Ξανά στην τάξη με Avatar ρομπότ

default image

Ένας μαθητής, που λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, ζούσε απομονωμένος στο σπίτι του μπορεί πλέον να κάνει παρέες και να συμμετέχει στα μαθήματα. Δείτε πώς τα κατάφερε με τη βοήθεια της τεχνολογίας (Vid)

Σε απομόνωση έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ένας μαθητής λυκείου στο Τέξας των Η.Π.Α λόγω σοβαρού προβλήματος στα νεφρά.

Πρόκειται για τον Λίντον Μπάτι, μαθητή πρώτης Λυκείου στην πόλη Κνόξ, ο οποίος βρήκε τον τρόπο με τη βοήθεια της τεχνολογίας να “είναι” στην τάξη, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μαζί με τους άλλους συμμαθητές του.

Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακριά τους αλλά χάρη σε ένα Avatar ρομπότ μπορεί να επικοινωνεί, να εργάζεται και να κοινωνικοποιείται με τα αλλά παιδιά καθώς και να στέλνει τις εργασίες του στους καθηγητές του.

Το ειδικό αυτό ρομπότ έχει ύψος 22 εκατοστά και βρίσκεται πάνω σε ένα ατσάλινο πλαίσιο το οποίο στηρίζει  μια μικρή οθόνη, μια βιντεοκάμερα, μικρόφωνο και ηχείο.

Αυτό επιτρέπει στον Λίντον να παρακολουθεί τα μαθήματά του εξ αποστάσεως, ενώ αυτός είναι σπίτι με τον υπολογιστή του.

Ο μικρός υποφέρει από πολυκυστική νόσο των νεφρών και με τη βοήθεια του Avatar μπορεί και επικοινωνεί με τους συμμαθητές του.

“Οι καλύτεροι φίλοι μου ήταν οι γονείς μου, αλλά θα ήθελα και άλλους  φίλους” ανέφερε σε συνέντευξή του στο  NBC και συμπληρώνει “Το ρομπότ μου είναι καταπληκτικό”.

Η μητέρα  του Σέρι  είπε ότι το ρομπότ είχε δώσει στον γιο της μια νέα ζωή. Το VGO είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε σχολειό. Το κόστος του ανέρχεται στα 4.934 δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα