Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (17-23/10/09)

Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (17-23/10/09)

Διαψεύδει τις φήμες εξαγοράς το Twitter, η Google μπαίνει στο ψηφιακό βιβλίο και τη ψηφιακή μουσική, η νέα Canon EOS-1D Mark IV, τα νέα Motorolla D...

Διαψεύδει τις φήμες εξαγοράς το Twitter, η Google μπαίνει στο ψηφιακό βιβλίο και τη ψηφιακή μουσική, η νέα Canon EOS-1D Mark IV, τα νέα Motorolla Droid, Blackberry Storm 2, Sony Ericsson Aino, Logitech Kit MK605, Zoom Q3 και όλες οι σημαντικές ειδήσεις από το χώρο της τεχνολογίας, των υπολογιστών και της κινητής τηλεφωνίας στο ΜΕΝ 24.
Δεν πωλείται το Twitter

O Biz Stone διέψευσε για ακόμα μια φορά τις φήμες πώλησης του Twitter σε μεγαλύτερη εταιρεία ή την είσοδο του στη χρηματιστηριακή αγορά. Παρά το γεγονός ότι δε βγάζει ακόμα χρήματα, ο Stone πιστεύει ότι το Twitter μπορεί να γίνει μεγάλη εταιρεία με τις δικές του δυνάμεις. Ωστόσο, φήμες θέλουν διαπραγματεύσεις με επενδυτές που εκτιμούν την αξία της ιστοσελίδας στο 1 δις δολάρια.








Παράλληλα, η εταιρεία άνοιξε μια ιστοσελίδα ειδικά για όσους μπαίνουν στο ίντερνετ με το κινητό τους στην Ιαπωνία. Από τα 91 εκατομμύρια Ιαπώνων που μπαίνουν στο ίντερνετ, πάνω από τα δύο τρίτα χρησιμοποιούν το κινητό τους και 8 εκατομμύρια το κάνουν αυτό κατά αποκλειστικότητα.



Οι «λίστες» μια νέα υπηρεσία που δίνει στους χρήστες του Twitter τη δυνατότητα να κατηγοριοποιούν αυτούς που ακολουθούν. Αν είστε στη λίστα κάποιου η υπηρεσία δίνει και μια προεπισκόπηση της ροής ειδήσεων στη σελίδα του. Το μόνο κακό είναι ότι προς το παρόν δεν μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε χρήστη από οπουδήποτε αλλά μόνο από αυτούς που ακολουθείς.




Τα νέα της Google

Η Google ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο της ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μέσα στο 2010 προσφέρωντας τίτλους βιβλίων σε οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi. Παρότι υπάρχουν ακόμα αντιδράσεις για τη συμφωνία που εξασφάλισε η Google ώστε να μπορεί να προχωρήσει στη ψηφιοποίηση εκατομμυρίων τίτλων, οι αναλυτές θεωρούν ότι η πλατφόρμα της Google θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική σε συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους διευρύνοντας την αγορά.








Αν κάποιος πρέπει να ανησυχεί αυτός δεν είναι άλλος από το Kindle και την Amazon που έχουν την ηγετική θέση αυτή τη στιγμή στο ψηφιακό βιβλίο καθώς από άποψη τεχνολογίας η Google θα έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο εύρος συσκευών.



Επιπλέον, οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανακοίνωσαν την είσοδο τους στη ψηφιακή μουσική με την δημιουργία υπηρεσία ψηφιακής μουσικής. Απ’ ό,τι φαίνεται η Google έχει αποφασίσει να μπει σε όσες περισσότερες αγορές γίνεται και αυτό κάνει τους αναλυτές να σκεπτικούς: Το παράδειγμα της Microsoft με το άνοιγμα της σε νέα προϊόντα και η επερχόμενη απώλεια ποιότητας είναι ακόμα νωπό.




Αλαλούμ με με τα plugin της Microsoft για το Firefox

Μετά την παραδοχή της Microsoft ότι ένα plugin γραμμένο από δικούς της προγραμματιστές για το Mozilla Firefox περιέχει ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, ο Mozilla απέκλεισε την εγκατάσταση του από τον browser. Η ενέργεια αφορούσε μια ενημέρωση που προσφέρεται μέσω Windows Updates και περιέχει δύο στοιχεία, το .NET Framework Assistant και το Windows Presentation Foundation. Αυτό έγινε κατόπιν συνεννόησης με τη Microsoft και προς στιγμή μόνο για το πρώτο έχει γίνει άρση του αποκλεισμού.




Canon EOS-1D Mark IV







Μετά από μια «πρόχειρη» ιστοσελίδα και δύο βίντεο, η Canon ανακοίνωσε επίσημα την EOS-1D Mark IV με αισθητήρα APS-H CMOS των 16.1 Mp, ISO από 100 έως 12800, αυτόματη εστίαση 45 σημείων, διπλούς επεξεργαστές Digic 4, βίντεο υψηλής ανάλυσης 1080p, ασύρματη μεταφορά αρχείων μέσω WLAN 802.11a/b/g και Ethernet. Η τιμή της εκτιμάται στα 3,343 ευρώ (4,999 δολάρια).




Motorolla Droid

Η αντεπίθεση διαρκείας της Motorolla συνεχίζεται. Μετά την παρουσίαση του Cliq, διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του Droid. Πρόκειται για μια slide συσκευή με πλήρες qwerty πληκτρολόγιο, κάμερα 5 Mp, λίγο μεγαλύτερη σε πάχος από το iPhone 3GS και λειτουργικό Android 2.0. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Boy Genious Report που είχε τη συσκευή στα χέρια της πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο smartphone χάρη στον επεξεργαστή OMAP3 και μια από τις καλύτερες οθόνες εκτός του iPhone. Δείτε τη σχετική δημοσίευση
εδώ !




Blackberry Storm

Το Blackberry Storm 2 θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων μέχρι το τέλος του μήνα. Η νέα έκδοση του Storm που απογοήτευσε με τις ελλείψεις του είναι βελτιωμένο με Wi-Fi, 2 GB μνήμη, memory card μέχρι 32 GB και κάμερα 3,2 megapixel. Η διάθεση του θα αρχίσει στη ευρωπαική αγορά από τις 26 Οκτωβρίου και τη Vodafone ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί σχετικές λεπτομέρειες για τη χώρα μας.




Online συναλλαγές καλύτερα χωρίς Windows

Μη χρησιμοποιείτε τα Windows για online συναλλαγές. Αυτό προτείνει η οργάνωση Computer Crime Investigation Unit της Αυστραλίας και η Washington Post που τονίζουν ότι το λογισμικό που χρησιμοποιείτε για τέτοιες επιθέσεις έχει σχεδιαστεί για τα Windows και δεν τρέχει σε άλλα λειτουργικά. Σαν λύση προτείνουν την εκκίνηση του υπολογιστή με ένα boot CD σε Linux όπως το Ubuntu.




Sony Ericsson Aino

To Sony Ericsson Aino είναι ήδη διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά με τιμή πώλησης 427 ευρώ (639 δολάρια). Το συγκεκριμένο μοντέλο συνεργάζεται με το Sony Playstation 3 και συγκεκριμένα ενεργοποιεί-απενεργοποιεί την κονσόλα, αναπαράγει αρχεία ήχου και εικόνας που δεν προστατεύονται από DRM και προσφέρει ζωντανή τηλεόραση μέσω της υπηρεσίας PlayTV.




To ίντερνετ περνάει από το Google

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το 6% της παγκόσμιας κίνησης στο internet περνάει από την ιστοσελίδα της Google ενώ οι 30 μεγαλύτερες εταιρείες στο διαδίκτυο ευθύνονται για το ένα τρίτο της συνολικής κίνησης.




Logitech Kit για λάπτοπ

Μια νέα πρόταση της Logitech θα βρίσκεται σύντομα στα ράφια των καταστημάτων και αφορά του χρήστες notebook. Το Notebook Kit MK605 περιλαμβάνει ένα ασύρματο ποντίκι (M505), ένα ασύρματο πληκτρολόγιο (K340) και μια βάση στήριξης (Riser N110). Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο επικοινωνούν με το φορητό μέσω κοινού receiver και η τιμή του πακέτου ανέρχεται στα 67 ευρώ.




Στεροφωνικός ήχος από το Zoom Q3

Μια νέα πρόταση στο χώρο των camcorder τσέπης, το Zoom Q3 διακρίνεται για την ποιότητα του καταγραφόμενου ήχου. Διαθέτει ενσωματωμένα μικρόφωνα σε διάταξη Χ/Υ για στερεοφωνικό ήχο, μνήμη 2 GB SD (επεκτάσιμη έως 32 GB) και οθόνη 2.4” LCD. Η τιμή του ανέρχεται στα 239 ευρώ.




Νέοι Apple iMac






Μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα της αυξήθηκαν σχεδόν 50% από το 2008, η Apple παρουσίασε τη νέα σειρά iMac. Οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις αφορούν τις οθόνες (21,5 και 27 ίντσες), τους επεξεργαστές, τα γραφικά και ένα νέο ποντίκι που λειτουργεί με την αφή. Αντί των παραδοσιακών κουμπιών και της ροδέλας, ο χειρισμός γίνεται με χειρονομίες των δακτύλων.





MacOS – Windows 7 σημειώσατε 1 (εντός έδρας)

Η συγκριτική δοκιμή που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα CNET στις 64μπιτες εκδόσεις των Windows 7 και Snow Leopard έβγαλε νικητή το λειτουργικό της Apple αλλά τα Windows 7 φάνηκαν να ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις των videogames. Η σύγκριση έγινε σε ένα MacBook Pro και μπορεί να αδικεί κάπως τα Windows 7 (μεγαλύτεροι χρόνοι εκκίνησης, απενεργοποίησης, multitasking) αφού το hardware των MacBook είναι σχεδιασμένο πρωτίστως για τα MacOS X.




Πρεμιέρα για τον Intel Core i7 960

Το τελευταίο 4πύρηνο επεξεργαστή της οικογένειας Bloomfield παρουσίασε η Intel. Ο Core i7 960 είναι συμβατός με το socket LGA 1336 και έχει κατασκευαστεί με τεχνολογία 45 νανομέτρων. Η συχνότητα λειτουργίας είναι στα 3,2GHz και το cache στα 8MB. Η τιμή του ανέρχεται στα 375 ευρώ.




Νέοι AMD Athlon II

Η AMD ανακοίνωσε 8 νέους επεξεργαστές Athlon II με δύο έως τέσσερις πυρήνες και συχνότητες λειτουργίας από 2,2 έως 3,9 GHz. Από αυτούς, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι 3πύρηνοι X3 400e και 405e (2,2 και 2,3 GHz ατιστοιχα) που έρχονται να καλύψουν ένα κενό τιμής/αποδόσεων μεταξύ 2πύρηνων και 4πύρηνων και αναμένεται να γίνουν ιδιαίτερα δημοφιλείς σε πολλούς κατασκευαστές.




Το Office 2010 είναι κοντά

Ο Στίβεν Μπάλμερ επιβεβαίωσε ότι η beta έκδοση του νέου Office 2010 θα γίνει διαθέσιμη μέσα στο Νοέμβριο κάτι που σημαίνει ότι η τελική έκδοση είναι πολύ κοντά.




Από λευκό χαρτί τα Windows Mobile 7

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pocketnow τα Windows Mobile 7 θα έχουν αρκετές αλλαγές στο σχεδιασμό χωρίς Start button, μεγαλύτερα fonts, μεγαλύτερα πλήκτρα αφής πιο φιλικό προς το δάκτυλο, ξανασχεδιασμένο ημερολόγιο, νέο πληκτρολόγιο για Text – SMS. Δείτε τα σχετικά screenshots
εδώ !

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα