται, σε μια εξαθλιωμένη επιβίωση και διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή. 

Εκδηλώσεις για τη γυναίκα

Με άρωμα γυναίκας θα πλημμυρίσει την Κυριακή 8 Μαρτίου, ο Πολυχώρος Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά, όπου η Νομαρχία και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Οργανισμός, θα τιμήσουν με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου θα βρίσκεται έξω από το Κεντρικό Κτίριο της Νομαρχίας, στην πλατεία Ελευθερίας με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας για τη γυναίκα την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009. 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» σας προσκαλούν στις 8 Μαρτίου 2009 και ώρα 6.00 μ.μ. στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, με τίτλο: «Φρεσκάροντας τα όνειρα»?

Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων για την Ημέρα της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα