Κάρτα επέκτασης μνήμης SDXC SD

Κάρτα επέκτασης μνήμης SDXC SD

Η SD Association παρουσίασε στη πρόσφατη έκθεση ηλεκτρονικών CES μια νέα κάρτα μνήμης που αναμένεται να φέρει επανάσταση από την κινητή τηλεφωνία μ...

Η SD Association παρουσίασε στη πρόσφατη έκθεση ηλεκτρονικών CES μια νέα κάρτα μνήμης που αναμένεται να φέρει επανάσταση από την κινητή τηλεφωνία μέχρι την επαγγελματική φωτογραφία.2TB χωρητικότητα και 104MB/sec ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στις διαστάσεις μιας συνηθισμένης κάρτας επέκτασης μνήμης; Και όμως είναι πραγματικότητα. Η SD Association παρουσίασε μια νέα SD card με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά στην πρόσφατη έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας.



Η SDXC (eXtended Capacity) χρησιμοποιεί το exFAT (FAT 64), το παλιό φορμάτ της Microsoft, ώστε να είναι συμβατή με πλήθος συσκευών από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα μέχρι επαγγελματικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.



«
Η SDXC μπορεί να αποθηκεύσει πάνω από 4.000 αρχεία εικόνας RAW που είναι αυτό που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες φωτογράφους και περίπου 17.000 JPEG που χρησιμοποιούνται σε φωτογραφικές μηχανές που απευθύνονται στο ευρύ κοινό», δήλωσε ο Σιγκέτο Κάντα, γενικός διευθυντής της Canon. «
Η χωρητικότητα της σε συνδυασμό με το σύστημα exFAT αυξάνει το χρόνο καταγραφής βίντεο και μειώνει το χρόνο εκκίνησης για τη βελτίωση των δυνατοτήτων φωτογράφησης



Σύμφωνα με το Τζόζεφ Ανσγουορθ, διευθυντή έρευνας της at Gartner Inc, η νέα κάρτα μνήμης αναμένεται να γίνει μια σχεδόν υποχρεωτική επιλογή για την αποθήκευση πληροφορίας σε φορητά μέσα και την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ διαφόρων συσκευών. Σε ότι αφορά τα multimedia μια κάρτα SDXC θα μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 60 ώρες ή 100 ταινίες υψηλής ανάλυσης.



Ειδικότερα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, «
η SDXC αναμένεται να λύσει τα χέρια των κατασκευαστών που θα μπορούν να αναπτύξουν πιο πολύπλοκες συσκευές και να καλύψουν τις απαιτήσεις του κοινού σε παιχνίδια, multimedia και βίντεο» αναφέρει ο Ανσγουόρθ. Χωρίς, φυσικά, συμβιβασμό στην ποιότητα του ήχου και των γραφικών όπως γίνεται σήμερα.

Ο στόχος για τους υπεύθυνους της SD Association, που ιδρύθηκε από την Panasonic, τη SanDisk και την Toshiba για να αναπτύξει τα πρότυπα για φορητά μέσα αποθήκευσης, είναι τα 300MB/sec.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα