Έναρξη εργασιών και παρουσίαση του ”Δικτύου Επιχειρηματικότητας”

Έναρξη εργασιών και παρουσίαση του ”Δικτύου Επιχειρηματικότητας”

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου η παρουσίαση του ''Δικτύου Επιχειρηματικότητας'' του Δήμου Γαλατσίου. Στόχος να λειτουργήσει ως κέντρο πληροφόρησης, επιμόρφωσης και συμβουλευτικής

Η έναρξη εργασιών και παρουσίαση του «Δικτύου Επιχειρηματικότητας» του Δήμου  Γαλατσίου, ενός πρωτοπόρου και καινοτόμου εγχειρήματος για τα τοπικά δεδομένα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» (Ρεθύμνης 36 και Χρ. Καψάλη 14).

Στόχος του «Δικτύου Επιχειρηματικότητας» είναι να λειτουργήσει ως κέντρο πληροφόρησης, επιμόρφωσης και συμβουλευτικής μαθητών και φοιτητών, αποφοίτων Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και της ευρύτερης Επιχειρηματικής Κοινότητας, σχετικά με την αξιοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, επαγγελματικών ευκαιριών, και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας.

Το Δίκτυο θα εξυπηρετεί τέσσερα  διαφορετικά κοινά καλύπτοντας  έτσι όλο το φάσμα του ενεργού  πληθυσμού:

Τους Φοιτητές και τους απόφοιτους, στους οποίους θα απευθύνονται πολλές δράσεις του Δικτύου (Συμβουλευτική, Σεμινάρια-Ημερίδες-Σύνδεση με Επιχειρηματικό Κόσμο και πολλά άλλα).

Τους τελειόφοιτους και απόφοιτους μαθητές, με σεμινάρια σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Tις επιχειρήσεις εκπαιδεύοντας ιδιοκτήτες και προσωπικό σε όλα τα σύγχρονα ζητήματα και

Τους Άνεργους με εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες καριέρας κ.α.  και. Σε όλες τις ομάδες θα παρέχεται διαρκής ενημέρωση με Newsletters για όλα τα σύγχρονα και επίκαιρα θέματα.

Ο σκοπός λειτουργίας  του «Δικτύου Επιχειρηματικότητας» είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση και τη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση του Δήμου Γαλατσίου. Ως εκ τούτου, η αποστολή του είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, η διασύνδεση των επιχειρηματικών μονάδων, η προώθηση της απασχόλησης και η διείσδυση στην ‘’Κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας’’.

Η Ομάδα Δικτύου  Επιχειρηματικότητας αποτελείται  από τους Δημοτικούς Συμβούλους Κωνσταντίνο  Ζώμπο, Κωνσταντίνο Τσιρώνη και  Αγαμέμνονα Χριστοδούλου.

Πως ξεκίνησε η ιδέα δημιουργίας του Δικτύου Επιχειρηματικότητας;

Ζώμπος Κ.:Η εξέλιξη και διαμόρφωση μιας ιδέας περνάει από πολλά στάδια μέχρι να αποκτήσει την τελική της μορφή και το τελικό της σχήμα. Μάλιστα θεωρούμε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για να αναδιαμορφώνεται και να ανασχηματίζεται. Έτσι και η ιδέα του ‘’Δικτύου’’ ξεκίνησε από τις σκέψεις μιας απλής ημερήσιας εκδήλωσης, μιας ημερίδας με σκοπό την ενημέρωση και επιμόρφωση. Κάτι τέτοιο όμως θα κάλυπτε το κενό προσωρινά, ενώ η ανάγκη για ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση είναι άμεση και διαρκής. Έτσι η ιδέα κατέληξε σε μια καινοτόμα Δράση, σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που ευελπιστούμε να συμβάλλει γόνιμα και ουσιαστικά στην αναθεώρηση της σχέσης Δήμου-Πολιτών.

Πως θεωρείτε την έννοια του επιχειρείν και πως βλέπετε το μέλλον;

Τσιρώνης Κ.:Η επιχειρηματικότητα σήμερα δεν έχει σχέση με την επιχειρηματικότητα και τον τρόπο άσκησής της τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο επιχειρηματίας του σήμερα είναι άτομο, το οποίο εκτός από το επιχειρηματικό δαιμόνιο πρέπει να έχει και βαθύτερη επιστημονική κατάρτιση.

Πρέπει να έχει γνώσεις οικονομικών, νομικών, να γνωρίζει τις βασικές ξένες γλώσσες και να χειρίζεται υπολογιστές και διαδίκτυο. Και τούτο διότι εκτός από την διοίκηση της επιχείρησής του πρέπει να μπορεί να άγει την επιχείρησή του σε εξωστρέφεια, δηλαδή να μπορεί να είναι πομπός και δέκτης και να αντιλαμβάνεται τη σημερινή πραγματικότητα της παγκοσμιοποιημένης αγοράς.

Στην Ελλάδα, όπου η οικονομία της επί δεκαετίες βασίστηκε και δημιουργήθηκε με κέντρο το Δημόσιο και εξελίχθηκε γύρω από αυτό, από τη στιγμή που το Δημόσιο φθίνει, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη αποδέσμευσης της οικονομίας από αυτό. Σε αυτή τη λογική και με αυτό το πνεύμα κινηθήκαμε οι δημιουργοί του δικτύου, δύο οικονομολόγοι και ένας νομικός  και θελήσαμε να δημιουργήσουμε το δίκτυο, το οποίο με πνεύμα καινοτόμο έρχεται να βοηθήσει ενημερώνοντας και επιμορφώνοντας την ιδιωτική τοπική επιχείρηση προσπαθώντας να την βγάλει έξω από τα στενά τοπικά όρια του Δήμου με την κατάλληλη και πολύτιμη διοικητική υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου.

Ποιους αφορά το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας και ποια θα είναι τα οφέλη που θα έχει για τους κατοίκους της πόλης μας;

Χριστοδούλου Α.: Το Δίκτυο θα εξυπηρετεί τέσσερα διαφορετικά κοινά καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα του ενεργού πληθυσμού: Τους Φοιτητές και τους απόφοιτους, στους οποίους θα απευθύνονται πολλές δράσεις του Δικτύου (Συμβουλευτική, Σεμινάρια-Ημερίδες-Σύνδεση με Επιχειρηματικό Κόσμο και πολλά άλλα).

Τους τελειόφοιτους και απόφοιτους μαθητές, με σεμινάρια σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Τους Άνεργους με εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες καριέρας κ.α.  και τις επιχειρήσεις εκπαιδεύοντας ιδιοκτήτες και προσωπικό σε όλα τα σύγχρονα ζητήματα. Σε όλες τις ομάδες θα παρέχεται διαρκής ενημέρωση με Newsletters για όλα τα σύγχρονα και επίκαιρα θέματα.

Με ποιο τρόπο μέσω του Δικτύου Επιχειρηματικότητας πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθηθεί ο ”εμπορικός κόσμος”;

Ζώμπος Κ.: Ο εμπορικός κόσμος του Δήμου μας μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει υποστήριξη σε αντίστοιχα θέματα. Θεωρούμε πως οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες αλλά και οι ανάγκες απαιτούν την ανάπτυξη συνεργασίας και αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων που παρέχονται από την νέα τεχνολογία, την τεχνογνωσία των στελεχών και την υλικοτεχνική υποδομή. Πιο συγκεκριμένα ο εμπορικός κόσμος θα βοηθηθεί με τις ακολουθες παραμβάσεις:

  • Με επιμορφωτικές ημερίδες για τη διοίκηση επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ, το στρατηγικό μάνατζμεντ, τις πιστοποιήσεις διασφάλισης ποιότητας κ.α.
  • Με τακτικές ενημερώσεις μέσω Newsletters για τα τρέχοντα προγράμματα επιχειρησιακών ενισχύσεων, έτσι ώστε να μη χάνονται ευκαιρίες χρηματοδότησης (Ενημέρωση για Προγράμματα επιδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων κτλ.)
  • Με εξειδικευμένα σεμινάρια για τα επίκαιρα θέματα των Social Media, SEO, E-Shop, E-επιχειρείν

Τι θα προσφέρει το Δίκτυο στους φοιτητές του Γαλατσίου;

Τσιρώνης Κ.:Μέσα από το δίκτυο θα παρέχεται υποστήριξη και συστηματική πληροφόρηση για θέματα σπουδών και για το σχεδιασμό της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Μέσω της ιστοσελίδας και  των Newsletters που θα λαμβάνουν οι χρήστες  παρέχεται η δυνατότητα να ενημερώνονται  για θέματα όπως: Mεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θέσεις εργασίας, σεμινάρια και διαλέξεις, ζητήματα συμβουλευτικής, ζητήματα επιχειρηματικότητας καθώς και επίκαιρα ζητήματα ευρύτερου φοιτητικού ή επαγγελματικού ενδιαφέροντος

Σε ποιο βαθμό θα επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο Γαλατσίου;

Χριστοδούλου Α.: Το δίκτυο επιχειρηματικότητας πρωτοπορεί και σε αυτόν τον βασικό τομέα. Όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις δεν θα επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ το δημοτικό προϋπολογισμό. Αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες της εποχής και την οικονομική κρίση δημιουργούμε μια δομή που θα προσπαθήσει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι με σκοπό να αναστρέψουμε το κλίμα. Το ότι δεν ξοδεύουμε καθόλου από χρήματα του δήμου κάνει ακόμα σπουδαιότερο το εγχείρημα.

Βασικοί αρωγοί και συνοδοιπόροι στις ενέργειες μας είναι οι χορηγοί που ο καθένας τους ξεχωριστά συνέβαλλε από την πλευρά του για να μετουσιωθεί σε πράξη το φιλόδοξο σχέδιο του ‘’Δικτύου Επιχειρηματικότητας’’. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και εσάς που μας φιλοξενήσατε στο νεανικό και ζωντανό site σας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα