Experience Santorini HD για iPAD

Experience Santorini HD για iPAD

Από την καλύτερη ταξιδιωτική ομάδα της Ελλάδας, μας έρχεται η εφαρμογή Experience Santorini HD για το iPad

Χρειαστήκαμε αρκετούς μήνες έρευνας και δοκιμών, καθώς οι εφαρμογές σε iPad αποτελούν μια πρόκληση στην οποία είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς όταν αντιληφθεί τις δυνατότητες του μέσου.

Από τις 14 Ιουλίου η εφαρμογή μας Experience Santorini HD ειδικά για το iPad πωλείται μέσω του App Store της Apple σε όλο τον πλανήτη.

Η ομάδα του Experience Greece project, με επικεφαλής τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντρενογιάννη και Βάλυ Βαϊμάκη, μπαίνει στη νέα εποχή της ταξιδιωτικής δημοσιογραφίας μ’ ένα αποκλειστικά ελληνικό ταξιδιωτικό-πολιτιστικό προϊόν στην αγγλική γλώσσα, που ελπίζουμε να προβάλλει τη Σαντορίνη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Όσα έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια ταξιδεύοντας στον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της Ελλάδας τα μετουσιώσαμε σε διαδραστικό περιεχόμενο: κείμενα, φωτογραφίες, slide shows και βίντεο τα οποία δημιουργήσαμε ειδικά για την εφαρμογή Experience Santorini HD, με τη βοήθεια ταλαντούχων σχεδιαστών και προγραμματιστών, που αξιοποίησαν απόλυτα τις δυνατότητες του iPad.

Είναι η μόνη εφαρμογή που αποκαλύπτει όλα τα αξιοθέατα και τα μυστικά του ηφαιστειογενούς νησιού.

Συνδυάζει την αισθητική ενός μοντέρνου ψηφιακού περιοδικού με τη χρηστικότητα ενός αναλυτικού ταξιδιωτικού οδηγού.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Πλούσιο περιεχόμενο και πρωτότυπο οπτικό υλικό σε κάθε σελίδα. Πλήρης διαδραστικότητα με την οθόνη αφής και τις «έξυπνες» λειτουργίες της εφαρμογής.

Δημιουργική χρήση των κάθετων και οριζόντιων «σελίδων» του iPad, ώστε να συμπεριληφθεί περισσότερο οπτικό υλικό.

Πληροφορίες για «ψαγμένους» ταξιδιώτες και πάνω από 50.000 λέξεις πληροφοριακού υλικού.

Όλα τα στοιχεία προέρχονται από πολυετή επιτόπια έρευνα και γραπτές πηγές. Συνεντεύξεις με αρχαιολόγους, οινοποιούς, επιχειρηματίες του τουρισμού. Υψηλής ποιότητας φωτογραφικό υλικό από ταλαντούχους επαγγελματίες φωτογράφους όπως ο Χρήστος Δράζος και ο Περικλής Μεράκος.

Περισσότερα από 20 λεπτά βίντεο συνολικά, που δημιουργήθηκαν ειδικά για την εφαρμογή και θα τα δείτε σε διάφορες ενότητες.

Δυνατότητα περιήγησης στο διαδίκτυο στo πλαίσιo της εφαρμογής. Λειτουργία OFFLINE για όλα τα δεδομένα του Experience Santorini HD.

Αναβαθμίσεις (updates) σε τακτά χρονικά διαστήματα διασφαλίζουν την αξιοπιστία και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στους τομείς της διαμονής/φαγητού/διασκέδασης/αγορών.

Ήδη από τον Ιούνιο του 2011 διατίθεται στο App Store (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα) η εφαρμογή Experience Santorini για iPhone, που λειτουργεί συμπληρωματικά της εφαρμογής για το iPad.

Σύντομα θα διατίθενται επίσης οι εφαρμογές -Experience Mykonos -Experience Rhodes -Experience Corfu για iPhone (ελληνικά και αγγλικά)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.xprgr.com, ή στείλτε μας e-mail στο [email protected]

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Σαντορίνη η έμπνευση: τι έγραψαν για το νησί διάσημοι ποιητές και λογοτέχνες.

Ιστορία: από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τον 20ο αιώνα.

Αρχιτεκτονική: οι εντυπωσιακοί οικισμοί που έχουν κτιστεί στο «φρύδι» της Καλντέρας και τα διάσημα υπόσκαφα σπίτια.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Παλιά και η Νέα Καμένη: η λεγόμενη «Μινωϊκή έκρηξη», η ταύτιση της Σαντορίνης με τη χαμένη Ατλαντίδα, ημερήσια εκδρομή στο ηφαίστειο και βίντεο.

Τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι, η Οία, ο Πύργος: παρουσιάζονται αναλυτικά με κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο οι πιο γνωστοί οικισμοί του νησιού με την ιστορία, τα αξιοθέατα και τις γειτονιές και τα λιμανάκια τους (Γιαλός, Αμμούδι, Αρμένη).

Επίσης, το διάσημο ηλιοβασίλεμα στην Οία και ηλιοβασιλέματα για …ψαγμένους.

Θηρασιά: ο «καθρέφτης» της Σαντορίνης είναι αυτό το νησάκι που διατηρεί τη γραφικότητα και την αθωότητά του.

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Κι όμως, ο πιο γνωστός τουριστικός προορισμός της Ελλάδας κρύβει πολλά μυστικά! – Ανακαλύψτε μαζί μας τον αρχαίο αμπελώνα, τις κάναβες, τα επισκέψιμα οινοποιεία (με κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο), τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές, τον Σκάρο στο Ημεροβίγλι όπου είχε κτιστεί η μεσαιωνική πρωτεύουσα, τα παλιά ορυχεία, τον μεσαιωνικό οικισμό του Εμπορειού που θυμίζει σκηνικό από την ταινία «Πόλεμος των άστρων», το αναγεννημένο Μεγαλοχώρι και τα άλλα χωριά της ενδοχώρας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ακρωτήρι θα παραμείνει και φέτος κλειστό. Εμείς ετοιμάσαμε μια «εικονική ξενάγηση» στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού με κείμενα, βίντεο, φωτογραφίες και μια συνέντευξη του καθηγητή κ. Χρίστου Ντούμα, επικεφαλής της ανασκαφής.

Ξενάγηση στην αρχαία Θήρα και όλες οι πληροφορίες για τον αρχαιολογικό χώρο με διαδραστικό τρόπο.

Όλα τα μουσεία του νησιού, με χρήσιμες πληροφορίες.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Καταγράψαμε όλες τις παραλίες του νησιού από τις πιο διάσημες και οργανωμένες μέχρι τις πιο μοναχικές και δυσπρόσιτες.

Όλες οι πληροφορίες για τα beach bar και τα θαλάσσια σπορ που προσφέρονται.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στην Καλντέρα με σκάφος: μια μοναδική εμπειρία που δεν θα την ξεχάσετε ποτέ. Ούτε κι εμείς!

Scuba diving και σχολές καταδύσεων με όλες τις χρηστικές πληροφορίες.

Μονοπάτια: από το μονοπάτι Φηρών-Οίας στο χείλος της Καλντέρας, μέχρι τον Προφήτη Ηλία και την αρχαία Θήρα, στην ενδοχώρα.

ΔΙΑΜΟΝΗ/ΦΑΓΗΤΟ/ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Αξιολογημένες προτάσεις για διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών –πολυτελείας-boutique, οικογενειακά, μεσαίας κατηγορίας, οικονομικά

Προτάσεις για φαγητό στα καλύτερα γκουρμέ εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί και για διασκέδαση στα καφέ, τα μπαρ και τα κλαμπ σε όλο το νησί.

SHOPPING THERAPY

Γκαλερί, καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ, κοσμηματοπωλεία, ινστιτούτα αισθητικής, SPA. Ολες οι πληροφορίες για εισιτήρια, χρήσιμα τηλέφωνα στο νησί, ενοικιάσεις σκαφών, αυτοκινήτων και πολλά άλλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα