Περιφερειακές συσκευές Η/Y

Περιφερειακές συσκευές Η/Y

Και ποντίκι και οθόνη και εκτυπωτικό και σκληρό δίσκο και ηχεία…Αν ψάχνετε περιφερειακά για τον υπολογιστή σας, το ΜΕΝ 24 έχει πρωτοποριακές προτάσεις

Και ποντίκι και οθόνη και εκτυπωτικό και σκληρό δίσκο και ηχεία… Αν ψάχνετε περιφερειακά για τον υπολογιστή σας, το ΜΕΝ 24 έχει πρωτοποριακές προτάσεις για «αποκέντρωση». Ποντίκι; Ναι, αλλά ποιο ποντίκι; Οθόνη; Επίσης, αλλά άντε να βρείτε άκρη με την πληθώρα των επιλογών που δίνει κάθε κατασκευαστής!



Και αν αναλογιστείτε ότι χρειάζεστε εκτυπωτικό μηχάνημα, αποθηκευτικά μέσα και ηχεία δεν θέλει πολύ για να γίνει η επιλογή περιφερειακών πιο δύσκολη και από λίστα γάμου!



Στο ΜΕΝ 24, όμως, πάντα έχουμε μια λύση και μία καλή επιλογή για κάθε ανάγκη. Επιλογές που χωρίς να είναι ιδιαίτερα ακριβές, σας λύνουν τα χέρια και δίνουν το «παραγωγικό» πλεονέκτημα στη χρήστη του υπολογιστή σας. Ιδού λοιπόν:




Ποντίκι Logitech MX Revolution








Όταν το ασύρματο ΜΧ Revolution ανακοινώθηκε από τη Logitech, η εταιρεία το αποκάλεσε «απλά το καλύτερο ποντίκι της αγοράς». Δεν είχε άδικο. Οι καινοτομίες του τρεις αλλά πολύ χρηστικές. Φαινομενικά, ο διπλός μηχανισμός κύλισης επιτρέπει την κύλιση την πλοήγηση στις σελίδες (Excel, Word, Web) για λίγες μόνο γραμμές και με μικρή (ρυθμιζόμενη) επιτάχυνση. Όταν όμως πατήσουμε τη ροδέλα προς τα μέσα, ο μηχανισμός ταχείας κύλισης τίθεται σε λειτουργία και το scrolling αποκτά εντυπωσιακή ταχύτητα, αρκετά χρήσιμο όταν έχεις να κάνεις με μεγάλα φύλα στο Excel. Η αίσθηση επίσης στο δάχτυλο του χρήστη αλλάζει για να γνωρίζει πάντα ποιο μηχανισμό χρησιμοποιεί.



Η δεύτερη καινοτομία του είναι η δεύτερη ροδέλα του, η οποία είναι ιδιαίτερη χρηστική όταν έχετε πολλά παράθυρα ανοικτά καθώς επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ των παραθύρων. Και τέλος, η τρίτη καινοτομία του είναι η ιδιαιτέρως χρήσιμη δυνατότητα αναζήτησης λέξεων μέσα από το πάτημα ενός κουμπιού.



Αξίζουν επίσης μνείας ο καινούργιος οδηγός (driver: setpoint 4) που δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τη λειτουργία κάθε του πλήκτρου (συνολικά 11!) αλλά και o εξαιρετικά εργονομικός του σχεδιασμός.




Ενδεικτική τιμή:
90 ευρώ




Πολυμηχάνημα Hewlett Packard Officejet 6310




Η εποχή που τα πολυμηχανήματα απλώς εξοικονομούσαν λειτουργικό χώρο στο γραφείο μας ενώ από απόδοση ήταν κάτω του μετρίου σε όλες τις λειτουργίες, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα σημερινά all-in-one κάνουν πολλά περισσότερα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την απόδοση των συμβατικών συσκευών που αντικαθιστούν . Το Officejet 6310 αποτελεί μια από τις καλύτερες και πιο οικονομικές λύσεις για προσωπική αλλά και για light επαγγελματική χρήση.



Συνδυάζει λειτουργίες έγχρωμου φωτοαντιγραφικού, scanner, φαξ όπως και εκτυπωτή κειμένων και φωτογραφιών αφού διαθέτει και υποδοχή καρτών μνήμης. Πολύ καλή είναι η οικονομική εκτύπωση κειμένων αλλά και η στάνταρτ εκτύπωση φωτογραφιών. Οι ρυθμίσεις του είναι και στα ελληνικά αλλά δεν θα χρειαστεί να τις παιδευτείτε ιδιαίτερα μ’ αυτές καθώς μπορείτε να εμπιστευτείτε τις στάνταρτ.



Πολύ χρηστική είναι η ενσωματωμένη ενσύρματη δικτύωση που επιτρέπει ταυτόχρονη χρήση από παραπάνω από ένα υπολογιστές αλλά και η αυτόματη τροφοδότηση εγγράφων 35 φύλλων για το φωτοαντιγραφικό. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε καλώδιο USB (κοστίζει 2 ευρώ) καθώς η Hewlett Packard, (σε όλα της τα περιφερειακά) δεν το συμπεριλαμβάνει μέσα στην συσκευασία.




Ενδεικτική τιμή :
180 ευρώ




Σκληρός δίσκος Western Digital My Book Essential




Οι γρήγορες ταχύτητες των ευρυζωνικών συνδέσεων που αποκτήσαμε πρόσφατα στη χώρα μας αλλά και η αύξηση του μεγέθους όπως και της ποσότητας των αρχείων που χρησιμοποιούμε καθημερινά μεγιστοποίησαν την ανάγκη για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Στις μέρες μας, δεν το σκεφτόμαστε δεύτερη φορά να κατεβάσουμε ένα mp3 των 5 MB, ένα αρχείο βίντεο των 700 MB, να κρατήσουμε ακόμη και την πιο θολή φωτογραφία των 3 MB που τραβήξαμε στις διακοπές ή να έχουμε ένα ασφαλές αντίγραφο των excel αρχείων που δουλεύουμε τους τελευταίους 3 μήνες.



Από την άλλη, η εγγραφή σε δίσκους DVD, από την εμπειρία μας, δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη. Επιπλέον η εγγραφή στα καινούργια format των οπτικών δίσκων (
Blu-Ray και HD_DVD ), παρότι διαθέτουν μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο είναι ιδιαίτερα ακριβά καθώς είναι πρόσφατη η κυκλοφορία τους.



Η λύση είναι ένας αξιόπιστος αλλά και γρήγορος εξωτερικός σκληρός δίσκος, όπως αυτός της Western Digital. Είναι μικρός σε όγκο, ιδιαίτερα κομψός, εύκολος στη χρήση (έχει ένα μόνο κουμπί), αθόρυβος αλλά και αξιόπιστος. Κυκλοφορεί στις εκδόσεις των 250, 320, 500 και 750 GΒ. Τα πόσα θα επιλέξετε είναι καθαρά θέμα αναγκών του καθενός. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεται είναι ότι όσο περισσότερα GΒ διαθέτει τόσο πέφτει η τιμή ανά GΒ.




Ενδεικτική τιμή :
Από 80 ευρώ




Οθόνη ΕΙΖΟ Flexscan S1911SH BK





Η συγκεκριμένη οθόνη της ΕΙΖΟ είναι μία από τις πιο αξιόλογες και κυρίως αξιόπιστες προτάσεις στην κατηγορία των 19 ιντσών. Ο ταχύτατος χρόνος απόκρισης των 6ms εξομαλύνει την κίνηση στις γρήγορες σκηνές, και τα animation και οι διαδοχές βίντεο παίζονται χωρίς το ενοχλητικό ghosting. Διαθέτει μέγιστη ανάλυση 1280×1024 px αρκετή για να δουλέψετε με τουλάχιστον δύο ενεργά παράθυρα ταυτόχρονα ενώ η δυνατότητα pivot σας μειώνει το κουραστικό scrolling με το ποντίκι.



Παρότι η αναλογία αντίθεσης είναι μικρή 700:1 σχετικά με τον ανταγωνισμό τα χρώματα είναι ζωντανά ενώ με τη φωτεινότητα που διαθέτει μπορείτε να δουλέψετε χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και σε αρκετά φωτεινό περιβάλλον. Το σημαντικότερο; Συνοδεύεται από εγγύηση 0 καμένων pixels για 6 μήνες και συνολική εγγύηση απροβλημάτιστης λειτουργίας για 5 χρόνια.



Τέλος, διαθέτει δύο θύρες σύνδεσης με υπολογιστή, μία αναλογική για σύνδεση με παλαιότερους υπολογιστές ή σαν συμπληρωματική οθόνη στο laptop, και μία ψηφιακή DVI-D για τους μοντέρνους προσωπικούς υπολογιστές. Η σύνδεση μέσω της δεύτερης θα κάνει σίγουρα τη διαφορά στην απόδοση των χρωμάτων και στην ευκολία στην ανάγνωση των κειμένων.




Ενδεικτική τιμή :
280 ευρώ




Hχεία Creative T3100 (2.1)




Η σειρά Inspire της Creative έχει μια ιστορία αρκετών χρόνων στο χώρο των ηχείων για υπολογιστές. Γνωστοί reviewers αλλά και οι γραφόντες έμειναν ευχαριστημένοι από τα πρώτα κιόλας μοντέλα είτε πρόκειται για 5.1 είτε 4.1 ή και για 2.1 σύνδεση. Ο ήχος ήταν πάντα πλούσιος, καθαρός με καλά μπάσα. Γενικά εξαιρετικής ποιότητας.



Το Inspire T3100 αποτελείται από δύο κομψά και σχετικά μικρά στον όγκο, ηχεία των 6 Watt RMS. Και φυσικά ένα subwoofer των 17 Watt. Τo σύνολο; 29 Watt RMS! Για περίπου 20 ευρώ περισσότερα μπορείτε να αποκτήσετε το ίδιο σύστημα με 3 extra ηχεία. Δεν θα σας το συμβουλεύαμε καθώς πολύ σπάνια τα τοποθετούμε σε κατάλληλη θέση για να εκμεταλλευτούμε το 5.1 surround.




Ενδεικτική τιμή :
40 ευρώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα