Την Πέμπτη η συνέχεια της δίκης για το παραδικαστικό

default image

Για την Πέμπτη διεκόπη η δίκη με κατηγορουμένους τους πρώην δικαστές Ευάγγελο Καλούση και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και ακόμη επτά άτομα

Για την Πέμπτη διεκόπη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη με κατηγορουμένους τους πρώην δικαστές Ευάγγελο Καλούση και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και ακόμη επτά άτομα, δικηγόρους και επιχειρηματίες, για υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος.

Συγκατηγορούμενοι των δυο δικαστών είναι οι δικηγόροι Σάκης Κεχαγιόγλου και Γιώργος Νικολακόπουλος, οι επιχειρηματίες Αντώνης Γεωργίου, Ευστράτιος Παληράκης και Σωτήρης Κρητικός, ο ναυτικός Βάϊος Ευαγγελόπουλος και ο σύζυγος της πρώην ανακρίτριας Θωμάς Αμοργιανός.

Τα αδικήματα αφορούν συμμετοχή στη συμμορία, δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας κ.α.

Το δικαστήριο τη Δευτέρα απέρριψε αιτήματα αναβολής που υπέβαλαν συνήγοροι υπεράσπισης. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί αιτήματος αναβολής της πλευράς του επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικού, με σκεπτικό ότι πριν την παρούσα δίκη πρέπει να κριθεί υπόθεση για την οποία κατηγορείται ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου για το χειρισμό της οποίας στο στάδιο της ανάκρισης ελέγχεται τώρα η κ. Μπουρμπούλια. Με το αίτημα του επιχειρηματία συντάχθηκε και η υπεράσπιση της πρώην ανακρίτριας.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα