”Cathedrals of Culture”: Μια τηλεοπτική σειρά για την αρχιτεκτονική από τον Βιμ Βέντερς. Σε 3D

”Cathedrals of Culture”: Μια τηλεοπτική σειρά για την αρχιτεκτονική από τον Βιμ Βέντερς. Σε 3D
No commercial use. © European Parliament/Pietro Naj-Oleari ---------------------------------------- Pietro Naj-Oleari: European Parliament, Information General Directoratem, Web Communication Unit, Picture Editor. Phone: +32.2.228 40 633 Fax: +32.2.284.2907 E-mail: [email protected]

''Αν τα κτήρια μιλούσαν, τι θα έλεγαν για εμάς;'' Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει το ''Cathedrals of Culture''

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Έξι σκηνοθέτες, μας ξεναγούν σε ισάριθμα ευρωπαϊκά κτήρια, που σύμφωνα με τον Βέντερς που εμπνεύστηκε την ιδέα, αποτελούν «παράθυρα στην ίδια την κουλτούρα μας».

«Αν τα κτήρια μιλούσαν, τι θα έλεγαν για εμάς;» Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η σειρά «Cathedrals of Culture» που η εταιρία παραγωγής του Βιβ Βέντερς, μαζί με το γαλλογερμανικό κανάλι Arte ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα.

Η ιδέα μοιάζει να ξεκίνησε από ένα video instalation με τον τίτλο «If Buildings Could Talk» που παρουσίασε ο Βέντερς το 2010 στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στην Βενετία το οποίο όπως και τα φιλμ της σειράς, ήταν γυρισμένο σε 3D.

Ο ίδιος ο Βέντερς, αλλά και ο Βρετανός Τζέιμς Μάρς, ο Δανός Μάικλ Μάντσεν, ο Αυστριακός Μάικλ Γκλαβογκερ, ο Βραζιλιάνος Καρίμ Αϊνούζ, καθώς κι ένας ακόμη σκηνοθέτης που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα γυρίσουν ο καθένας από ένα επεισόδιο της σειράς, επιλέγοντας, ένα κτήριο με ξεχωριστή σημασία για την Ευρώπη.

Ο Βέντερς το κτήριο της Φιλαρμονικής στο Βερολίνο, ο Μάντσεν τις φυλακές του Χάλντεν στη Νορβηγία, ο Γκλαβόγκερ την Εθνική Βιβλιοθήκη στην Πετρούπολη της Ρωσίας κι ο Τζέιμς Μαρς τον σιδηροδρομικό σταθμό του St. Pancras στο Λονδίνο. Ο Καρίμ Αϊνούζ αναζητά ακόμη το κτήριό του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα