Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της Νίκαιας

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της Νίκαιας

Ελεύθεροι, με ομόφωνη γνώμη της εισαγγελέως Πειραιά και του πέμπτου ανακριτή αφέθηκαν οι 3 νεαροί που κατηγορούνταν σύμφωνα με τον "κουκουλονόμο"

Ελεύθεροι, με ομόφωνη γνώμη της εισαγγελέως Πειραιά και του πέμπτου ανακριτή, κ. Κουτρούμπα, αφέθηκαν σήμερα μετά τις απολογίες τους οι 3 νεαροί οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε επεισόδια στη Νίκαια και κατηγορούνταν για κακούργημα, σύμφωνα με το νόμο για την κουκούλα. Μάλιστα, για τους δύο δεν επιβλήθηκε κανένας όρος, ενώ, για τον τρίτο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.



Υπενθυμίζεται πως ελεύθεροι έχουν αφεθεί ήδη και οι υπόλοιποι 4 συλληφθέντες. Οι νεαροί συνελήφθησαν, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του νεαρού Πακιστανού.



Ο συνήγορός τους, Κωνσταντίνος Διάκος, δήλωσε: “Το ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο νεαροί χωρίς όρους, αλλά και ο τρίτος, αποτελεί ένδειξη της αθωότητάς τους. Ο νόμος περί κουκούλας, ο οποίος είναι αντισυνταγματικός, κατέρρευσε. Πρέπει να καταργηθεί γιατί είναι νόμος εκδικητικός για τον πολίτη”.




Η αποκαθήλωση της κουκούλας



Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαρ. Καστανίδης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο εισηγήθηκε την κατάργηση της νομοθετικής διάταξης που έχει καταστήσει αυστηρότερη την ποινική μεταχείριση των κουκουλοφόρων, όταν διαπράττουν τα αδικήματα της βιαιοπραγίας σε δημόσιες συναθροίσεις, της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της ληστείας και της διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης περιουσίας.



    Η κατάργηση της κουκούλας ως επιβαρυντικής περίστασης, όπως είπε ο Καστανίδης, ήταν προεκλογική εξαγγελία της Κυβέρνησης.



    Η σχετική διάταξη (τροπολογία) για την κατάργηση της κουκούλας ως επιβαρυντικής περίστασης θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα