Alfa Romeo Gloria. Ένα σπορ σεντάν με ιταλικό ταμπεραμέντο

Alfa Romeo Gloria. Ένα σπορ σεντάν με ιταλικό ταμπεραμέντο

Ενώ απομένουν μόνο λίγες εβδομάδες μέχρι την έναρξη του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Alfa Romeo έκανε την έκπληξη παρουσιάζοντας το τετράθυρο σπορ σεντάν concept Gloria, το οποίο θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στην ελβετική έκθεση.

Αυτό το κομψό πρωτότυπο αυτοκίνητο είναι το αποτέλεσμα των είκοσι της σκληρής δουλειάς 20 φοιτητών που κάνουν το Master τους στον σχεδιασμό μεταφορών στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Design (IED) στο Τορίνο της Ιταλίας σε συνεργασία με το Κέντρο Alfa Romeo Style.

«Ζητήσαμε από τους μαθητές να μας δώσουν μια ι εντελώς ανεξάρτητη ερμηνεία για μια νέα Alfa Romeo σεντάν», δηλώνει ο Lorenzo Ramaciotti, επικεφαλής της του τμήματος ντιζάιν της  Fiat και της Chrysler. 

Όπως μπορούμε να δούμε από την εικόνα που δημοσίευσε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, η ιδέα φέρνει πολλά ιστορικά στιλιστικά στοιχεία που διακρίνουν τα μοντέλα της  Alfa Romeo και το πιο αξιοσημείωτο είναι η παραδοσιακή μάσκα σε σχήμα ασπίδας.

Για να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στα ιστορικά αυτοκίνητα της μάρκας, οι σχεδιαστές πρόσθεσαν επίσης λωρίδες από δέρμα στο μπροστινό μέρος “για να θυμηθούμε τα αξέχαστα δερμάτινα λουράκια των αποσκευών”.

Η Gloria σπορ σεντάν υποτίθεται ότι πρέπει να τροφοδοτείται από ένα V6 ή  V8 biturbo κινητήρα, αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν κάτω απο το καπό συναντησουμε εναν ηλεκτροκινητήρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα