Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο NEWS 247 για την απόβαση στο Estelle

Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο NEWS 247 για την απόβαση στο Estelle

Πώς περιγράφουν στο NEWS 247 τη στιγμή της απόβασης στο Estelle και τη χρήση βίας που ασκήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Vids)

Χρήση βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά την κατάληψη του ιστιοφόρου Estelle καταγγέλλουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας που μετείχαν στην αποστολή.

Η όποια απαίτηση για διαπραγμάτευση με τον επικεφαλής των ισραηλινών δυνάμεων, από τη στιγμή που το ιστιοφόρο, όπως μετέφερε το πλήρωμα του Estelle στους κομάντος, βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, έπεσε στο κενό.

Μάλιστα, οι ισραηλινές δυνάμεις, όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στο NEWS 247, τον ακινητοποίησαν με τη χρήση όπλου τέιζερ.

“Άμεσα στράφηκαν εναντίον μου κάννες όπλων, προειδοποιώντας με ότι θα πυροβολήσουν. Η επόμενη κίνησή τους ήταν να με ακινητοποιήσουν και να με κεραυνοβολούν με τα τέιζερ. Δεν σωριάστηκα όπως θα περίμεναν.

Δέχτηκα και σωματική βία. Με έριξαν κάτω, με έσυραν πίσω. Βρέθηκα τελικά δεμένος πισθάγκωνα στο μπροστινό τμήμα του πλοίου, όπου και δεχόμουν πολλές απειλές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Δεν φοβήθηκα, αλλά άγχος και ένταση υπήρξε ειδικά όταν σε σημαδεύουν με όπλα”, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι μετά την κατάληψη του ιστιοφόρου διαφοροποιήθηκε η στάση τους σε μια προσπάθεια να εξωραΐσουν την εικόνα τους και να περάσουν πλάνα με την εικόνα που οι ίδιοι επιθυμούσαν.

Για γιγαντιαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού προκειμένου να καταλάβει το ιστιοφόρο Estelle έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας

“Επιχειρήσαμε να τους εμποδίσουμε. Είχαμε αποφασίσει να μην τους παραδώσουμε έτσι το καράβι χωρίς από την άλλη να επιχειρήσουμε  να αντισταθούμε με βία.

Εκεί χρησιμοποίησαν όπλα τέιζερ και με τη βία που άσκησαν κατάφεραν μετά από κάποια λεπτά να καταλάβουν το πλοίο, κάτι το οποίο χαρακτηρίσαμε ως πειρατεία”, σημείωσε μιλώντας στο NEWS 247.

Μπορεί όπως σημείωσε το Estelle να βρίσκεται στο λιμάνι του Ασντόντ , αλλά το μήνυμα της ειρήνης, της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της ανεξαρτησίας των λαών μεταφέρθηκε σε όλο τον κόσμο και τη Γάζα.

Σε ό,τι αφορά το αν υπήρχε φόβος επανάληψης ενός αιματηρού επεισοδίου όπως στην περίπτωση του Μαβί Μαρμαρά, επισήμανε πως η παρουσία βουλευτών πέντε ευρωπαϊκών κοινοβουλίων καθιστούσε κάτι τέτοιο αποτρεπτικό παράγοντα.

” Φυσικά όταν έχεις να κάνεις με ένα τέτοιο στρατιωτικό και επιθετικό καθεστώς, υπάρχει η πιθανότητα να ασκηθεί τέτοιου είδους βία και να έχουμε άλλες εξελίξεις.

Το πιο πιθανό ήταν να μην προβούν σε μια επανάληψη αυτού του περιστατικού γιατί θα ήταν κάτι που δεν θα ευνοούσε και την ισραηλινή κυβέρνηση”, συμπλήρωσε.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα μέλη που συμμετείχαν στην αποστολή, επιχείρησαν τη σύνδεση ανάμεσα στην Παλαιστίνη και την Ελλάδα, με τον Δημήτρη Κοδέλα να επισημαίνει πως και στην Ελλάδα βρισκόμαστε στην αρχή μιας πολύ μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης.

“Σίγουρα το ζήτημα της Παλαιστίνης και της αλληλεγγύης αυτών των λαών ειδικά στη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, που και η ίδια έχει ανάγκη από αλληλεγγύη από άλλους λαούς είναι πολύ σημαντικό”, συμπλήρωσε, τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες και θα επιχειρηθεί να αναπτυχθούν ακόμα περισσότεροι δεσμοί με λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα