Κατσέλη: Θρίλερ έως την τελευταία στιγμή

Κατσέλη: Θρίλερ έως την τελευταία στιγμή
ΜΑΞΙΜΟΥ-ΑΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ// Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ. (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Παρά τις φήμες, ο πρωθυπουργός δεν απομάκρυνε από την κυβέρνηση την Λούκα Κατσέλη, η οποία αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο η μετακίνησή της από το υπουργείο Οικονομίας κρίθηκε επιβεβλημένη

Η κα Κατσέλη πετούσε προς Αθήνα την ώρα που οι φήμες για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, σχετικά με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας έμαθε την μετακίνησή της από το υπουργείο Οικονομίας στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Εργασίας. Ένα υπουργείο στο οποίο μετατίθενται οι αρμοδιότητες της Καινοτομία (σχετική με το Ανάπτυξης αρμοδιότητα) καθώς και της Μεταναστευτικής Πολιτικής -αρμοδιότητα δύσκολη που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Παρά το γεγονός ότι της είχε ασκηθεί σκληρή κριτική σχετικά με καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ, στα σχέδια για την ανάπτυξη, αλλά και για την αύξηση του πληθωρισμού, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν την απομάκρυνε από την κυβέρνηση, αλλά της εμπιστεύθηκε τη θέση του Ανδρέα Λοβέρδου, που έφυγε για το Υγείας.

Η μετακίνηση της κας Κατσέλη κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας ήταν από την αρχή αταίριαστο δίδυμο με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η συνεργασία τους διανθίστηκε με εκατέρωθεν αιχμές, όταν οι περικοπές δαπανών συνδυάστηκαν με την ακρίβεια στην αγορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα