Μείωση θητείας

Μείωση θητείας
ΝΑΥΠΛΙΟ -ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ 2010 Β ΕΣΣΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ( ΣΧΕΔΟΝ 20 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΟΣΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. (EUROKINISSI-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ) Eurokinissi

Στους 15 μήνες μειώνεται η θητεία των αντιρρησιών συνείδησης, με απόφαση του Ε.Βενιζέλου. Εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία

Δύο μήνες λιγότερο θα υπηρετούν εφεξής οι αντιρρησίες συνείδησης αφού η εναλλακτική θητεία διαμορφώνεται στους 15 μήνες, δηλαδή 3 μήνες περισσότερο από τη θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι “για λόγους αρχής της αναλογικότητας δεν πρέπει να υπάρχει αδικαιολόγητη διαφορά. Πρέπει η διαφορά να είναι λογική και αιτιολογημένη”.

Επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση εναρμονίζει τη νομοθεσία της με βάση τη νομολογία του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε ότι αφορά τους αντιρρησίες συνείδησης και επέρχονται αυτομάτως οι εξής αλλαγές:

*Αντιρρησίας συνείδησης μπορεί κάποιος να χαρακτηριστεί και στην εφεδρεία, εφόσον αλλάξει τις πεποιθήσεις του.

*Οι αντιρρησίες συνείδησης άνω των 35 ετών θα έχουν αντίστοιχη μεταχείριση με όσους υπηρετούν ένοπλη θητεία.

Επίσης, όπως σημείωσε ο Υπουργός, αντιμετωπίζονται και τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί σχετικά με τους κοινωνικούς φορείς στους οποίους οι αντιρρησίες συνείδησης υπηρετούν την εναλλακτική θητεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα