Eκλογές ’09: Ποιοι εκλέγονται, ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Eκλογές ’09: Ποιοι εκλέγονται, ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Ανανεωμένη η σύνθεση του Κοινοβουλίου. Ποιοι εκλέγονται για πρώτη φορά, ποιοι επανεκλέγονται, ποιοι μένουν εκτός. Οι πρώτοι σε σταυρούς

Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβε η κάλπη για σημαντικά στελέχη κυρίως της Νέας Δημοκρατίας που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στη νέα βουλή.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, από τις 96 έδρες που αλλάζουν κάτοχο, οι 74 θα ανήκουν σε νεοεκλεγόμενους πολιτευτές, ενώ άλλες 22 αφορούν πολιτικούς που έχουν εκλεγεί σε προηγούμενη κοινοβουλευτική Σύνοδο, αλλά δεν είχαν εκλεγεί το 2007, ή είχαν εγκαταλείψει τη Βουλή για να εκλεγούν στο ευρωκοινοβούλιο.

Την έδρα στην Α’ Θεσαλονίκης αποφάσισε να κρατήσει ο κ. Κώστας Καραμανλής, που ήταν υποψήφιος και στη Λάρισα. Αυτό σημαίνει ότι στη Βουλή θα μπει ο κ. Χρήστος Ζώης (υποψήφιος Λαρίσης), ενώ μένει εκτός ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας (υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης).

Οι νέοι των κομμάτων

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μέχρι στιγμής 50 νέους βουλευτές, στις εξής εκλογικές περιφέρειες: 

Πέμη Ζούνη – Α’ Αθηνών, Γ. Κουτρουμάνης – Β’ Αθηνών, Γ. Βούρος – Β. Αθηνών, Άννα Νταλάρα – Β’ Αθηνών, Γ. Χαραλαμπόπουλος – Β’ Αθηνών, Δημήτρης Καρύδης – Α’ Πειραιώς, Θ. Ρομπόπουλος – Α’ Θεσσαλονίκης (εκλέγεται αν δεν κρατήσει την έδρα ο Γ. Παπανδρέου), Γ. Αρβανιτίδης – Β’ Θεσσαλονίκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος – Αρκαδία, Π. Στασινός – Άρτα, Π. Ασπραδάκης – Αττική, Αθανάσιος Παπαδόπουλος – Αχαΐα, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος – Αχαΐα, Βασιλική Τσόνογλου – Βοιωτία, Άρια Αγάτσα – Βοιωτία, Αθ. Χουντάβας – Γρεβενά, Χαρά Κεφαλίδου – Δράμα, Στ. Κουσουρνάς – Δωδεκάνησα, Π. Ζαπάρτας – Έβρος, Όλγα Ρεντάρη – Έβρος,  Π. Δημητρουλόπουλος – Ηλεία, Αθ. Γικόνογλου – Ημαθία, Α. Τόλκας – Ημαθία, Σ. Αρναουτάκης – Ηράκλειο, Φ. Παρασύρης – Ηράκλειο, Χ. Κατσώρας – Θεσπρωτία, Αθ. Οικονόμου – Ιωάννινα, Δ. Παπουτσής – Καβάλα, Μαρία Θεοχάρη – Καρδίτσα, Σπ. Μοσχόπουλος – Κεφαλονιά, Θ. Παραστατίδης – Κιλκίς, Πάρις Κουκουλόπουλος – Κοζάνη, Κατερίνα Φαρμάκη – Κορινθία, Γ. Παπαμανώλης – Κυκλάδες, Σπύρος Μαριέλης – Λευκάδα, Ντίνα Γιαννακοπούλου – Μεσσηνία, Οδυσσέας Βουδούρης – Μεσσηνία, Σ. Ξυνίδης – Ξάνθη, Ηλίας Θεοδωρίδης – Πέλλα,   Β. Γιουματζίδης – Πέλλα, Μαρία Μίχου ή Ηλίας Τσιτλακίδης – Πιερία (η μεταξύ τους μάχη δεν έχει κριθεί), Μιχάλης Τσελέπης – Σέρρες, Νίκος Τσούνης – Φθιώτιδα, Αικατερίνη Μπατζελή – Φθιώτιδα, Αφροδίτη Παπαθανάση – Φωκίδα,  Αργύρης Λαφαζάνης – Χαλκιδική, Έλενα Παναρίτη – Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος – Επικρατείας, Μάγια Τσόκλη – Επικρατείας, Π. Γερουλάνος – Επικρατείας.

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 12 νέους βουλευτές, ως εξής: 

Ελίζα Βόζενμπεργκ – Α’ Αθηνών, Σ. Αναστασιάδης – Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης – Αιτωλοακαρνανία, Γιάννης Ανδριανός – Αργολίδα, Τσαμπίκα Ιατρίδη – Δωδεκάνησα, Ζήσης Τσικαλάγιας – Καστοριά, Σπύρος Γαληνός – Λέσβος, Δ. Τσουμάνης – Πρέβεζα (πρώην νομάρχης), Κ. Μουσουρούλης, Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα – Επικρατείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου – Επικρατείας, Ευάγγελος Αντώναρος – Επικρατείας

Δώδεκα νέοι βουλευτές ανήκουν στα μικρότερα κόμματα. Από 5 βουλευτές, μοιράζεται ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ…

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ:

Ουρανία Παπανδρέου – Εύβοια, Π. Μαρκάκης – Μαγνησία, Γ. Ανατολάκης – Β’ Πειραιώς, Ι. Κοραντής – Επικρατείας,  Α. Κολοκοτρώνης – Α’ Θεσσαλονίκης

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Αλέξης Τσίπρας – Α’ Αθηνών, Δημήτρης Παπαδημούλης – Β’ Αθηνών, Μ. Κριτσωτάκης – Ηράκλειο, Ηρώ Διώτη – Λάρισα, Β. Μουλόπουλος – Επικρατείας

Δύο νέους βουλευτές εκλέγει και το ΚΚΕ:

Νίκος Παπακωνσταντίνου – Β’ Αθηνών, Απόστολος Νάνος – Μαγνησία

Ποιοι βουλευτές επανεκλέχθηκαν

Από το ΠΑΣΟΚ οι εξής: Παντελής Οικονόμου – Α’ Αθηνών, Μανώλης Μπεντενιώτης – Α’ Πειραιώς, Παναγιώτης Κουρουμπλής – Αιτωλοακαρνανία, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου – Β’ Αθηνών, Χρήστος Πρωτόπαπας – Β’ Αθηνών, Δημ. Κρεμαστινός – Δωδεκάνησα, Π. Αντωνακόπουλος – Ηλεία, Σάββας Εμινίδης – Καβάλα, Άγγελος Μανωλάκης – Κορινθία, Θ. Παπαγεωργίου – Πιερία, Μανώλης Όθωνας – Ρέθυμνο, Πυθαγόρας Βαρδίκος – Σάμος, Χρήστος Μαγκούφης – Τρίκαλα, Σήφης Βαλυράκης – Χανιά, Ευτύχης Δαμιανάκης – Χανιά, Σπύρος Βούγιας – Α’ Θεσσαλονίκης

Από τη Νέα Δημοκρατία Αθ. Δαβάκης – Λακωνία και Νικόλαος Νικολόπουλος – Αχαΐα

Από το ΚΚΕ οι Θανάσης Παφίλης – Α’ Αθηνών, Άγγελος Τζέκης – Β’ Θεσσαλονίκης

Και από τον ΛΑΟΣ, οι Θανάσης Πλεύρης – Α’ Αθηνών και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος – Αχαΐα

Oι ισχυροί απόντες

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν και τα ονόματα των πρώην βουλευτών που θα απουσιάσουν από την παρούσα Βουλή, είτε λόγω μη συμπερίληψης στα ψηφοδέλτια, είτε λόγω μη εκλογής, ή παραίτησης. 

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Σουφλιάς, Έβερτ, Ρουσόπουλος, Χηνοφώτης, Αλογοσκούφης, Βουλγαράκης, Μπενάκη, Ζαγορίτης, Λιάπης, Παπακώστα, Πετραλιά, Λιβανός, Μαγγίνας, Σταυρογιάννης, Καλλιώρας, Λιάσκος, Βαληνάκης, Παυλίδης, Καραμάριος, Γεροντόπουλος, Κελέτσης, Μπαντουβάς, Βολουδάκης, Νικηφοράκης, Μανούσου-Μπινοπούλου,Σταθάκης, Κασίμης, Σταύρου, Δούκας, Μελάς, Φωτιάδης, Αγοραστός, Σούρλας, Τρυφωνίδης, Παπαγεωργίου, Κρανιάς, Κανελλοπούλου, Αδραχτάς, Καλαντζάκου, Σαμπαζιώτης, Παπαδημάτος, Ράγιου, Παπαληγούρας, Κόρκα-Κώνστα, Σκανδαλάκης, Πατριανάκου, Μπασιάκος, Ορφανός, Τζιτζικώστας, Σαλαγκούδης, Ρεγκούζας, Καλαντζής, Αναγνωστόπουλος, Μπουζάλη, Τσιτουρίδης, Τσιαρτσώνης, Τζαμτζής, Φουντουκίδου, Κωνσταντόπουλος, Καρπούζας, Α. Καραμανλής, Πάπας, Δαϊλάκης, Τσαβδαρίδης, Κουτσούμπας, Γιανέλλης-Θεοδοσιάδης, Κοσμίδης, Φώλιας, Μπέζας, Παρίσης, Σολδάτος, Θαλασσινός, Μπούγας.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ θα απουσιάσουν οι Κ. Σημίτης, Α. Παπαδόπουλος, Θ. Δραγώνα, Η. Μπεριάτος, Μ. Βέρρας, Ι. Σκουλάς, Μ. Σκραφνάκη και Π. Σγουρίδης.

Από το ΚΚΕ θα απουσιάσουν οι βουλευτές Κ. Αλυσανδράκης, Ν. Γκατζής, Αχ. Κανταρτζής, Ε. Μελά και Λ. Καφαντάρη. 

Από την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα απουσιάσουν ο Α. Αλαβάνος, ο Γ. Μπανιάς, ο Γ. Δραγασάκης, ο Π. Κοροβέσης, Α. Φιλίνη και Σ. Ανδριοπούλου.

Από την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, θα λείψουν ο Γ. Γεωργίου και η Δ. Αράπογλου.

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς

Α΄ Αθηνών:

Με 31.605 σταυρούς ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι ο πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας (με ποσοστό ενσωμάτωσης 78%) και ακολουθούν η Αννα Διαμαντοπούλου με 27.992 σταυρούς, ο Χρήστος Παπουτσής με 22.928, ο Αθ. Αλευράς με 14.100, ο Αθ. Τσούρας με 12.858, ο νεοεισερχόμενος Σπύρος Κουβέλης με 12.265, ο Παντελής Οικονόμου με 11.510 και, τέλος, η ηθοποιός Πέμη Ζούνη με 10.842 σταυρούς. 

Στη Νέα Δημοκρατία, η πρωτιά ανήκει στην Ντόρα Μπακογιάννη με 22.594 σταυρούς και ακολουθούν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 21.040, ο Προκόπης Παυλόπουλος με 16.772, η Ελισάβετ Βόζεμπεργκ με 15.104 και η Φωτεινή Πιπιλή με 14.928. 

Το ΚΚΕ εκλέγει δύο βουλευτές, τη Λιάνα Κανέλη με 12.302 σταυρούς και τον Αθ. Παφίλη με 7.454 σταυρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και ο ΛΑΟΣ τον Αθ. Πλεύρη.

Β’ Αθηνών

Στη Β’ Αθηνών η πρωτιά ανήκει στον Ανδρέα Λοβέρδο με 101.449 σταυρούς (σε ποσοστό ενσωμάτωσης 78,07%) και ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 85.010 σταυρούς, η Λούκα Κατσέλη με 71.117, ο Απόστολος Κακλαμάνης με 57.435, ο Γιάννης Δημαράς με 54.523, η Μιλένα Αποστολάκη με 50.269, η Μαρία Δαμανάκη με 50.025, ο Μίμης Ανδρουλάκης με 48.334, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με 44.335 σταυρούς, ο Πέτρος Ευθυμίου με 40.908, η Βάσω Παπανδρέου με 38.100, η Σοφία Σακοράφα με 30.873, ο Τηλέμαχος Χυτήρης με 30.528 , ο Γιώργος Κουτρουμάνης με 25.382, η Αννα Νταλάρα με 24.885, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με 24.769, ο Κώστας Γείτονας με 24.757, ο Γιάννης Βούρος με 23.547, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος με 22.493 και ο Χρήστος Πρωτόπαπας με 21.795. 

Στη Νέα Δημοκρατία την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος με 52.212 σταυρούς και ακολουθούν ο Κωστής Χατζηδάκης με 51.864, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Πάνος Καμμένος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Αργύρης Ντινόπουλος. 

Το ΚΚΕ εκλέγει πέντε βουλευτές και στους σταυρούς προηγείται βεβαίως η πρόεδρος του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα με 109.442 ψήφους, ακολουθούν ο Σπύρος Χαλβατζής, ο Γιώργος Μαυρίκος, ο Νίκος Παπακωσταντίνου και ο Γιάννης Πρωτούλης. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και με μεγάλη διαφορά στους σταυρούς προτίμησης είναι ο Φώτης Κουβέλης με 20.477 σταυρούς, και ακολουθούν ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Στο ΛΑΟΣ την πρωτιά πήρε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης με 73.512 σταυρούς και ακολουθούν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Κωσταντίνος Αϊβαλιώτης.

Α’ Πειραιά

Στην Α’ Πειραιά το ΠΑΣΟΚ εκλέγει δύο βουλευτές και είναι ο Δημήτρης Καρύδης με 11.110 σταυρούς και ο Μανώλης Μπεντελιώτης (10.211). Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει έναν, τον Βασίλη Μιχαλολιάκο με 8.774 σταυρούς, το ΚΚΕ στέλνει στη Βουλή τη Διαμάντω Μανωλάκου (3.292 σταυροί), το ΛΑΟΣ τον Βαΐτση Αποστολάτο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Θοδωρή Δρίτσα. 

Β’ Πειραιά

Στη Β’ Πειραιά, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 78,13% προηγείται σε σταυρούς ο Γρηγόρης Νιώτης (23.830) και ακολουθούν ο Δημήτρης Λιντζέρης με 23.664 σταυρούς και ο Γιάννης Διαμαντίδης με 22.437. Από τη Νέα Δημοκρατία πρώτος έρχεται ο Γιάννης Τραγάκης με 14.057 σταυρούς και ακολουθεί ο Αναστάσιος Νεράτζης με 12.110. Από το ΚΚΕ εκλέγεται η Βέρα Νικολαΐδου, από το ΛΑΟΣ ο Γιώργος Ανατολάκης και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Περιφέρεια Αττικής

Στο υπόλοιπο Αττικής (με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ενσωμάτωσης που άγγιζε μόλις το 4,40%) από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται πέντε, πρώτος εκ των οποίων είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με 138.226 σταυρούς και ακολουθούν η Εύη Χριστοφιλοπούλου με 1.882 σταυρούς και ο Θόδωρος Πάγκαλος με 1.481. Εκλέγονται επίσης ο Βασίλης Οικονόμου, ο Παντελής Ασπραδάκης και ο Ντίνος Βρεττός. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται ο Γιώργος Βλάχος, ο Αθ. Μπούρας και ο Νικόλαος Κανταρές. Από το ΛΑΟΣ εκλέγεται ο Μάκης Βορίδης, από το ΚΚΕ φαίνεται να προηγείται ο Χρήστος Κολοβός και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Λεβέντης.

Α’ Θεσσαλονίκης

Το ΠΑΣΟΚ στην Α΄Θεσσαλονίκης εκλέγει 7 βουλευτές και με βάση την καταμέτρηση σε 833 εκλογικά τμήματα από το σύνολο των 879, οι πρώτοι 8 είναι οι: Βενιζέλος Ευάγγελος με 61.500 σταυρούς, Καστανίδης Χάρης 57.336, Αράπογλου Χρύσα 44.220, Μαγκριώτης Γιάννης 35.564, Καϊλή Εύα 34.647, Βούγιας Σπύρος 27.409, Ρομπόπουλος Θωμάς 17.775 και Γιαννόπουλος Νίκος 14.272. Στην Α΄Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφιος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Η Ν.Δ. στην Α΄Θεσσαλονίκης εκλέγει 5 βουλευτές και με βάση την καταμέτρηση σε 835 από 879 τμήματα, οι 6 πρώτοι είναι οι: Γκιουλέκας Κώστας με 50.336 σταυρούς, Καλαφάτης Σταύρος 38.253, Ιωαννίδης Γιάννης 36.022, Ράπτη Ελενα 34.863, Τζιτζικώστας Απόστολος 33.396 και Ορφανός Γιώργος 26.750. Στην Α΄Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφιος και ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής.

Το ΚΚΕ στην Α΄Θεσσαλονίκης εκλέγει 2 βουλευτές. Από την καταμέτρηση σε 829 από 879 τμήματα προκύπτει ότι στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι: Ζιώγας Γιάννης με 12.711, Καλαντίδου Σοφία με 9.579 και Ζαριανόπουλος Σωτήρης 5.350. Στην Α΄Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφια και η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. 

Ο ΛΑ.Ο.Σ εκλέγει έναν βουλευτή στην Α΄Θεσσαλονίκης. Από την καταμέτρηση σε 830 από 879 τμήματα προκύπτει ότι στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται οι: Κολοκοτρώνης Αγγελος με 8.295 σταυρούς και Αϊδινίδης Δημήτρης με 6.076.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α εκλέγει έναν βουλευτή στην Α΄Θεσσαλονίκης. Από την καταμέτρηση σε 829 από 879 τμήματα προκύπτει ότι στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Κουράκης Αναστάσιος με 6.289 σταυρούς και η Ασημίνα Ξηροτύρη με 5.337.

Β’ Θεσσαλονίκη

Στη Β΄Θεσσαλονίκης το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 2 βουλευτές. Από την καταμέτρηση σε 491 από 506 τμήματα στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Γερανίδης Βασίλης με 25.416 σταυρούς, ο Αρβανιτίδης Γιώργος με 24.223 και ο Τσιόκας Χάρης με 23.494.

Η Ν.Δ. στη Β΄Θεσσαλονίκης εκλέγει 2 βουλευτές. Από την καταμέτρηση σε 494 από 506 τμήματα οι τρεις πρώτοι είναι ο Καράογλου Θεόδωρος με 25.830, ο Αναστασιάδης Σάββας 23.985 και ο Γαλαμάτης Δημήτριος 20.515.

Το ΚΚΕ εκλέγει έναν βουλευτή στη Β΄Θεσσαλονίκης. Από την καταμέτρηση σε 489 από 506 τμήματα προκύπτει ότι οι δύο πρώτοι είναι ο Τζέκης Άγγελος με 4.844 και ο Ιγνατιάδης Θεόδωρος με 3.414.

Ο ΛΑ.Ο.Σ εκλέγει έναν βουλευτή στη Β΄Θεσσαλονίκης. Από την καταμέτρηση σε 485 από 506 τμήματα οι δύο πρώτοι είναι ο Βελόπουλος Κυριάκος με 9.214 και ο Αθανασούδης Κωνσταντίνος με 2.180.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α εκλέγει έναν βουλευτή στη Β΄Θεσσαλονίκης. Από την καταμέτρηση σε 486 από 506 τμήματα στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται η Αμμανατίδου Ευαγγελία με 2.730 και ο Βουδούρης Κωνσταντίνος με 1.697.

Νομός Σερρών:

Με καταμετρημένες τις ψήφους των βουλευτικών εκλογών σε 481 τμήματα από τα συνολικά 492 στο νομό Σερρών, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εκλέγουν από τρεις βουλευτές κι έναν βουλευτή εκλέγει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Συγκεκριμένα, από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Θεόφιλος Λεονταρίδης με 19.370 σταυρούς, Αναστάσιος Καριπίδης με 16.753 και Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά με 16.254. Εκτός βουλής μένει ο Αχιλλέας Καραμανλής.

Πρώτος σε σταυρούς από το ΠΑΣΟΚ έρχεται ο Μάρκος Μπόλαρης με 23.795 και ακολουθούν οι Στάθης Κουτμερίδης με 19.527 και Μιχάλης Τσελέπης με 10.908 σταυρούς. 

Από το ΛΑΟΣ εκλέγεται ο Ηλίας Πολατίδης με 3.222 σταυρούς.

Νομός Γρεβενών:

Ο Θανάσης Χαντάβας προηγείται από το ΠΑΣΟΚ στη μονοεδρική εκλογική περιφέρεια του νομού Γρεβενών. Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ολοκληρωθεί στα 130 από τα 135 εκλογικά τμήματα. 

Νομος Δράμας:

Με καταμετρημένο το 98% των εκλογικών τμημάτων στο νομό Δράμας, από το ΠΑΣΟΚ εξελέγησαν ο Χρήστος Αηδόνης και η νέα, στην πολιτική σκηνή του νομού, Χαρούλα Κεφαλίδου και από τη ΝΔ ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας.

Νομός Καβάλας:

Στο νομό Καβάλας, με καταμετρημένο το 98% των εκλογικών τμημάτων, το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε τρεις βουλευτές, τον γιατρό Μιχάλη Τιμοσίδη, τον δικηγόρο Δημήτρη Παπουτσή και τον δημόσιο υπάλληλο Σάββα Εμινίδη και η ΝΔ τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Νομός Λέσβου

Ο Νίκος Σηφουνάκης, που συγκέντρωσε 12.518 ψήφους, εξελέγη βουλευτής στη Λέσβο από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των χθεσινών εκλογών στους νομούς Λέσβου και Χίου. Ακολουθούν οι Γιαζιτζόγλου Αλέξανδρος με 6.178 ψήφους, Καπάρας Παναγιώτης με 5.235 ψήφους, Τσαβλαρίδης Θόδωρος με 1.873 ψήφους και η Σάββα Ευρυκώμη με 1.044 ψήφους. 

Από τη Νέα Δημοκρατία εξελέγη ο Σπύρος Γαληνός με 10.914 ψήφους. Εκτός Βουλής έμεινε ο Γιάννης Γιαννέλλης με 7.348 ψήφους. Ακολουθούν οι Παπουτσάκη Άννα Μαρία με 709 ψήφους, Μαχαίρα Δέσποινα με 628 ψήφους και η Παλατιανού Αικατερίνη με 243 ψήφους.

Τέλος, από το ΚΚΕ επανεξελέγη ο Σταύρος Σκοπελίτης με 3.145 ψήφους. Ακολουθούν ο Βουλβούλης Ηλίας με 1.698 ψήφους, ο Δούκας Μάνος με 1.520 ψήφους, η Τουρβαλή Μαρία με 1.074 ψήφους και ο Πλάντζος Ιωάννης με 1.032 ψήφους.

Νομός Φθιώτιδας:

Τρεις έδρες καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και δύο η ΝΔ στο νομό Φθιώτιδας. Με καταμετρημένο το 99% των σταυρών, από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο γιατρός Νίκος Τσώνης με 24.100 σταυρούς, η Τόνια Αντωνίου, με 17.700 σταυρούς η Κατερίνα Μπατζελή με 14.750 σταυρούς προτίμησης. Από τη τη ΝΔ εκλέγονται ο Χρήστος Σταϊκούρας συγκεντρώνοντας 6.800 σταυρούς και ο Θανάσης Γιαννόπουλος με 16.500 σταυρούς.

Νομός Αχαΐας:

Όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, εκλέγουν βουλευτές ή βουλευτή στην Αχαΐα. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει τέσσερις έδρες, η Νέα Δημοκρατία δύο έδρες, και από μία έδρα λαμβάνουν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ. Όσον αφορά τη σταυροδοσία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Νομαρχίας και με καταμετρημένα τα ψηφοδέλτια σε 463 εκλογικά τμήματα από τα 597, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Από το ΠΑΣΟΚ προηγούνται οι Απόστολος Κατσιφάρας με 23.594 σταυρούς, Κώστας Σπηλιόπουλος με 21.058 σταυρούς, Αθανάσιος Παπαδόπουλος με 19.854 σταυρούς και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος με 17.083 σταυρούς. Ακολουθούν οι Μιλτιάδης Βέρρας με 15.204 σταυρούς και Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα με 14.886 σταυρούς.

Από τη Νέα Δημοκρατία προηγούνται οι Μιχάλης Μπεκίρης με 17.182 σταυρούς και Νίκος Νικολόπουλος με 16.778 σταυρούς. Ακολουθούν οι Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος με 15.352 σταυρούς και Νατάσα Ράγιου – Μεντζελοπούλου με 12.396 σταυρούς.

Από ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Καραθανασόπουλος με 4.153 σταυρούς και ακολουθεί ο Κώστας Πελετίδης με 2.930 σταυρούς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Νίκος Τσούκαλης με 2.215 σταυρούς ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Μαρία Κανελλοπούλου με 1.288 σταυρούς.

Από τον ΛΑΟΣ προηγείται ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος με 1.358 σταυρούς και ακολουθεί η Γεωργία Ντάτσικα με 1.304 σταυρούς.

Νομός Ζακύνθου:

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Ζάκυνθο. Το ΠΑΣΟΚ επικράτησε στη μονοεδρική εκλογική περιφέρεια με ποσοστό 47,5% και την έδρα καταλαμβάνει ο Δημήτριος Βαεβαρίγος με 6.525 σταυρούς.

Νομός Ξάνθης:

Με καταμετρημένο το 98% των εκλογικών τμημάτων στην Ξάνθη, από το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκαν, ο μουσουλμάνος Τσετίν Μαντατζής, πρώτος σε σταυρούς, καθώς και ο δικηγόρος Σωκράτης Ξυνίδης και από τη ΝΔ πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Κοντός εξελέγη εκ νέου βουλευτής. 

Νομός Ροδόπης:

Στο νομό Ροδόπης το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει δύο έδρες και η Νέα Δημοκρατία 1 έδρα. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Χατζηοσμάν Αχμέτ με 15.347 και ο Πεταλωτής Γεώργιος με 14.155 σταυρούς προτίμησης. Από τη ΝΔ εκλέγεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με 17.008 σταυρούς. 

Νομός Εβρου:

Με καταμετρημένα το 97,3% των εκλογικών τμημάτων στο νομό Έβρου, από το ΠΑΣΟΚ προηγούνται οι κκ Γιώργος Ντόλιος με 25.502 ψήφους, Όλγα Ρενταρή-Τέντε 13.640, Παναγιώτης Ζαπάρτας 12.554, Ελένη Τσιαούση 12.285, Ζήσης Μαραγκοζούδης 8.320 και Δημήτρης Λαζόπουλος 4.575. Εφόσον διατηρηθεί αυτή η κατάταξη θα εκλεγούν οι τρεις πρώτοι.

Από τη ΝΔ, προηγούνται οι κκ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος 16.935, Κυριάκος Γεροντόπουλος 16.400, Σταύρος Κελέτσης 13.835, Παρασκευάς Πατσουρίδης 7.743, Φανή Μπαχαρίδου 4.510, και Αιμιλία Κασιμάτη 3.470. Από τη ΝΔ εκλέγεται μόνο ο πρώτος.

Νομός Χανίων:

Τρεις από τις τέσσερεις βουλευτικές έδρες του νομού Χανίων κερδίζει το ΠΑΣΟΚ ενώ μία έδρα κερδίζει η ΝΔ.

Στα 316 από τα 322 εκλογικά τμήματα του νομού Χανίων (ποσοστό 98,14%) και χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι σταυροί από τα εκλογικά τμήματα των Χανιωτών ετεροδημοτών, από το ΠΑΣΟΚ προηγούνται οι Ευτύχης Δαμιανάκης με 24.139 σταυρούς, Μανώλης Σκουλακης με 22.717 και Σήφης Βαλυράκης με 17.351.  Στην ΝΔ προηγείται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με 13.793 και ακολουθεί ο Μανούσος Βολουδακης με 13.170.

Νομός Ρεθύμνης:

Στο νομό Ρεθύμνης, με καταμετρημένα τα 199 εκλογικά τμήματα του νομού επί συνόλου 203 -υπολείπονται τα αποτελέσματα κάποιων από τα τμήματα των ετεροδημοτών που θα ανακοινωθούν αργά σήμερα-, εκλέγεται από το ΠΑΣΟΚ ο Όθωνας Μανώλης με 13.534 ψήφους, ενώ από τη ΝΔ επανεκλέγεται η Κεφαλογιάννη Όλγα με 9.179 σταυρούς.

Νομός Ηρακλείου: 

Στο νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της νομαρχίας, σε 516 από 517 τμήματα, κι ενώ υπολείπονται τα τμήματα των ετεροδημοτών, εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ οι κκ Κεγκέρογλου Βασίλης με 40.020, Αρναουτάκης Σταύρος 37.648, Παρασύρης Φραγκίσκος με 29.886, Στρατάκης Εμμανουήλ 28.464, και Σκραφνάκη Μαρία 27.880.

Από τη ΝΔ εκλέγονται οι κκ Αυγενάκης Ελευθέριος 21.367 και Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ με 20.985, και τέλος από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κριτσωτάκης Μιχάλης με 2.096.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα