Κίνηση καλής θέλησης από τον Όλμερτ

default image

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ 'Ολμερτ σκοπεύει να απελευθερώσει άλλους 100 κρατούμενους του κόμματος Φάταχ, του παλαιστίνιου πρόεδρου Μαχμούντ Α...

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ ‘Ολμερτ σκοπεύει να απελευθερώσει άλλους 100 κρατούμενους του κόμματος Φάταχ, του παλαιστίνιου πρόεδρου Μαχμούντ Αμπάς, γράφει σήμερα η εφημερίδα Μααρίβ.

Η απελευθέρωση των κρατουμένων αυτών αναμένεται να συμπέσει χρονικά με το ραμαζάνι, το μήνα της νηστείας για τους μουσουλμάνους, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Οι κρατούμενοι που θα απελευθερωθούν δεν πρέπει να έχουν εμπλακεί σε επιθέσεις που έχουν προκαλέσει το θάνατο Ισραηλινών, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Στις 20 Ιουλίου σε μια χειρονομία υποστήριξης προς τον πρόεδρο Αμπάς μετά τη δια της βίας ανάληψη του ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας στις 15 Ιουνίου από τους ισλαμιστές της Χαμάς, το Ισραήλ απελευθέρωσε περισσότερους από 250 κρατούμενους της Φάταχ. 

Η τύχη των σχεδόν 11.000 Παλαιστινίων που ακόμη κρατούνται από το Ισραήλ συνιστά μείζον πρόβλημα για τον πληθυσμό των παλαιστινιακών εδαφών και ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα