Απαγορεύτηκε συγκέντρωση νεοναζιστών στη Σερβία

default image

Μετά από θυελλώδεις αντιδράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων από τη Σερβία και το εξωτερικό η αστυνομία του Νόβι Σαντ απαγόρευσε συγκέντρωση νεοναζισ...

Μετά από θυελλώδεις αντιδράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων από τη Σερβία και το εξωτερικό, πολιτικών κομμάτων και προσωπικοτήτων, η αστυνομία του Νόβι Σαντ απαγόρευσε συγκέντρωση νεοναζιστών που είχε προγραμματιστεί για τις 7 Οκτωβρίου.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης είχε το μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Εθνική Γραμμή», Γκόραν Νταβίντοβιτς, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για πρόκληση εθνικού, φυλετικού και θρησκευτικού μίσους.

Ο Νταβίντοβιτς ήταν επικεφαλής ομάδας 20 νεαρών, η οποία το Νοέμβριο του 2005 εισέβαλε σε αντιφασιστική εκδήλωση στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ και επιτέθηκε φραστικά και σωματικά σε παριστάμενους. 

Όπως είχε ανακοινώσει η συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου στο Νόβι Σαντ είχε στόχο τη διαμαρτυρία εναντίον οποιασδήποτε μορφής διαίρεσης και διαχωρισμού της Σερβίας, τα τοπικά ΜΜΕ όμως είχαν μεταδώσει ότι πρόκειται για συνάντηση με στόχο τον εορτασμό των γενεθλίων ενός από τους ηγέτες του Γ’ Ράιχ, του αρχηγού της Γκεστάπο Χάινριχ Χίμλερ.

Την απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει τη διοργάνωση της συγκέντρωσης χαιρέτισε η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων στη Βοϊβοντίνα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα