Απολογία με δάκρυα

Απολογία με δάκρυα
20/01/2010-ΑΜΦΙΣΣΑ- Δίκη για τον θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.Στην φωτογραφία οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης,Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2009 (EUROKINISSI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Άρχισαν το πρωί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας οι απολογίες των δύο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. "Θύματα είμαστε το παιδί και εγώ" είπε κλαίγοντας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Για πρώτη φορά έγινε επίδειξη των πειστηρίων της μοιραίας νύχτας

Άρχισαν το πρωί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας οι απολογίες των δύο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ξέσπασε σε σε δάκρυα, προσπάθησε να πει ότι συμμερίζεται τον πόνο της οικογένειας και χαρακτήρισε τον εαυτό του θύμα.

“Θέλω να πω ότι λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε. Τα θύματα είμαστε εγώ και αυτός, το παιδί και εγώ, πεθαίνω κάθε μέρα, κάθε λεπτό, οι οικογένειές μας σίγουρα πονάνε”, είπε και άρχισε να κλαίει με λυγμούς.

Αναφερόμενος στη μοιραία νύχτα, υποστήριξε και πάλι ότι ενώ ήταν στο περιπολικό με τον συγκατηγορούμενό του, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από περίπου δέκα συγκεντρωμένα άτομα. Όπως ανέφερε, άφησαν το περιπολικό κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με τον συνάδελφό του πήγαν με τα πόδια στην οδό Τζαβέλα, όπου και πάλι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια περίπου είκοσι με τριάντα άτομα.

Είπε ακόμη πως ο Βασίλης Σαραλιώτης έριξε δυο βολίδες κρότου-λάμψης και οπισθοχώρησαν, αλλά -όπως τόνισε- συνειδητοποίησε ότι και από τη μεριά της Κωλέτη υπήρχαν συγκεντρωμένοι, που τους έβριζαν και τους πετούσαν αντικείμενα.

“Αισθάνθηκα εγκλωβισμένος από την επίθεση, έβγαλα το πιστόλι και πυροβόλησα, νομίζω, δυο φορές. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, έχω ακόμα στο μυαλό μου τους έντονους ήχους από σπασίματα και φωνές. Τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή είναι πάρα πολλά. Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει χρήση του όπλου και έχω συγκλονιστεί. Λέω στον συνάδελφο ‘πάμε να φύγουμε’. Θυμάμαι, ότι κοιταζόμασταν, χωρίς να μιλάμε”.

Ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός υποστήριξε, ότι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου τους μετέφεραν, αρχικά τους είπαν για τραυματισμό ενός πολίτη και αφού παρέδωσαν τα όπλα, έμαθαν ότι υπήρξε θάνατος.

Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα και ύστερα από αίτημα της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο, έγινε επίδειξη των ρούχων, που φορούσε το μοιραίο βράδυ ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, καθώς και των όπλων των δυο αστυνομικών. Για πρώτη φορά στο δικαστήριο παρούσα ήταν σήμερα και η γιαγιά του παιδιού, η οποία με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας στο στήθος της τη φωτογραφία του εγγονού της, παρακολουθούσε την επίδειξη των πειστηρίων.

Μάλιστα, όταν η πρόεδρος της Έδρας, Αντζελίτα Παπαβασιλείου, είπε στην οικογένεια του θύματος, αν επιθυμεί να αποχωρήσει από την αίθουσα κατά την επίδειξη η γιαγιά του Αλέξανδρου, απάντησε ότι θέλει να παραμείνει και να δει τα πειστήρια. Η απολογία του Επ. Κορκονέα συνεχίζεται με ερωτήσεις της προέδρου.

Ύστερα από διαδικασία έξι μηνών, η δίκη για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα, πέρασε σήμερα στην τελική ευθεία με τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη να είναι ελεύθεροι με όρους, λόγω λήξης του 18μηνου προφυλάκισής τους και χωρίς το δικαστήριο να καταφέρει τελικώς να ακούσει την μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα, φίλου του 15χρονου Αλέξανδρου, ο οποίος αρνήθηκε να καταθέσει.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας,  προανακριτικά και ενώπιον του ανακριτή έχει υποστηρίξει πως ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε τραγικό ατύχημα. Κατέθεσε πως είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, επειδή με τον συνάδελφό του αντιμετώπισαν έκρυθμη κατάσταση από επιτιθέμενους νεαρούς και πως η σφαίρα εποστρακίστηκε και βρήκε το παιδί στο στήθος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα