Υπολογιστές: DIY λύσεις σε «καθημερινά» προβλήματα III

Υπολογιστές: DIY λύσεις σε «καθημερινά» προβλήματα III

Ψάχνετε μια φωτογραφία από το καλοκαίρι αλλά έχει μπει ο χειμώνας; Κάπου νομίζετε ότι βρίσκεται η φωτογραφία αλλά δεν είστε και σίγουρος μήπως τη σ...

Ψάχνετε μια φωτογραφία από το καλοκαίρι αλλά έχει μπει ο χειμώνας; Κάπου νομίζετε ότι βρίσκεται η φωτογραφία αλλά δεν είστε και σίγουρος μήπως τη σβήσατε; Έχετε σε DVD τις αγαπημένες ταινίες και θέλετε να τις “πάρετε” μαζί σας στην άδεια; Κανένα πρόβλημα, για όλα υπάρχει λύση.
Διαχείριση φωτογραφιών



Τραβάτε φωτογραφίες με το κινητό ή τη φωτογραφική σας μηχανή και μετά τις αντιγράφετε όλες στο φάκελο My Documents/my pictures; Κακώς! Γιατί μετά θα πρέπει να τις βλέπετε όλες για να βρείτε αυτή που ψάχνετε.



Η ιδέα της δημιουργίας υποφακέλων δεν είναι άσχημη αλλά σίγουρα υπάρχει και καλύτερος τρόπος.



Με το
Google Picasa 3 ή το
Windows Live Photo Gallery μπορείτε να βάλετε λέξεις κλειδιά ή ταμπέλες στις φωτογραφίες ώστε να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολο: π.χ καλοκαίρι 2008 πελοπόννησος κ.α. Όταν θα χρειαστεί να τις αναζητήσετε τότε απλώς κάντε ένα search με τις λέξεις κλειδιά.




Αναπαραγωγή ταινιών σε PDA ή φορητή συσκευή



Μιλώντας φυσικά για τις ταινίες που έχετε ήδη σε DVD, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το
HandBrake για να «κόψετε» τις αγαπημένες σας ταινίες σε MPEG-4 ή AVI φορμάτ και να τις βλέπετε στη φορητή συσκευή.



Επιλέξτε μεγάλο bitrate για ταινίες με άφθονη δράση, μικρό για τις «κοινωνικές» και διαλέξτε διαστάσεις που να υποστηρίζονται από τη συσκευή. Αν είστε καινούριος στο «άθλημα» απλώς βάλτε το μέγιστο μέγεθος αρχείου και αφήστε το πρόγραμμα να διαλέξει τις πιο κοινές ρυθμίσεις για σας.




Ανακτήση χαμένων αρχείων εικόνας



Με προγράμματα όπως το
PC Inspector
Smart Recovery ή το
Zero Assumption Digital Image Recovery μπορείτε να ανακτήσετε διάφορα αρχεία (κυρίως φωτογραφίες) από μέσα αποθήκευσης όπως κάρτες SD.



Ένα άλλο πρόγραμμα, για προχωρημένους όμως χρήστες, είναι το
CGSecurity PhotoRec που παρακάμπτει το σύστημα αρχείων των Windows και αναζητά κατευθείαν δεδομένα. Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή αλλά χρειάζεται σχετική εμπειρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα