Sony α700 – Preview

Sony α700 – Preview

Η νέα α700, η οποία απευθύνεται σε λάτρεις της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά και ημιεπαγγελματίες, συνδυάζοντας ταχεία απόκριση και κορυφαία ποιότητα

Η νέα α700, η οποία απευθύνεται σε λάτρεις της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά και ημιεπαγγελματίες, συνδυάζοντας ταχεία απόκριση και κορυφαία ποιότητα εικόνας HD, από τη λήψη ως την προβολή. Εκτός από την ποιότητα κατασκευής και τα επαγγελματικά της γνωρίσματα, η Sony α700 επαναπροσδιορίζει την έννοια «ευκολία χρήσης» για μια τόσο υψηλών προδιαγραφών ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR. Χάρη στο εύκολο στη χρήση νέο σύστημα πλοήγησης, μπορείτε να επιτύχετε σωστές ρυθμίσεις σε δευτερόλεπτα, ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες λήψης.




Ποιότητα εικόνας επόμενης γενιάς



Κεντρικό παράγοντα των κορυφαίων επιδόσεων της α700 αποτελεί ο νέος αισθητήρας CMOS Exmor με ανάλυση 12,24 ενεργών megapixels και ο οποίος εξασφαλίζει φωτογραφίες εξαιρετικής καθαρότητας, ευκρίνειας και λεπτομέρειας, καθώς και πλούσια, ζωντανά χρώματα, αποχρώσεις και υφές.



Χάρη στη μέγιστη ευαισθησία ISO 3200, η α700 μπορεί να πραγματοποιήσει συναρπαστικές λήψεις αθλητικών γεγονότων/δράσης, ατμοσφαιρικές λήψεις εσωτερικών χώρων ή πορτραίτων με κάθε διαθέσιμο φωτισμό.



Η ενσωματωμένη στην α700 τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Super SteadyShot είναι συμβατή με ολόκληρη την γκάμα φακών α. Ακόμα, η λειτουργία εξάλειψης των ανεπιθύμητων εφέ από την κίνηση της συσκευής (anti-shake) μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο λήψης «κουνημένων» φωτογραφιών σε συνθήκες όπου κανονικά θα απαιτούνταν τρίποδο και flash.




Νέο ευαίσθητο σύστημα αυτόματης εστίασης



Η ταχείας απόκρισης λειτουργία αυτόματης εστίασης αποτελεί ένα στοιχείο απαραίτητο σε κάθε σοβαρό φωτογράφο. Με 11 σημεία εστίασης και 11 γραμμές, ο νέος αισθητήρας κεντρικού σημείου βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις της λειτουργίας αυτόματης εστίασης (AF) σε μια μεγάλη γκάμα πραγματικών συνθηκών λήψης. Επιπλέον, ο φωτισμός αυτόματης εστίασης (AF illuminator) βοηθά στην επίτευξη γρήγορης και ακριβούς αυτόματης εστίασης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή όταν πραγματοποιείται λήψη θεμάτων με χαμηλή χρωματική αντίθεση.




Γρήγορη, εύκολη πλοήγηση και άνετος έλεγχος λειτουργιών



Το εκπληκτικά απλό σύστημα πλοήγησης ‘Quick Navi’ εξασφαλίζει ταχύ και αποτελεσματικό χειρισμό σε συνθήκες λήψης που χαρακτηρίζονται από μεγάλη πίεση, όταν δεν υπάρχει χρόνος για να ψάχνετε τα μενού λειτουργιών. Η πρόσβαση στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής είναι άμεση μέσω του εύκολου στη χρήση μοχλού πλοήγησης (joystick) και των εικονιδίων που εμφανίζονται στη φωτογραφικής ποιότητας οθόνη των 3 ιντσών. Οι επιλεγμένες παράμετροι μπορούν να ρυθμιστούν απευθείας, χωρίς να απαιτείται να ανοίγετε ενοχλητικά υπομενού.



Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, τόσο σε στούντιο όσο και σε εξωτερικές λήψεις, μπορείτε να αποθηκεύσετε συνολικά 28 ρυθμίσεις σε έναν από τους τρεις χώρους μνήμης χρήστη ώστε να τις ανακαλείτε άμεσα. Επιπρόσθετα, μπορείτε να ρυθμίσετε το αποκλειστικό κουμπί Custom, ώστε να προσφέρει πρόσβαση σε συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, όπως ο καθορισμός μεγέθους αρχείου ή η επιλογή περιοχής αυτόματης εστίασης.




Και σε πιο δύσκολες καταστάσεις



Η α700 έχει κατασκευαστεί για όσους απαιτούν επιδόσεις σε πραγματικά περιβάλλοντα λήψης. Το σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο κράμα αλουμινίου, ενώ το σώμα αποτελείται από σκληρές και ανθεκτικές επιφάνειες από κράμα μαγνησίου.



Οι αδιάβροχες ενώσεις σιλικόνης προστατεύουν τα κουμπιά και τις υποδοχές καρτών μνήμης από τη σκόνη και την υγρασία. Η επαγγελματική αίσθηση της φωτογραφικής μηχανής γίνεται ακόμα πιο ισχυρή χάρη στο νέο ήχο απελευθέρωσης κλείστρου και τον ισχυρό μηχανισμό οδήγησης της αυτόματης εστίασης που μειώνει το θόρυβο και τις δονήσεις κατά την εστίαση.




Κατακόρυφη λαβή (προαιρετικά) για εύκολο χειρισμό



Οι επιδόσεις της α700 στην ταχύτητα συμπληρώνονται από τα επαγγελματικά εργονομικά γνωρίσματα που εξασφαλίζουν σίγουρο χειρισμό στο στούντιο ή σε εξωτερικό περιβάλλον. Με την κατακόρυφη λαβή VG-C70AM (διατίθεται προαιρετικά) η πρόσβαση στο εργονομικά τοποθετημένο κουμπί φωτογράφησης γίνεται εύκολη σε κάθε θέση λήψης.




Μεγάλης διάρκειας μπαταρία



Η νέα μπαταρία InfoLITHIUM της σειράς Μ προσφέρει αυτονομία 650 λήψεων ανά φόρτιση (μέτρηση CIPA). Η ενέργεια που απομένει στην μπαταρία εμφανίζεται στην οθόνη ως ποσοστό ώστε η ένδειξη να είναι ακριβής. Στην προαιρετική λαβή VG-C70AM μπορεί να τοποθετηθεί μια δεύτερη μπαταρία. Τα επίπεδα φόρτισης και των δύο μπαταριών (όταν υπάρχουν) εμφανίζονται ξεχωριστά στην οθόνη, προσφέροντας με ξεκάθαρο τρόπο ένδειξη για την ενέργεια που απομένει.




Διευρυμένες δημιουργικές επιλογές



Δεκατέσσερα νέα στυλ εικόνων (‘Image Styles’) στα οποία περιλαμβάνονται τα ‘Deep’ (βαθύ), ‘Autumn’ (φθινόπωρο), ‘Vivid’ (ζωντανό) και ‘Landscape’ (τοπίο) επιτρέπουν την άμεση δημιουργία μιας μεγάλης γκάμας σκηνών. Η αντίθεση, η οξύτητα, η αντιστοίχιση χρωματικών ζωνών και άλλες παράμετροι μπορούν να ρυθμιστούν περαιτέρω για ακόμα καλύτερη προσαρμογή του επιλεγμένου δημιουργικού εφέ.



Το εξελιγμένο σύστημα βελτιστοποίησης δυναμικού εύρους (DRO) προσαρμόζει την αντίθεση και την απόχρωση εξασφαλίζοντας αποτελέσματα με εξαιρετική έκθεση στα πορτραίτα με οπίσθιο φωτισμό και σε άλλες δύσκολες σκηνές υψηλής αντίθεσης. Η βελτιστοποίηση μπορεί να ρυθμιστεί σε πέντε βήματα, ενώ η νέα προηγμένη λειτουργία bracketing συλλαμβάνει την ίδια σκηνή με πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις του DRO εξασφαλίζοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.



Η προσθήκη της νέας λειτουργίας RAW με συμπίεση αυξάνει την χωρητικότητα χωρίς να θυσιάζει την ευελιξία του χειρισμού αρχείων εικόνας RAW, ενώ για αρχεία JPEG υψηλής ποιότητας, είναι διαθέσιμη τώρα η λειτουργία ‘Extra Fine’. Η νέα λειτουργία λήψης με λόγο 16:9 είναι ιδανική για τοπία και άλλες πανοραμικές λήψεις, οι οποίες μπορούν να προβληθούν σε τηλεόραση widescreen ή οθόνη HD-Ready.



Για την αποθήκευση των φωτογραφιών σας προσφέρονται ξεχωριστές υποδοχές ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ καρτών μνήμης Memory Stick ή CompactFlash. Η υποδοχή καρτών μνήμης Memory Stick Duo υποδέχεται κάρτες μνήμης Memory Stick Duo και Memory Stick PRO Duo, καθώς και τις νέες κάρτες μνήμης Memory Stick PRO-HG Duo οι οποίες υποστηρίζουν υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.




Λειτουργία ‘PhotoTV HD’



Η α700 διαθέτει μια ενσωματωμένη έξοδο HDMI για σύνδεση σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή οθόνη HD-ready. Οι φωτογραφίες βελτιστοποιούνται αποκτώντας λεπτομερέστερο και πιο φυσικό χρώμα και υφές στην τελευταία γενιά τηλεοράσεων BRAVIA Full HD που υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία ‘PhotoTV HD’ η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη Sony.



Η λειτουργία PhotoTV HD προσφέρει σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προβολή στατικών εικόνων σε συμβατικές τηλεοράσεις, βελτιστοποιημένες για την προβολή video. Μέσω της λειτουργίας PhotoTV HD είναι επίσης, δυνατός ο έλεγχος της περιήγησης στις φωτογραφίες, του zoom, των HD slideshows και άλλων λειτουργιών όταν βρίσκεται συνδεδεμένη στην τηλεόραση μια φωτογραφική μηχανή α700.



Ο έλεγχος των HD slideshows μπορεί να γίνει μέσω του τηλεχειριστηρίου υπερύθρων που συνοδεύει τη φωτογραφική μηχανή. Το τηλεχειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την πραγματοποίηση αυτοφωτογράφησης καθώς και για άλλες «απομακρυσμένες» λήψεις.




Βίντεο



Δείτε το βίντεο παρουσίασης της α700









Διάθεση και τιμή



Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR α700 θα είναι διαθέσιμη μαζί με μια γκάμα διαφορετικών kit φακών από τα μέσα Οκτωβρίου του 2007 σε τιμή που θα κυμαίνεται στα 1500 ευρώ περίπου.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα