Συνεχίζονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Δέσμη προτάσεων έδωσε στη δημοσιότητα και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Εν όψει της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, εντείνεται η ανησυχία στη βάση του κινήματος για το αποτέλεσμα που θα έχει η παρατεταμένη εσωκομματική προεκλογική περίοδος στην ενότητα του κόμματος. Ο Αντώνης Λιβάνης, σε δημόσια παρέμβασή του κάλεσε όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να διαφυλάξουν την ενότητα της παράταξης και εξέφρασε τη στήριξή του στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, “είναι αυτός που εγγυάται και διασφαλίζει αυτή την ενότητα”.

Δέσμη προτάσεων του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Τη δική του άποψη για το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο στο οποίο οφείλει να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε ο πρώην υπουργός. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζητά, μεταξύ άλλων, να υπάρξει σύγκρουση με τη συντηρητική δεξιά και την αδιέξοδη αριστερά, εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αμηχανία και περνά κρίση ταυτότητας ενώ εκφράζει την αντίθεσή του με ιδεοληψίες όπως ο κάλπικος κοινωνισμός, που κυριαρχούν στο εσωτερικό της παράταξης και αναπαράγουν φαινόμενα, τα οποία αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του κόμματος.

Άρθρο-παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη

Να δεσμευθούν για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ καλεί όλα τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ο Κώστας Λαλιώτης με άρθρο του στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Ο κ. Λαλιώτης εκφράζει τον προβληματισμό του για το ότι κυριαρχούν οι μισές αλήθειες  και οι εικονικές αναπαραστάσεις μιας στείρας κομματικής ζωής με συμπεριφορές που στιγματίζουν το ΠΑΣΟΚ μετατρέποντάς το σε ένα απέραντο “reality show”.

Ο κ. Λαλιώτης καυτηριάζει τη στάση ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και κάνει έκκληση για ενότητα. Τονίζει ότι το κίνημα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του και “οφείλει να επανιδρυθεί μέσα από μια ώριμη υπέρβαση του εαυτού του”.

Τέλος, ο κ. Λαλιώτης καλεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να σεβαστούν τα κεκτημένα της παράταξης και την παρακαταθήκη του ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου.  “Σήμερα το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κατοχυρώσει και πάλι την υποθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου”.

Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δίνουν τη δική τους μάχη. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το επιτελείο Βενιζέλου σχεδιάζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ενώ και ο Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι “θα οργώσει τη χώρα” για να κάνει γνωστές τις θέσεις του σε κάθε ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα