Μεγάλη επίθεση χάκερ

Μεγάλη επίθεση χάκερ

Εικόνες σκληρού πορνό αντίκριζαν όσοι επέλεγαν να δουν βίντεο του τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ στο Youtube, μετά από παρέμβαση χάκερ, οι οποίοι επιτέθηκαν και στο iTunes

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε  το YouTube, με αποτέλεσμα όσοι χρήστες επέλεγαν να δουν τα βίντεο κλιπ του δημοφιλούς τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ, να έρχονται αντιμέτωποι με περιεχόμενο σκληρού πορνό.

Οι χάκερ  επέλεξαν μερικά από τα πιο γνωστά βίντεο κλιπ του τραγουδιστή, που παρακολουθούνται καθημερινά από  χιλιάδες χρήστες, και οδηγούσαν τους χρήστες σε πορνογραφικούς δικτυακούς τόπους, πριν τελικά οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας κλείσουν το κενό ασφάλειας.

Παράλληλα οι χάκερ οδηγούσαν τους χρήστες αλλά και σε ένα βίντεο στο οποίο αναφερόταν ότι ο διάσημος καλλιτέχνης είναι νεκρός. Η φήμη κυκλοφόρησε εν ριπή οφθαλμού σε πολλές ιστοσελίδες και μπλογκ.

Εκτιμάται ότι οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο Youtube και  επιτέθηκαν με τη μέθοδο cross-site scripting.

Το φόρουμ τεχνικής υποστήριξης του YouTube κατακλύστηκε από μηνύματα διαμαρτυρίας από «παραπλανηθέντες» χρήστες, στην πλειονότητά τους ενήλικες. Το YouTube επιδιόρθωσε το πρόβλημα μετά από περίπου δύο ώρες.

Σε μια άλλη περίπτωση, χρήστες του iTunes αναφέρουν παράνομες αγορές στο όνομά τους, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από την Apple.

Την  υπόθεση αποκάλυψε το ιστολόγιο Engadget, το οποίο κάνει λόγο για χρήστες που διαμαρτύρονται ότι αγορές εφαρμογών αξίας εκατοντάδων δολαρίων πραγματοποιήθηκαν μέσω των λογαριασμών τους στο App Store του iTunes. Οι περισσότερες αγορές αυτές φέρονται να αφορούν συγκεκριμένα ηλεκτρονικά βιβλία.

H Apple, πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στο σχετικό ερώτημα που υπέβαλε το CNet.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα