“Μεγάλα τα αδιέξοδα”

“Μεγάλα τα αδιέξοδα”

Την "καθαρή πρόταση" του Γ.Παπανδρέου προς τον Κ.Καραμανλή για την διεξαγωγή εκλογών άμεσα επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Την “καθαρή πρόταση” του Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την διεξαγωγή εκλογών άμεσα, ή όσο το δυνατόν συντομότερα και στην έσχατη περίπτωση μαζί με τις ευρωεκλογές, με ταυτόχρονη συμφωνία για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε επίσης και τις πέντε προϋποθέσεις που έθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος για την “νέα πορεία της χώρας”.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι “ο πρωθυπουργός δεν θα σηκώσει το γάντι”, προσθέτοντας ότι “τα αδιέξοδα, όμως, είναι μεγάλα”.

Επιπλέον, ο κ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το αίτημα διεξαγωγής εκλογών αποτελεί “θέση ευθύνης” του ΠΑΣΟΚ και επέκρινε την κυβέρνηση γιατί “τα μισά μέλη του υπουργικού συμβουλίου διοχετεύουν φήμες για εκλογές και τα άλλα μισά προσπαθούν να πείσουν τον κ. Κ. Καραμανλή να εξαντλήσει την τετραετία, πράγμα που είναι καταστροφικό, γιατί σημαίνει ακυβερνησία”.

Ερωτηθείς αν συμβιβάζεται η αποδοχή εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ των προθέσεων του κ. Κ. Παπούλια για εκ νέου υποψηφιότητά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας κι η επίκληση του “συμφέροντος της χώρας” που θα προβάλλει το ΠΑΣΟΚ το 2010, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι “αυτά τα δύο είναι απολύτως συμβατά”.

Εξάλλου κληθείς να σχολιάσει όσα σχετικά είχε πεί ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε οτι “η ουσία είναι σε αυτά που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου”.

Απαντώντας στην ερώτηση αν στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπανδρέου “έκλεισε την πόρτα στον κ. Σημίτη”, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε οτι “αυτό είναι δική σας ερμηνεία. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφής, η επαναφορά του ζητήματος δεν βοηθάει”.

Απάντηση στη δήλωση Καραμανλή

Αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού,ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι “ακούσαμε μια απολογία και ένα κατάλογο αποτυχίας και το ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει με το ίδιο επιτελείο να κάνει αυτά που δεν έκανε”.

Επίσης, ο κ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι αφού ο πρωθυπουργός λέει “πως η κρίση χτυπά την πόρτα μας,πώς και την επικαλείται (εδώ και καιρό) για όλα τα δεινά της οικονομίας;”.

Σε ό,τι αφορά την αποστροφή του πρωθυπουργού περί “υπευθυνότητας και ανευθυνότητας”, ο κ. Παπακωνσταντίνου επέκρινε ως ανεύθυνη την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της.

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ διαθέτει σχέδιο εξόδου απο την κρίση,ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι απο τον Σεπτέμβριο το Κίνημα είχε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, ορισμένες εκ των οποίων κατατέθηκαν και ως σχέδια νόμου στην Βουλή.

Σε άλλη ερώτηση αν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση διαφόρων κοινωνικών ομάδων είναι “συμβατές” με την ΕΕ, καθώς “η χώρα έχει δεσμευτεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας και τις 4 “ελευθερίες” του Μάαστριχτ”, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι “όλα όσα προτείνει το ΠΑΣΟΚ είναι συμβατά”.

“Η ΕΕ θέτει περιορισμούς για το έλλειμμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει θέσει ζήτημα αναθεώρησης, αλλά ακόμα και οι ισχύοντες περιορισμοί δεν μας λένε από τι προέρχεται το έλλειμμα”, σημείωσε,προσθέτοντας ότι “άλλο ειναι να έχεις έλλειμμα γιατί οι κρατικές σπατάλες είναι υπέρογκες και άλλο να έχεις έλλειμμα γιατί επενδύεις στο μέλλον της χώρας σου”.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Καραμανλή στο πλαίσιο της “Ωρας του πρωθυπουργού” στην Βουλή,ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι “ο πρωθυπουργός έδειξε απίστευτο άγχος για την Κρήτη,αλλά δεν έπεισε, καθώς η συμπεριφορά του απέναντι στους Κρητικούς ήταν συμπεριφορά εξαιρετικά προσβλητική”.

Αναφορικά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Χατζηγάκη και όσα είπε στη Βουλή για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι “χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν τιμούν τον ίδιο”, προσθέτοντας ότι ο υπουργός “πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να απαντήσει στα ερωτήματα, όπως γιατί δραπέτευσε στις Βρυξέλλες και γιατί χρησιμοποιεί τα αγροτικά σε ένα μικροκομματικό παιχνίδι”. “Ολοι καταλάβαμε ποιός έχασε” πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Γ. Σουφλιάς για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,με αφορμή την κριτική του δεύτερου για το χωροταξικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι “ο κ.Σουφλιάς αδυνατεί να κατανοήσει πως το χωροταξικό του απερρίφθη και ότι έχει απέναντί του όλη την επιστημονική και τεχνική κοινότητα”.

Για την Ολυμπιακή


Εξάλλου, αναφορικά με την “Ολυμπιακή Αεροπορία” και τις προτάσεις του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έθεσε χθες το πλαίσιο,που προκρίνει μικτό σχήμα και “ό,τι γίνει να γίνει με διαφάνεια”.

“Συζητάμε με τους πάντες,αλλά δεν θα γίνει συζήτηση με κανένα επιχειρηματία, πριν γίνει ξεκάθαρα αποδεκτό το πλαίσιο που θέτουμε”, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε για τις δημοσκοπήσεις, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου,ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε οτι ο Πρόεδρος του Κινήματος “ζήτησε το αυτονόητο: Να κριθεί ο καθένας με βάση τον ρόλο που είχε.Ο κ. Παπανδρέου θα κριθεί ως εν ενεργεία πρωθυπουργός”.

Οι εκλογές στην ΕΟΕ

“Η προσφυγή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, είναι πρωτόγνωρη διαδικασία που μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι επιχειρείται μεθόδευση και τίποτα παραπάνω”, ήταν η απάντηση του κ.Παπακωνσταντίνου σε σχετική ερώτηση.

(με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα