MKB Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series

MKB Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series
New Image

Στο AUTO 24 η δυνατότερη Mercedes SL 65 Black Series με ιπποδύναμη 1.015 hp (pics)

Ο οίκος tuning ΜΚΒ πήρε την –ούτως ή άλλως εξαιρετική – Mercedes SL AMG και της πρόσθεσε άλλους 345 ίππους. Έτσι, το γερμανικό supercar των 670 αλόγων διαθέτει πλέον 1.015 ίππους.



Ο οίκος ΜΚΒ ασχολείται εδώ και χρόνια με την μετατροπή supercars. Στόχος του είναι να προσφέρει σε έναν περιορισμένο αριθμό πελατών αυτοκίνητα που μπορούν στον δρόμο να αναπτύξουν ταχύτητες στις οποίες μαχητικά αεροπλάνα έχουν ήδη απογειωθεί ανασύροντας ταυτόχρονα το σύστημα προσγείωσης – απογείωσης.








Η ΜΚΒ είναι μια γερμανική εταιρία η οποία χρόνια τώρα έχει συνδέσει το όνομά της με την βελτίωση μοντέλων της Mercedes. Σε αντίθεση με όσα ξέρουμε, οι άνθρωποι της ΜΚΒ αποφάσισαν να μην κάνουν καμία αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου. Άλλωστε, οι πιθανότητες το τελικό αποτέλεσμα να είναι κατώτερο των προσδοκιών και της εξαιρετικής εικόνας που αποπνέει η SL AMG ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.



Οι βασικές μετατροπές για το δημιούργημα της ΜΚΒ εντοπίζονται στον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη της SL AMG. Nέα εισαγωγή, μεγαλύτερα turbo, βελτιωμένο σύστημα ψύξης, νέοι εκκεντροφόροι αποτελούν μερικές από τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον κινητήρα της SL AMG. Και μαζί με όλα αυτά έχει γίνει νέα χαρτογράφηση.




Όπως λογικά θα αναλογισθεί και ο πιο αδαής , «οι 1000 ίπποι» μπορούν να συνδυασθούν με το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων και το διαφορικό της SL AMG; Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον γερμανικό οίκο ο οποίος κάνει λόγο για ένα βελτιωμένο κιβώτιο και επιλογές από διάφορα διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης.



Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο V12 μοτέρ των 6.0 λίτρων της SL, εξασφαλίζουν εντυπωσιακά νούμερα επιδόσεων. Έτσι, η απόδοση φθάνει πλέον τους 1.015 ίππους με 1.300 Nm ροπής.

Το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Ο δείκτης του κοντέρ δείχνει 200 χλμ. / ώρα σε 8,9’’ ενώ η ταχύτητα του γερμανικού supercar εκτοξεύεται στα 300 χλμ. / ώρα σε 21,5 δευτερόλεπτα.



Η ΜΚΒ δεν έχει ανακοινώσει την τελική ταχύτητα του δημιουργήματός της. Λέγεται όμως πως θα ξεπερνά τα 370 χλμ. / ώρα.



Όσον αφορά το κόστος; Φθάνει τα 116800 ευρώ και οι άνθρωποι της ΜΚΒ χρειάζονται ένα διάστημα περίπου 3 μηνών για να προχωρήσουν στην βελτίωση του αυτοκινήτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα