Growler E

Growler E
New Image

Οι Bo Zolland και Robert Palm έχουν ετοιμάσει ένα σπορ αυτοκίνητο από την μυθική E-Type

Βασισμένο στην Jaguar XKR με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων V8, το Growler E 2011 Concept αποδίδει 600 ίππους αντί των 510 ίππων της XKR, χάρη στη νέα χαρτογράφηση του κινητήρα.



Η πλειοψηφία των στοιχείων και των εσωτερικών χειριστηρίων και οργάνων προέρχονται και από την Jaguar XKR. Χάρη δε σε ένα ελαφρύτερο σασί, το βάρος είναι μόλις 1550 κιλά, που κάνει το Growler E περίπου 200 κιλά ελαφτύτερο από την Jaguar XKR, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σαν βάση για την εξέλιξή του.








Όλα αυτά τα στοιχεία συγκλίνουν στην άποψη πως το νέο μοντέλο θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την Jaguar XKR, η οποία είναι εξαιρετικά γρήγορη, αφού επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.



Είναι αρκετοί αυτοί που δεν τους αρέσουν οι σχεδιαστικές φόρμες που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η βρετανική φίρμα. Φόρμας που ξεκίνησαν με την Jaguar XF και επιβεβαιώνονται μέσα από τη νέα XJ.



Υπάρχουν ακόμα πολλοί φίλοι της ευγενούς αγγλικής μάρκας που νοσταλγούν την αισθησιακή των σχήματα των XK 120, Mark II, XJ6 και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, τη φανταστική Jaguar E-Type.



Το Growler E 2011 Concept γεννήθηκε στο μυαλό ενός οπαδού της νοσταλγικής εποχής της Jaguar και οι σχεδιαστές του θέλησαν να πετύχουν τον ιδανικό συνδυασμό του στιλ των βρετανικών μοντέλων της 10ετίας του 1960, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.



Η Growler E 2011 Concept πρόκειται να παραμείνει μοναδική. Ωστόσο, αν υπάρχει κάποια ζήτηση, ένας μικρός αριθμός αντιτύπων θα μπορούσε να κατασκευαστεί χειροποίητα. Όσον αφορά την τιμή, αυτή παραμένει άγνωστη.



Ο οίκος Vizualtech είναι ένα σουηδικό στούντιο σχεδιασμού, που ιδρύθηκε από τον Bo Zolland το 1999. Ο Robert Palm είναι ανεξάρτητος σχεδιαστή με έδρα την Ελβετία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα