Η παλιά φρουρά

Η παλιά φρουρά

Με τις επιλογές Χυτήρη, Παπουτσή και Σκανδαλίδη, ο πρωθυπουργός επιστρέφει σε έναν παλιό πυρήνα συνεργατών του Κ.Σημίτη, με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, με αρμοδιότητα τα ΜΜΕ, να αποτελεί τον πλέον παλαιό της κυβέρνησης, στενό συνεργάτη του Α.Παπανδρέου και με άριστες επαφές στο χώρο του τύπου. Εμπιστεύθηκε και στους τρεις κρίσιμους τομείς, ανανεώνοντας την παγωμένη σχέση του Μαξίμου με το "παλαιό ΠΑΣΟΚ"

Μς παρουσίες από τα παλιά, που αποτελούν πρόσωπα από τον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του κόμματος από τον Α.Παπανδρέου, έως την οκταετία Σημίτη και διαθέτουν εμπειρία, γνώση, αλλά και το σημαντικότερο, βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό και κατέχουν τα κλειδιά του εσωτερικού μηχανισμού του κόμματος, συμπληρώθηκαν κρίσιμα πόστα στη νέα κυβέρνηση.

 

Αρχής γενομένης από τον παλαιότερο όλων, τον Τηλέμαχο Χυτήρη, στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου,με πλούσια εμπειρία στον χειρισμό της επικοινωνίας, καθώς είχε διατελέσει επί μακρόν κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός στράφηκε με την επιλογή του να τον τοποθετήσει αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού με αρμοδιότητα τα ΜΜΕ, στην πεπατημένη.

Της απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας Παπανδρέου, ο Τηλέμαχος Χυτήρης αναλαμβάνει τον κρίσιμο για την επικοινωνιακή πολιτική της νέας κυβέρνησης, τον τομέα των κρατικών ΜΜΕ, αλλά και τον έλεγχο του χώρου εν γένει, ως ανεπίσημος spokesman του πρωθυπουργού, καθώς διαθέτει άριστες προσβάσεις στο χώρο και γνωρίζει καλά, πρόσωπα, πράγματα και ισορροπίες.

Η δεύτερη είσοδος, αυτή του Κώστα Σκανδαλίδη, αποτέλεσε έκπληξη καθώς ο ίδιος έδειχνε να έχει απομακρυνθεί ηθελημένα από την πρώτη γραμμή, μετά την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αθηναίων, εργαζόταν αθόρυβα, αλλά δεν έχασε ποτέ την επιρροή του στο “έσω ΠΑΣΟΚ” όπου γνωρίζει άριστα τον μηχανισμό, καθώς είχε διατελέσει γραμματέας.

Οι επαφές του με το συνδικαλιστικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, στους αγρότες και όχι μόνον, φαίνεται πως μέτρησε στην τελική επιλογή του, στη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη πείρα να διαχειριστεί κρίσεις που αναμένονται στο χώρο, με τις περικοπές αγροτικών επιδοτήσεων, την αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής και κυρίως τη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. στον αγροτικό κόσμο, που παραδοσιακά αποτελεί σημείο τριβής με κάθε κυβέρνηση.

Ο Γ.Παπανδρέου, επιστράτευσε επίσης τον Χρήστο Παπουτσή, παλαιό στέλεχος με παρουσία στην οκταετία Σημίτη, στο υπουργείο Ναυτιλίας, που ανήκε στον πυρήνα των εκσυγχρονιστών, χωρίς όμως ποτέ να χάσει τα ερείσματά του στο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ.

Ως εκπρόσωπος της Κ.Ο. του κόμματος, είχε κληθεί να δώσει μάχες στη Βουλή, ασκώντας όμως συχνά κριτική για χειρισμούς, όπως στην κόντρα του με τον υφυπουργό Οικονομίας Φ.Σαχινίδη όπου υπερασπίστηκε την “ψυχή του ΠΑΣΟΚ” , στην οποία ανήκει ολοκληρωτικά.

?n???????????? ??????????? ??????? ???? ?? ???? ????????????? ? ???7 p???2010. (EUROKINISSI // ??M`?ûQk Eurokinissi

 

Θεωρήθηκε ως ο πλέον έμπειρος να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς η στιβαρή παρουσία του κρίθηκε κατάλληλη για τον χειρισμό του Μεγάρου της Κατεχάκη και τις ευαίσθητες ισορροπίες που απαιτεί. Άλλωστε η απομάκρυνση του Μιχαλη Χρυσοχοΐδη ήταν ήδη δεδομένη και η θέση απαιτούσε στέλεχος με εμπειρία, όπως άλλωστε είναι και ο υφυπουργός του Μανώλης Όθωνας, που είχε διατελέσει τομεάρχης Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα