Έγγραφο αποσταCIAς

Έγγραφο αποσταCIAς

Ντοκουμέντο για τα Ιουλιανά, που ακυρώνει την προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να ξαναγράψει την ιστορία, φέρνει στο φως η εφημερίδα "Τα Νέα"

Ντοκουμέντο για τα Ιουλιανά, που ακυρώνει την προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να ξαναγράψει την ιστορία, φέρνει στο φως η εφημερίδα “Τα Νέα”.

Το έγγραφο της CIA που αποκαλύπτει η εφημερίδα, αποδεικνύει ότι υπήρξε προετοιμασία των “Ιουλιανών” ήδη από τον Ιανουάριο του 1965 και φυσικά ακυρώνει τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί ως ψύχραιμος και ρεαλιστής πολιτικός, ο οποίος έδρασε για το καλό της πατρίδας.

Πρόκειται για ένα τηλεγράφημα της CIA σταλμένο από τον “σταθμό” της Αθήνας με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 1965, με τίτλο ” Σχέδια του βασιλέως Κωνσταντίνου να εξαναγκάσει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Παπανδρέου“.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο βασιλιάς στοχεύει στον εξαναγκασμό του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου σε παραίτηση, καθώς είναι ενοχλημένος από την ισχύ που αποκτά η κυβέρνησή του. Το σχέδιο προβλέπει μια σειρά δυσφημιστικών επιθέσεων εναντίον του Γεωργίου Παπανδρέου και του υιού του Ανδρέα από την εφημερίδα “Ελευθερία”.

Σύμφωνα με το ντοκουμέντο, ο εκδότης της εφημερίδας Πάνος Κόκκας συμφωνούσε να αρχίσει τις επιθέσεις  κατά του Γ. Παπανδρέου και του Α. Παπανδρέου, αν στην κυβέρνηση των αποστατών αναλάμβανε ως υπουργός Συντονισμού ή αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης επί οικονομικών θεμάτων ο φίλος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε τελικά υπουργός Συντονισμού…

Επίσης, στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον ταγματάρχη Μιχαήλ Αρναούτη, στρατιωτικό υπασπιστή του βασιλιά, ” είτε ο βασιλεύς ή ένας εκ των εκπροσώπων του ευρίσκεται εις απευθείας επαφή με τον Μητσοτάκη σχετικά με μελλοντικές κυβερνητικές αλλαγές“. 

Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στο πρόσφατο συνέδριο που οργάνωσε το προσωπικό του ίδρυμα επιχείρησε να εξωραΐσει τον ρόλο του στα “Ιουλιανά” και να μεταθέσει τις ευθύνες στον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Το τηλεγράφημα αυτό δείχνει ξεκάθαρα και τους εγκεφάλους της συνωμοσίας και τις σκοπιμότητες, αλλά και τους εκτελεστές του σχεδίου, το οποίο άνοιξε τελικά τον δρόμο προς την επιβολή της δικτατορίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα