Δεν αυξάνεται η θητεία

Δεν αυξάνεται η θητεία
ΝΑΥΠΛΙΟ -ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ 2010 Β ΕΣΣΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ( ΣΧΕΔΟΝ 20 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΟΣΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. (EUROKINISSI-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ) Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και διέψευσε ότι θα αυξηθεί η θητεία. Τα κενά θα καλυφθούν με τον θεσμό του Έφεδρου οπλίτη

Διέψευσε την  ανεύθυνη φημολογία περί αύξησης  της στρατιωτικής θητείας ο αναπληρωτής  Υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης  κατά την ενημέρωση της επιτροπής  Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Η θητεία δεν  θα αυξηθεί παρά τα διάφορα που  ακούγονται στο πλαίσιο μιας κατασκευασμένης, συνειδητής ή ασυνείδητης, παραπληροφόρησης. Όχι, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αυξήσουμε τη θητεία»

Με αυτόν τον  κατηγορηματικό τρόπο ο αναπληρωτής  Υπουργός Άμυνας διέψευσε τη φημολογία  περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι υποκινείται από συγκεκριμένα κέντρα.

Σύμφωνα με τον  κ.Μπεγλίτη έχουν προκύψει σημαντικές ελλείψεις στην επάνδρωση των  μονάδων, λόγω της μείωσης της  θητείας στους 9 μήνες από την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες πάντως θα καλυφθούν με το θεσμό του Έφεδρου Οπλίτη που προωθείται, δηλαδή έμμισθη θητεία για όσους νέους το επιθυμούν από 6 μήνες έως 3 χρόνια μετά την απόλυσή τους.

Επιπλέον ο  κ. Μπεγλίτης επανέλαβε στην επιτροπή, την πρόθεση του Υπουργείου να καταργήσει τη θητεία σε 2-3 χρόνια σε Ναυτικό και Αεροπορία και όλοι ανεξαιρέτως να υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα