Οι ελληνικές εκλογές στην Αυστρία

default image

Την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα προβάλλουν τα αποψινά δελτία ειδήσεων της αυστριακής τηλεόρασης

Την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις σημερινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, προβάλλουν τα αποψινά δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, ενώ η αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα ήταν ένα από τα πρώτα θέματα του αποψινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης στη σχετική ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

Στην ανταπόκριση του απεσταλμένου Αντρέας Ματιέτς, η οποία συνοδευόταν από δηλώσεις Ελλήνων πολιτών, τονιζόταν, πως στη βάση του «έξιτ πολ» το ΠΑΣΟΚ αποσπά την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών και ο αρχηγός του Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο νέος πρωθυπουργός στην Ελλάδα, ενώ ο μέχρι τώρα επικεφαλής της κυβέρνησης Κώστας Καραμανλής και το πακέτο του λιτότητας, καταψηφίστηκαν.

Μεταξύ άλλων αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι έπειτα από δύο εκλογικές ήττες ο κ. Παπανδρέου έφτασε στο στόχο του και θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας όπως υπήρξαν στο παρελθόν ο παππούς και ο πατέρας του. Ο κ. Παπανδρέου στον προεκλογικό αγώνα υποσχέθηκε πακέτο δισεκατομμυρίων για την οικονομική ανάκαμψη, τα οποία είναι άγνωστο πού θα βρεθούν, όμως οι άνθρωποι εμπιστεύτηκαν το Σοσιαλιστή ηγέτη ότι θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Στην Ελλάδα το δημόσιο χρέος φτάνει σε πάνω από 280 δισεκατομμύρια Ευρώ, η ανεργία των νέων κάτω των 30 ετών ανέρχεται στο 17%, ακόμη και πτυχιούχοι πανεπιστημίων μπορούν να βρουν καλή εργασία μόνο εάν έχουν σχέση με τα μεγάλα κόμματα, οι φόβοι της νεολαίας μπροστά στο μέλλον εξελίχθηκαν σε βαριές ταραχές τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί Έλληνες δεν εμπιστεύονται την πολιτική, την ολιγωρία στην καταπολέμηση των πυρκαγιών τέλος Αυγούστου την ανάγουν στο οργανωτικό χάος της κυβέρνησης, μερικοί πολίτες εγκαταλείπουν την ελπίδα για το εάν ποτέ θα μπορέσει να καλυτερεύσει η κατάσταση.

Τέλος στην ανταπόκριση τονιζόταν πως η Ελλάδα, το λίκνο της Δημοκρατίας, υποφέρει από μεγάλη διαφθορά, και αυτό δεν το άλλαξε μέχρι πρόσφατα καμιά αλλαγή στη διακυβέρνηση.

Σε «προβλεπόμενη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ» αναφέρονται σε εκτενή δημοσιεύματά τους στα φύλλα τους του Σαββατοκύριακου οι περισσότερες αυστριακές εφημερίδες, παρουσιάζοντας την προεκλογική κατάσταση στην Ελλάδα, την ταυτότητα των πολιτικών κομμάτων, τους κεντρικούς πρωταγωνιστές και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσιευθέντων δημοσκοπήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα