Nikon D3 – Preview

Nikon D3 – Preview

Νέο φορμά αισθητήρα 12,1 MP, ταχεία προώθηση καρέ 9 fps, υψηλή ευαισθησία ISO: τα νέα χαρακτηριστικά της νέας ψηφιακής μηχανης της Nikon

Νέο φορμά αισθητήρα 12,1 MP, εξαιρετικά ταχεία προώθηση καρέ 9 fps, υψηλή ευαισθησία ISO: τα νέα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της νέας ψηφιακής μηχανής SLR της Nikon Η D3, το αποτέλεσμα πολυετούς ανάπτυξης και συνεργασίας με επαγγελματίες φωτογράφους, συνδυάζει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες της Nikon.




Αισθητήρας εικόνας φορμά FX



Ο αισθητήρας εικόνας CMOS φορμά FX της D3 έχει σχεδιαστεί εξαρχής, ώστε να παρέχει εκπληκτικές ιδιότητες μετάδοσης φωτός, προσφέροντας στους φωτογράφους εκπληκτική ποιότητα εικόνας ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.




Σύστημα επεξεργασίας εικόνας EXPEED



Το σύστημα επεξεργασίας εικόνας EXPEED είναι η καρδιά των συστημάτων υψηλής ανάλυσης καταγραφής και επεξεργασίας μεγάλων όγκων δεδομένων της D3. Το σύστημα αυτό διαθέτει δυνατότητα μετατροπής αναλογικού σήματος σε ψηφιακό 14 bit (A/D) με επεξεργασία εικόνας 16 bit, το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία φωτογραφιών με τη χαρακτηριστική εμφάνιση και αίσθηση της Nikon για πλούσια χρώματα με ακρίβεια, απαλές διαβαθμίσεις στους τόνους του δέρματος και εξαιρετική λεπτομέρεια.




Σύστημα αναγνώρισης σκηνής



Στην καρδιά του συστήματος αναγνώρισης σκηνής βρίσκεται ο φημισμένος αισθητήρας μέτρησης RGB 1005 pixel της Nikon, ο οποίος έχει τροποποιηθεί, ώστε να διακρίνει το σχήμα και τη θέση των θεμάτων για βελτιωμένη αυτόματη έκθεση και ακρίβεια αυτόματης εστίασης.




Προηγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης



Οι μηχανές D3 και D300 διαθέτουν ένα εντελώς νέο σύστημα αυτόματης εστίασης 51 σημείων που έχει σχεδιαστεί για την καταγραφή και την παρακολούθηση της κίνησης των θεμάτων με μεγαλύτερη ακρίβεια.



Η εντατική μελέτη της χρήσης της αυτόματης εστίασης από επαγγελματίες της αθλητικής και ειδησεογραφικής φωτογραφίας οδήγησε στην ανάπτυξη της μονάδας Multi-CAM3500 AF με το μεγαλύτερο αριθμό σημείων αυτόματης εστίασης από κάθε άλλη μηχανή SLR. Η εκπληκτική σύνδεση της μονάδας AF με το εύχρηστο κουμπί του πολυ-επιλογέα 8 κατευθύνσεων διευκολύνει την άμεση και ταχεία επιλογή μεμονωμένων σημείων AF. Το σύστημα AF μπορεί φυσικά να προσαρμοστεί πλήρως για όλες τις πιθανές συνθήκες λήψης.




Αστραπιαία ταχύτητα, διαισθητική απόκριση



Η ποιότητα εικόνας που παρέχει η D3 συνδυάζεται με τις εκπληκτικές επιλογές ταχύτητας καρέ. Με ταχύτητα 9 fps, η D3 είναι η ταχύτερη μηχανή D-SLR1 παγκοσμίως στην κατηγορία της, αυξάνοντας την ταχύτητα διαδοχικών λήψεων στα 11fps2 στη λειτουργία επιλογής μέρους DX.



Η μηχανή D3 συνεχίζει να πρωτοπορεί καθώς διαθέτει και δεύτερη λειτουργία επιλογής μέρους με αναλογία διαστάσεων 5:4 (30mm x 24mm). Η υστέρηση 41 millisecond στην απελευθέρωση του κλείστρου είναι σχεδόν ανεπαίσθητη (πρότυπο CIPA), ενώ το ενσωματωμένο σύστημα ανάγνωσης 12 καναλιών του αισθητήρα εικόνας συμβάλλει τόσο στην ταχύτητα συνεχών λήψεων όσο και στην απόδοση της λειτουργίας ζωντανής προβολής. Επίσης, η D3 ενεργοποιείται ταχύτητα, εντός 0,12 δευτερολέπτων, με συσκότιση του σκοπεύτρου λόγω κίνησης του καθρέπτη εντός μόλις 74ms.




Μονάδα κλείστρου



Η D3 διαθέτει μια εντελώς νέα μονάδα κλείστρου κατασκευής Nikon που έχει δοκιμαστεί για περισσότερους από 300.000 κύκλους λειτουργίας. Οι λεπίδες του κλείστρου είναι κατασκευασμένες από το ανθεκτικό συνθετικό υλικό KevlarTM και ίνες άνθρακα που παρέχουν απαράμιλλη αντοχή και ακρίβεια, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.




Έλεγχος φωτογραφιών



Το νέο σύστημα ελέγχου φωτογραφιών της Nikon, που αναπτύχθηκε μετά από εκτενή συνεργασία με φωτογράφους, παρέχει βελτιωμένη απόδοση για χρήστες JPEG και δίνει στους χρήστες όλων των επιπέδων τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και να προσαρμόζουν την εμφάνιση των φωτογραφιών τους μέσα στη μηχανή ενώ εξοικονομείται σημαντικός χρόνος μετεπεξεργασίας.



Με μια πληθώρα προεπιλεγμένων ρυθμίσεων, είναι δυνατή επίσης η προσαρμογή και η κοινή χρήση ρυθμίσεων μεταξύ των φωτογράφων ενώ δίνεται και η δυνατότητα να δημιουργήσετε και τις δικές σας ρυθμίσεις ελέγχου φωτογραφιών για συγκεκριμένα θέματα και συνθήκες.




Θέματα υψηλής αντίθεσης με μικρότερο ρίσκο



Η λειτουργία Active D-Lighting της D3 διευρύνει τις δυνατότητες JPEG της μηχανής. Πριν από τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες υψηλής αντίθεσης, οι χρήστες μπορούν να εφαρμόσουν μια προκαθορισμένη καμπύλη που επεξεργάζεται τις φωτογραφίες με βελτιωμένες λεπτομέρειες σκιάς και τονισμένων σημείων, χωρίς να επηρεάζεται η συνολική αντίθεση.




Σχεδιασμός για υψηλή ανάλυση



Ο συνολικός σχεδιασμός της D3 βασίζεται στα πρότυπα υψηλής ανάλυσης. Από τη θύρα HDMI (High Definition Multimedia Interface) για έξοδο σε τελευταίας τεχνολογίας οθόνες HD έως την οθόνη LCD VGA 3 ιντσών με γωνία προβολής 170 μοιρών, οι φωτογραφίες εμφανίζονται με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας.



Η νέα οθόνη VGA είναι επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά τη χρήση της νέας λειτουργίας ζωντανής προβολής που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τις μηχανές D3 και D300. Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες ζωντανής προβολής, η αυτόματη εστίαση μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις λειτουργίες ζωντανής προβολής της Nikon.




Ευέλικτη αποθήκευση φωτογραφιών



Η D3 είναι η πρώτη μηχανή D-SLR παγκοσμίως που διαθέτει δύο υποδοχές για κάρτες CompactFlash προσφέροντας εκπληκτική ευελιξία στην αποθήκευση. Ένας φωτογράφος μπορεί να αποθηκεύει τις φωτογραφίες που τραβάει και στις δύο κάρτες ταυτόχρονα ή διαδοχικά για τη δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων. Κατά τη λήψη αρχείων NEF + JPEG, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μία κάρτα για τις εικόνες NEF και την άλλη για την έκδοση JPEG. Επίσης, μετά τη φωτογράφηση μπορούν να επιλεγούν αρχεία εικόνας και να αντιγραφούν από τη μία κάρτα στην άλλη.




Ένας δύσκολος πελάτης



Οι μηχανές SLR της Nikon, που εδώ και χρόνια εμπιστεύονται οι επαγγελματίες φωτογράφοι, φημίζονται για την αξιοπιστία τους στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Είτε στις θερμοκρασίες υπό του μηδενός της Αρκτικής είτε στις συνθήκες υγρασίας των τροπικών δασών, οι μηχανές της Nikon συνεχίζουν να λειτουργούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακόμη και όταν οι υπόλοιπες μηχανές έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια – και την παράδοση αυτή ήρθε να συνεχίσει η D3. Το εξωτερικό κάλυμμα, ο σκελετός και το πλαίσιο του καθρέπτη είναι κατασκευασμένα από κράμα μαγνησίου, ενώ τα σημεία ένωσης και τα κουμπιά του σώματος της μηχανής είναι σφραγισμένα για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.




Ασύρματο δίκτυο



Το κορυφαίο σύστημα ασύρματης μετάδοσης εικόνας της Nikon. Ο νέος ασύρματος πομπός WT-43 της Nikon σηματοδοτεί τη νέα εποχή δικτύων πολλαπλών μηχανών. Με τον πομπό WT-4 είναι δυνατή όχι μόνο η μεταφορά φωτογραφιών σε διακομιστές και ο απομακρυσμένος έλεγχος της μηχανής, αλλά και η απομακρυσμένη εμφάνιση και αναζήτηση των εικονιδίων φωτογραφιών της μηχανής.



Σε ένα ασύρματο περιβάλλον, μπορούν να δημιουργηθούν δίκτυα με έως και 5 μηχανές D3 και D300. Σε ένα αθλητικό γεγονός, για παράδειγμα, οι επιμελητές φωτογραφίας μπορούν να εξετάσουν ταυτόχρονα όλα τα εικονίδια φωτογραφιών σε κάθε συνδεδεμένη μηχανή και να επιλέξουν (κάνοντας λήψη) τις φωτογραφίες που χρειάζονται, ενώ οι φωτογράφοι συνεχίζουν να τραβούν φωτογραφίες.




Διαστάσεις



Οι διαστάσεις της D3 είναι 159,5 (Π) Χ 157 (Υ) Χ 87 (Β) mm και το βάρος της 1,390 γραμμάρια συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας.




Διάθεση



Θα διατεθεί στην Ευρώπη το Νοέμβριο του 2007.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα