Κέρινα ομοιώματα στην ΔΕΘ

default image

Τα κέρινα ομοιώματα τριών πολιτικών ηγετών της νεότερης ελληνικής ιστορίας από το 1910 έως το 1996, βρίσκονται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα εκτεθούν στην 72η ΔΕΘ.

Πρόκειται για τα ομοιώματα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου που βγαίνουν για πρώτη φορά από το μουσείο της Μαντάμ Τισό, μετά από σχετικό αίτημα της Helexpo, και θα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τις κατάλληλες συνθήκες κλιματισμού – όχι περισσότερο από 17 βαθμούς Κελσίου – και μέτρα ασφάλειας.

Ειδικοί τεχνικοί του μουσείου ολοκλήρωσαν το πρωί τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση των ομοιωμάτων των τριών πολιτικών ηγετών, ενώ φρόντισαν το μέικ-απ, την κόμμωση, τα ρούχα και τα καλογυαλισμένα παπούτσια τους, προετοιμάζοντάς τους – όχι για κάποια τηλεοπτική αναμέτρηση, αλλά – για την έκθεσή τους στους επισκέπτες της ΔΕΘ.

Το κοινό θα μπορεί να δει από κοντά τα κέρινα ομοιώματα, στο περίπτερο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ (πύλη εμπορίου), όπου η είσοδος για τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται σε μικρό και ελεγχόμενο αριθμό ατόμων κάθε φορά (3-4 άτομα) και μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας της ΔΕΘ (καθημερινές 5μμ-11μμ και Σαββατοκύριακα 10πμ-10μμ).

Τα αποκαλυπτήρια των κέρινων ομοιωμάτων είχαν πραγματοποιηθεί πέρσι το Νοέμβριο στο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενώ εκτέθηκαν στην κεντρική αίθουσά του, μαζί με αυτά άλλων ιστορικών προσώπων της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας, όπως του Αβραάμ Λίνκολν, του Τζον Κένεντι, του Μαχάτμα Γκάντι, του Ρόναλντ Ρέιγκαν, της Μάργκαρετ Θάτσερ, του Καντάφι κ.ά.

(ΠΗΓΗ:ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα