Αγώνας δρόμου κατά του καρκίνου

Αγώνας δρόμου κατά του καρκίνου

Αγώνας δρόμου με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού διοργανώθηκε από τον σύλλογο "Άλμα Ζωής" στο Ζάππειο (Pics+Vid)

Αγώνας δρόμου με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού διοργανώθηκε την Κυριακή από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”

Εθελοντές και γυναίκες που είχαν την εμπειρία της νόσου(φορώντας ροζ μπλουζάκια), συμμετείχαν σε αγώνα 4,5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων με αφετηρία το Ζάππειο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξη τύπου του συλλόγου “Άλμα Ζωής”, ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός για την υγεία των ανθρώπων είναι η αδιαφορία και ο εφησυχασμός.

Η Φώφη Γεννηματά, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επίτιμη πρόεδρος της διοργάνωσης στην Ελλάδα επισήμανε της σημασία της έγκαιρης διάγνωσης που σώζει ζωές και τόνισε ότι οι γιατροί κάνουν θαύματα. Η κα Γεννηματά κατέληξε λέγοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ασφάλεια που προσφέρει η γνώση και η σωστή πληροφόρηση.

Χιλιάδες κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, στήριξαν την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι, παρότι ένας άνδρας ίσως δεν μπορεί να μπει στη θέση των γυναικών, που έχουν το πρόβλημα, “ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μου, είναι αγώνας όλων μας για μια κοινωνία αξιοπρέπειας, ευαισθησίας και ανθρωπιάς”.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι “είναι απαραίτητο να εγγυηθούμε το δικαίωμα στη ζωή”, που “σημαίνει πρώτα απ΄όλα δικαίωμα στην πρόληψη, δικαίωμα στην άμεση και έγκαιρη διάγνωση, χωρίς ταλαιπωρία, γραφειοκρατία και δαιδαλώδεις διαδικασίες, δικαίωμα στην έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία του προβλήματος. Αλλά, επίσης, σημαίνει και δικαίωμα στην ανάπλαση, δικαίωμα, η γυναίκα να αισθάνεται περήφανη και όμορφη, δικαίωμα στην επανένταξή της σε μια κοινωνία που τη βλέπει κατάματα και δεν αισθάνεται ενοχές, που την αγαπά, τη στηρίζει και δεν φοβάται να συζητήσει το πρόβλημά της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα