Τροπικά έντομα αντιμέτωπα με την εξαφάνιση

default image

Ορατός είναι ο κίνδυνος να εξαφανιστούν πολλά τροπικά έντομα έως το τέλος του αιώνα εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας

Ορατός είναι ο κίνδυνος να εξαφανιστούν πολλά τροπικά έντομα έως το τέλος του αιώνα εκτός εάν καταφέρουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την άνοδο της θερμοκρασίας, όπως προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον τονίζουν ότι τα έντομα στους τροπικούς είναι πιο ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας από αυτά στις υπόλοιπες περιοχές.

Στον αντίποδα, όσα έντομα ζουν σε υψηλά γεωγραφικά πλάτη θα παρουσιάσουν έξαρση στον πληθυσμό τους. Ο μεγαλύτερος φόβος των επιστημόνων πάντως είναι ότι η αλλαγή στον αριθμό των εντόμων θα έχει παράπλευρες απώλειες στη γονιμοποίηση μέσω των φυτών και στην επάρκεια των τροφίμων.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences και βασίστηκε στην μελέτη των θερμοκρασιών από το 1950 έως το 2000 και το πως επέδρασαν σε 38 είδη εντόμων.

(Πηγή:BBC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα