Είναι αυτές ώρες για να κράζουμε;

default image

Αυτά που γράφαμε χθες για τα ΜΜΕ; Ξεχάστε τα. Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για τα κανάλια και από χθες άρχισαν τα δικαστήρια για το ανύπαρκτο κράτος

 –
Τρεις μέρες καιγόμαστε, γιατί δεν σβήνουν οι φωτιές;
-Λάθος κυρία μου, τρεις μήνες καιγόμαστε.

Φωτιά
Αυτά που γράφαμε χθες για τα ΜΜΕ; Ξεχάστε τα. Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για τα κανάλια της τηλεόρασης και από χθες άρχισε η δυσφορία και τα δικαστήρια για το ανύπαρκτο και ανοργάνωτο κράτος. Επειδή ως γνωστό οι δημοσιογράφοι είναι περισσότερο ειδικοί από τους πυροσβέστες σε θέματα πυρκαγιών, θεωρούν πλέον πως παρατράβηξαν οι φωτιές και πως μέσα στο ΣΚ θα έπρεπε να έχουν σβηστεί. Δεν έχουν άλλη υπομονή και τηλεοπτικό χρόνο να διαθέσουν (δεν παίζουν και διαφημίσεις). Θυμωμένες και οι εφημερίδες. Με το κράτος. Όχι με τους εμπρηστές. Σου λέει 200 εστίες είναι μόνο και έχει μόλις 7 μποφόρ, γιατί δεν τις σβήνεις με τα 20 αεροπλάνα σου; Ανίκανε!

Ψυχραιμία παιδιά

Η Πυροσβεστική το πρωί ανακοίνωσε πως τα κανάλια τους είπαν να πάνε γρήγορα στο τάδε χωριό γιατί θα καούν ζωντανοί δεκάδες εγκλωβισμένοι, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και πήγαν οι πυροσβέστες και φυσικά δεν βρήκαν κανένα εγκλωβισμένο. Πάνε να βοηθήσουν ή να υποκαταστήσουν τους αρμόδιους; Όταν κινδυνεύει το σπίτι μου από φωτιά παίρνω τηλέφωνο το MEGA ή το 199; Τον ΑΝΤ1 πάντως τον έκοψα γιατί η ελληνική σημαία πάνω δεξιά στην οθόνη μου φέρνει μια ανατριχίλα και δεν μπορώ να παρακολουθώ τηλεόραση με την τρίχα κάγκελο.

Πάει το λίκνο

Ενώ έχω δει πλάνα από τη ΝΕΤ που σβήνουν τη φωτιά έξω από το μουσείο της Ολυμπίας, στον ΑΝΤ1 και το MEGA επιμένουν πως κάηκαν όλα. Πάει το λίκνο του πολιτισμού. Στάχτη η ιστορία μας. Ρε παιδιά το γκαζόν κάηκε και τα δέντρα στους γύρω λόφους. Όχι κάηκε και το μουσείο. Και αν δεν κάηκε ερχόμαστε να το κάψουμε εμείς. Από που προκύπτει η εμπειρία και η σιγουριά ότι οι πυρκαγιές μπορούσαν να έχουν ήδη σβηστεί; Με περισσότερους από 60 νεκρούς και τη μισή Ελλάδα στάχτη, είναι ώρες για ομοψυχία ή για τρομολαγνεία και πολιτικά παιχνίδια εκατέρωθεν;

Από την άλλη βέβαια…
Είναι τώρα ώρα για εκλογές; Λέγεται πως βάση του Συντάγματος δεν γίνεται να αναβληθούν. Εντάξει. Θα σπαταλήσουν όμως εκατομμύρια ευρώ για προεκλογικές εκστρατείες; Εκεί πρέπει να σταθούμε όλοι μας. Τους ξέρουμε τους πολιτικούς και δεν χρειάζονται οι αφίσες και οι επιστολές στα σπίτια μας για να τους μάθουμε. Όλα τα χρήματα να πάνε στους “καμμένους” συνανθρώπους μας.

Φωτό της ημέρας
Τι να βάλεις, τα είδαμε όλα.

Υ.Γ.

Για να μην παρεξηγούμαστε, παραπάνω δεν γράφω πως δεν κάηκε η Ολυμπία, γράφω πως δεν κάηκε το μουσείο, όπως υποστήριζαν τα κανάλια. Η Ολυμπία ασφαλώς και υπέστη ζημιές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα