Ακρόπολις. Ξεκίνησε ο πιό σκληρός αγώνας του WRC

Ακρόπολις. Ξεκίνησε ο πιό σκληρός αγώνας του WRC

Μπροστά σε περίπου 5000 κόσμο, δόθηκε στις 17.00 η εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις, από το Ζάππειο. Ήδη τα πληρώματα κατευθύνονται στην Κινέττα όπου θα γίνουν οι δύο πρώτες ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Σε δηλώσεις τους λίγο πριν την εκκίνηση, οι περισσότεροι οδηγοί στάθηκαν στις δυσκολίες που παρουσιάζει το Ακρόπολις.

«Νιώθω ευχάριστα με το αυτοκίνητο από κινητήρα και set-up. Το έχω, νιώθω καλά, είναι φιλικό. Η μεγάλη ειδική είναι δύσκολη, ειδικά για εμάς, που είμαστε απροπόνητοι, και το πρόβλημα είναι πως έχουμε αργό οδηγό μπροστά μας, και ίσως αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τη σκόνη», τόνισε ο Λάμπρος Αθανασούλας, στον οποίο στρέφονται όλα τα βλέμματα προσβλέποντας σε μια διάκριση.

Άλλοι οδηγοί τόνισαν:

2 HIRVONEN Mikko – LEHTINEN Jarmo
«Είναι μια καλή παράδοση να βρισκόμαστε στο Ράλλυ Ακρόπολις. Είναι το σκληρότερο ράλλυ. Θα επιτεθούμε στη μεγάλη ειδική, γιατί δεν τα πήγαμε καλά στην Κατατακτήρια. Θα προτιμούσα να ξεκινώ τελευταίος, αλλά η 5η θέση είναι εντάξει».

3 SORDO Daniel – DEL BARRIO Carlos
«Για την ώρα όλα είναι καλά. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη στη μεγάλη ειδική. Η 10η θέση στη σειρά εκκίνησης είναι καλή».

4 OSTBERG Mads – ANDERSSON Jonas 
«Το αυτοκίνητο είναι δυνατό, και μου αρέσει και ο αγώνας. Θα προσέξω τα ελαστικά και το αυτοκίνητο, θα οδηγήσω προσεκτικά σε κάποια σημεία, και σε κάποια άλλα θα πιέσω. Θέλουμε να βρεθούμε στο πόντιουμ και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό».

5 NOVIKOV Evgeny – MINOR Ilka
«Το αυτοκίνητο είναι εντάξει, το ράλλυ θα είναι σκληρό, ειδικά η δεύτερη ημέρα. Το σχέδιο είναι να έχουμε ρυθμό και ο στόχος μου είναι να παλέψω για την καλύτερη δυνατή θέση».

6 AL ATTIYAH Nasser – BERNACCHINI Giovanni
«Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι πάλι εδώ με μια νέα ομάδα. Ελπίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα για όλη την ομάδα. Ελπίζω να βρεθώ στο πόντιουμ ή στην πρώτη 5άδα».

7 LATVALA Jari-Matti – ANTTILA Miikka
«Δεν ήταν καλή η Κατατακτήρια. Η ρύθμιση του πίσω διαφορικού δεν ήταν σωστή, δεν ήταν εύκολο να οδηγήσω. Η θέση εκκίνησης δεν είναι ιδανική, αλλά το Ράλλυ Ακρόπολις είναι σκληρό, όλα μπορεί να συμβούν. Θα κάνω καθαρά περάσματα, θα μείνω μακριά από τα προβλήματα. Πρέπει να πάρεις ρίσκο αν θέλεις τη νίκη, αλλά πρέπει να ξέρεις σε ποιους τομείς».

8 OGIER Sébastien – INGRASSIA Julien
«Το σχέδιο είναι να προσπαθήσω για ένα καλό αποτέλεσμα, ο στόχος είναι να αυξήσουμε τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Κάναμε μια καλή Κατατακτήρια Ειδική σήμερα. Θα προσπαθήσω για μια καλή αρχή, γιατί είναι μεγάλη η πρώτη ειδική. Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι απαιτητικό, λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Είναι δύσκολος αγώνας, αλλά αυτό είναι που μας αρέσει».

9 MIKKELSEN Andreas – MARKKULA Mikko
«Νιώθω ωραία που επιστρέφω. Και πέρσι το ίδιο ένιωθα. Θα είμαστε τρίτοι στο δρόμο και δε θα πιέσουμε πολύ στη μεγάλη ειδική, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη σκόνη του Al Qassimi και να διατηρήσουμε το αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα