Η τελευταία μάχη

Η τελευταία μάχη
Με έμβλημα...τη σημαία MotionTeam

Στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποιείται η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ. Στην Πάτρα μιλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η ώρα της κρίσης ουσιαστικά έχει φτάσει και όλα τα κόμματα κορυφώνουν την αντιπαράθεση με στόχο τους αναποφάσιστους.

Από το Πεδίον του Άρεως, όπου πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής έκανε αυτοκριτική -λέγοντας ότι έχει ζυγίσει τις δυνάμεις και αδυναμίες-, επανέλαβε ότι δεν έγιναν όσα επιθυμούσε ως προς τους οικονομικά ασθενέστερους-εξαιτίας της βαριάς κληρονομιάς των κυβερνήσεων του χθες και δεσμεύτηκε ότι τη νέα τετραετία θα προωθήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, με τη συνδρομή των ελλήνων πολιτών. Εκτίμησε μάλιστα ότι έχει μια βαθιά ριζωμένη σχέση με τους πολίτες, μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, που θα στηρίξει αυτές τις αλλαγές. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς όλους να προσέλθουν στις κάλπες, τονίζοντας ότι είναι χρέος προς τη Δημοκρατία. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την Πάτρα-εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι πλήγωσε τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων, ενώ χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ως πρωθυπουργό που κυβέρνησε με την απάτη της απογραφής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι θα ακυρωθεί κάθε πράξη της κυβέρνησης Καραμανλή που αφορά στα καμένα και εκχωρεί δημόσιο πλούτο σε ιδιωτικά συμφέροντα. Απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους της Αριστεράς, έθεσε το δίλημμα της Κυριακής ” ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά στην κυβέρνηση” και ζήτησε κάθε ψήφος να γίνει δύναμη για να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Υπενθύμισε μάλιστα τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου: «Οι νίκες δεν χαρίζονται, κατακτώνται με αγώνες».

Επίσκεψη στα ναυπηγεία Ελευσίνας πραγματοποίησε η Αλέκα Παπαρήγα. Από εκεί τόνισε ότι “το να φύγεις από τη ΝΔ και να πας στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι τολμηρό βήμα, είναι σα να αλλάζεις πιάτσα ταξί”.  Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι ο λαός είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους ψηφοφόρους να κλείσουν τα αυτιά τους στα εκβιαστικά διλήμματα και επανέλαβε ότι η άνοδος του εργατικού κινήματος θα είναι η μεγαλύτερη πίεση στην οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, που παραχώρησε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης συνέντευξη, εκτίμησε ότι οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν το “κύκνειο άσμα” του δικομματισμού. Απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μόδα, εκτιμώντας ότι οι νέοι διέγνωσαν μια γλώσσα που απευθύνεται στα πραγματικά τους προβλήματα. Αναφερόμενος στις ελληνικές σημαίες που ζήτησε ο κ.Καραμανλής να επικρατούν στις συγκεντρώσεις, ο κ.Αλαβάνος είπε ότι προτιμά τον πατριωτισμό του Μανώλη Γλέζου, που χρησιμοποίησε τη σημαία ως παγκόσμιο σύμβολο και όχι μέσο αντιπαράθεσης. Διέκρινε τέλος νευρικότητα στο ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα