Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (3-9/10/09)

Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (3-9/10/09)

H διάρρηξη χιλιάδων λογαριασμών e-mail προκάλεσε πονοκέφαλους σε Microsoft, Google και Yahoo, η διεθνής έκδοση του Kindle αναμένεται να κυκλοφορήσε...

H διάρρηξη χιλιάδων λογαριασμών e-mail προκάλεσε πονοκέφαλους σε Microsoft, Google και Yahoo, η διεθνής έκδοση του Kindle αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του μήνα, μια πατέντα της Apple δίνει ξανά ελπίδες σε όσους περιμένουν το Tablet, η Adobe βρίσκει Flash λύσεις για το iPhone. Για όλα αυτά καθώς και για τις σημαντικότερες ειδήσεις τις εβδομάδας, ενημερωθείτε από το All about tech του ΜΕΝ 24.
Διάρρηξη σε δεκάδες χιλιάδες e-mail



Το Gmail, το Yahoo Mail και το Hotmail έπεσαν θύματα κακόβουλης επίθεσης και πάνω από είκοσι χιλιάδες στοιχεία λογαριασμών, βρέθηκαν σε δημοσιευμένα σε διάφορες ιστοσελίδες. Η λίστα των υπηρεσιών περιείχε, επίσης, λογαριασμούς χρηστών των AOL, Comcast και EarthLink. Η Neowin.net ήταν η πρώτη ιστοσελίδα που έβγαλε στη δημοσιότητα τη διαρροή των κωδικών και η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά την περαιτέρω διερεύνηση της από το BBC.








Παρά την αρχική υποβάθμιση του γεγονότος και με πρώτη τη Microsoft, οι εμπλεκόμενες εταιρείες έχουν παραδεχτεί τη διαρροή των στοιχείων και υποστηρίζουν ότι πρόκειται μια μεγάλης κλίμακας επίθεση phishing.Ωστόσο, αυτό αμφισβητείται από ανεξαρτήτους ερευνητές. Η οργάνωση των δεδομένων που κλάπηκαν και ο συνολικός αριθμός των λογαριασμών που δέχτηκαν επίθεση υποδηλώνουν ότι πρόκειται για επιθέσεις με χρήση botnet. Τα τελευταία εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας σε υπολογιστές και εγκαθιστούν λογισμικά που καταγράφουν τα στοιχεία των λογαριασμών όταν αυτά εισάγονται στις ιστοσελίδες.




Kindle σε όλο τον κόσμο








Το Kindle επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Amazon που θεωρεί το επιτυχημένο eBook reader είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης της. Η διεθνής έκδοση του Kindle περιέχει την απαραίτητη τεχνολογία ώστε να μπορεί να συνδέεται με την υπηρεσία αγοράς βιβλίων στα δίκτυα της Κίνας, των περισσοτέρων Ευρωαπικών χωρών και ορισμένων χωρών της Ασίας. Η διάθεση της διεθνούς έκδοσης ξεκινάει στις 19 Οκτωβρίου με τιμή που διαμορφώθηκε στα 279 δολάρια ΗΠΑ.




Πατέντα της Apple “θυμίζει” tablet



Η Apple κατέθεσε αίτηση αναγνώρισης της ευρεσιτεχνίας για μια συσκευή πολλαπλής αφής που θα αναγνωρίζει συγχρόνως τις δύο παλάμες και το σύνολο των δακτύλων. Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να ενοποιήσει τις λειτουργίες της πληκτρολόγησης, της πλοήγησης με ποντίκι, της αναγνώρισης χειρογράφου και της σχεδίασης σε ταμπλέτα. Φυσικά το τελευταίο αναζωπυρώνει τις φήμες για το Apple tablet αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι περισσότερο.





Google εναντίον Pirate Bay



H Google έχει εξαιρέσει από τα αποτελέσματα του Google search την αρχική σελίδα του Pirate Bay μετά από αίτημα των υπευθύνων της Digital Millennium Copyright Act. Η ενέργεια έχει προκαλέσει αίσθηση αφού πλέον η πρώτη σελίδα του Pirate Bay δεν φιλοξενεί torrents.




Ασύρματο «ηλεκτρικό» από τη Sony



Η ιδέα της ασύρματης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στα καταναλωτικά προϊόντα. Κάνοντας το πρώτο βήμα, η Sony ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα που αξιοποιεί το φαινόμενο του μαγνητικού συντονισμού και προορίζεται για τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα. Η εμβέλεια του φτάνει, προς το παρόν, το μισό μέτρο και η απόδοση του στο 80%.




Flash στο iPhone μέσω ειδικής εφαρμογή



Οι προγραμματιστές της Adobe ανακοίνωσαν μια νέα εφαρμογή που θα επιτρέπει τη μετάφραση κώδικα που έχει γραφτεί σε Flash ώστε να μπορεί να τρέχει σε συσκευές iPhone. Μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας να πείσουν την Apple να κάνει αλλαγές στο λειτουργικό της συσκευής δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία και το iPhone είναι η μοναδική συσκευή που δεν υποστηρίζει Flash. Με τη διάθεση του νέου εργαλείου, η Adobe υπολογίζει ότι οι πρώτες συμβατές εφαρμογές θα κάνουν την εμφάνιση τους στο App Store στο τέλος του χρόνου.




HyperBoot για γρήγορη εκκίνηση



Μια νέα εφαρμογή της Diskeeper, το HyperBoot, μπορεί να μειώσει το χρόνο εκκίνησης των Windows στο μισό. To HyperBoot επιτρέπει τη αξιοποίηση του 100% της επεξεργαστικής ισχύς κατά την εκκίνηση του συστήματος και αναδιατάσσει τα στοιχεία εκκίνησης ώστε να απιατίετε λιγότερος χρόνος για την αναζήτησης τους στο σκληρό δίσκο του συστήμαοτς. Μετά από συμφωνία με την Asustek, το Hyperboot θα εγκατασταθεί σε όλα τα Eee PC και λάπτοπ της εταιρείας που τρέχουν σε περιβάλλον Windows XP.




MSI GT640









Το νέο GT640 της MSI θα είναι σύντομα το ισχυρότερο gaming laptop τη αγοράς. Τουλάχιστον από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών: Επεξεργαστής Core i7 (άγνωστο ποιος ακριβώς), NVIDIA Geforce GTS 250 με 1GB μνήμης, 4GB μνήμης DDR3 RAM, 500 GB αποθηκευτικού χώρου και δίσκο ανάγνωσης/εγγραφής Blu-ray, όλα σε πλαίσιο από αλουμίνιο. Η κυκλοφορία του αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου με Windows 7.




LG Electronics W30

Με πάχος μόλις 37 χιλ, η νέα σειρά οθονών Η/Υ LG W30 Color Pop, ξεχωρίζει για τον πρωτότυπο σχεδιασμό της και την ευρεία γκάμα χρωματικών αποχρώσεων με την οποία διατίθεται. Παράλληλα συνδυάζουν τα πρωτοποριακά τεχνολογικά χαρακτηριστικά και ειδικότερα widescreen format, μέγεθος 18,5” και 21,5”, με αναλύσεις 1366 x 768 και 1920 x 1080p αντίστοιχα, ενώ διαθέτουν αναλογία αντίθεσης 30.000:1, εξασφαλίζοντας υψηλή ευκρίνεια και ποιότητα εικόνας.




Τα θύματα του Conficker δεν έχουν τέλος



Θύμα του Conficker έπεσε και το πανεπιστήμιο Oxford Brookes της Αγγλίας. Ο ιός μόλυνε τους server και δεκάδες υπολογιστές στις αίθουσες υπολογιστών αναγκάζοντας τους υπευθύνους να διακόψουν το σύνολο των υπηρεσιών πληροφορικής μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ο Conficker έκανε την εμφάνιση του το Νοέμβριο του 2008 και έκτοτε, υπολογίζεται, ότι διατηρεί ένα δίκτυο 5 εκατομμυρίων υπολογιστών υπό τον έλεγχο του σε πάνω από 200 χώρες.




Απογοήτευση για τα Windows Mobile 6.5



Μετά τις πρόσφατες
δηλώσεις του Στίβεν Μπάλμερ, ότι δηλαδή η Microsoft τα έχει «θαλασσώσει με τα Windows Mobile 6.5», ήρθαν και τα πρώτα reviews του προϊόντος με κάθε άλλο παρά θετικά σχόλια. Σύμφωνα με το Gizmodo, η τελική έκδοση που δοκίμασε διαφέρει ελάχιστα από τις developer builds που δοκιμάστηκαν πριν από μήνες και ουσιαστικά δεν έχει γίνει καμία πρόοδος.




Samsung Netbook NC10









Το νέο Netbook NC10 της Samsung είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Με βάρος μόνο 1,33 κιλά και αυτονομία 6,5 ωρών είναι ο ιδανικός επαγγελματικός συνεργάτης εκτός γραφείου. Είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Atom Ν270 (1,6 GHz), μνήμη RAM 1 GΒ, οθόνη LCD 10,2 ιντσών (ανάλυση 1024 x 600) και πληκτρολόγιο 84 πλήκτρων. Το NC10 διατίθεται αποκλειστικά από το δίκτυο καταστημάτων και εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Vodafone.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα