Αλεξανδρούπολη: Μαθητές κατασκεύασαν υποβρύχιο ρομπότ

Αλεξανδρούπολη: Μαθητές κατασκεύασαν υποβρύχιο ρομπότ
Το ρομπότ υποβρύχιο

Ποιο είναι το επίτευγμα μαθητών από την Αλεξανδρούπολη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του εργαστηριακού κέντρου φυσικών επιστημών "Εκπαιδεύοντας τους Μηχανικούς του Μέλλοντος" του Ευγενίδειου Ιδρύματος" (Pics)

Ένα υποβρύχιο – ρομπότ κατασκεύασε και παρουσιάσε ομάδα μαθητών από διάφορα λύκεια και γυμνάσια της Αλεξανδρούπολης,σήμερα το πρωί στην πισίνα του Grecotel, στην Αλεξανδρούπολη.

Οι μαθητές αποτέλεσαν την εθελοντική ομάδα εργασίας στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Έβρου, μέσω του οποίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Εκπαιδεύοντας τους Μηχανικούς του Μέλλοντος” του Ευγενίδειου Ιδρύματος.

Η παρουσίαση – δοκιμή, έγινε εν μέσω ενθουσιασμού και αποτελεί πρωτότυπη ιδέα για την παραγωγή ανάλογων υποβρύχιων ρομπότ, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν ευρεία εφαρμογή σε επιστημονικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

Συνολικά οκτώ μαθητές από το 1ο, 2ο, 4ο Γενικό Λύκειο, 2ο ΕΠΑΛ και δυο μαθητές του 3ου Γυμνασίου, του τμήματος ρομποτικής, συνεργάστηκαν εθελοντικά στον ελεύθερό τους χρόνο και κατασκεύασαν το ρομπότ με υλικά που δόθηκαν από το Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός του ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) ήταν ο κ. Χρήστος Καραϊλανίδης ο οποίος δήλωσε ότι το project προτάθηκε και στηρίχθηκε από το Ευγενίδειο Ίδρυμα, ενώ την υλοποίηση αποδέχθηκε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αλεξανδρούπολης. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι “το Σεπτέμβριο ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στον εξοπλισμό του υποβρυχίου μηχανήματος με αισθητήρες μέτρησης πίεσης, φωτεινότητας, θερμοκρασίας, PH (οξύτητας) και μεταφοράς εικόνας”.

Σύμφωνα με το gatzoli.gr, στη δεύτερη φάση θα τοποθετηθούν στην κατασκευή αισθητήρες οι οποίοι θα μετρούν την πίεση, τη θερμοκρασία, την αλατότητα και τη φωτεινότητα του υδροσυστήματος. Έτσι θα μπορεί το ρομπότ να μπαίνει σε λίμνες, αλλά και σε θάλασσες και ποτάμια. Το ρεπορτάζ του site αναφέρει επίσης, ότι “θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε χώρους όπου δε μπορεί να μπει άνθρωπος και να μετράει πχ. τοξικά απόβλητα, ενώ μελλοντικά θα τοποθετηθεί κάμερα και στόχος είναι να μπορεί να λειτουργεί με τηλεχειρισμό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα