Φτωχοί αλλά έτοιμοι

Φτωχοί αλλά έτοιμοι
ΑΣΚΗΣΗ "ΘΥΕΛΛΑ" ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ "ΠΟΝΤΟΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΠΗΛΙΟΥ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ / (ICON ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ) ICON Photopress

Προσομοίωση σεναρίου διάσωσης υποβρυχίων διεξάγει το Πολεμικό Ναυτικό, στα πλαίσια της άσκησης "Αστερίας 2010". Την ίδια ώρα, όπως είχε αποκαλύψει το ΝEWS 247, η Τουρκία προχωρά στην αγορά ειδικού σκάφους διάσωσης, κάτι που λόγω οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να κάνει η χώρα μας

Το υποβρύχιο  Ιάσων που περιπολεί σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κεφαλονιάς δεν έχει δώσει σήμα ασφαλείας  προς το θάλαμο επιχειρήσεων του ΓΕΝ.

Αμέσως σημαίνει συναγερμός και οι φίλιες ναυτικές δυνάμεις πλέουν προς την περιοχή του ατυχήματος και αναλαμβάνουν ενέργειες έρευνας-εντοπισμού της ακριβούς θέσεως του υποβρυχίου που κινδυνεύει.

Συγχρόνως ενεργοποιείται και σπεύδει στην περιοχή η ομάδα διάσωσης υποβρυχίων και ενημερώνεται η διεθνής κοινότητα με σήμα ALERT προς το διεθνή οργανισμό διάσωσης υποβρυχίων ISMERLO.

Μετά από λίγο, τα διαθέσιμα μέσα φτάνουν στην περιοχή, γίνεται εντοπισμός επιζώντων στην επιφάνεια ενώ το πλήρωμα του υποβρυχίου εκτελεί διαδικασία διαφυγής.

Αυτό είναι  το πλήρες σενάριο της άσκησης  «Αστερίας 2010» που διεξάγει το Πολεμικό Ναυτικό επί…χάρτου δεδομένης της  οικονομικής κρίσης η οποία κάνει  απαγορευτική και την αγορά ειδικού  σκάφους διάσωσης υποβρυχίων, κάτι που τελικώς θα υλοποιήσει η Τουρκία, όπως είχε αποκαλύψει το NEWS 247 με ειδικό ρεπορτάζ.

Πάντως έστω και με εικονικό τρόπο το προσωπικό  του ελληνικού στόλου εκπαιδεύεται στον έλεγχο αντίδρασης, στην εξοικείωση και την εκτέλεση των απαιτούμενων ενεργειών για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα