Σχέδιο για κυβέρνηση με 15 υπουργούς

Σχέδιο για κυβέρνηση με 15 υπουργούς
ΒΟΥΛΗ - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διαβάστε τα τελευταία σενάρια σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ποια υπουργεία θέλουν τα τρία κόμματα

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔHM.AΡ., για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Οι αρχηγοί των τριών θέλουν να παρουσιάσουν ένα πολιτικό πλαίσιο που να είναι πειστικό και προς την ελληνική κοινωνία αλλά και προς το εσωτερικό τους.

Ενδέχεται η συμφωνία να κλείσει την Τρίτη αν και είναι πιο πιθανό η κυβέρνηση να ανακοινωθεί την Τετάρτη. Δεν φαίνεται να υπάρχει διαφωνία ως προς τα πρόσωπα.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς που θα είναι πρωθυπουργός θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Στόχος ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα

Η κατ΄ αρχήν συζήτηση έχει γίνει και θα αποφευχθούν πρόσωπα που προκαλούν αντιδράσεις στα άλλα κόμματα. Πρόθεσή τους είναι να καταλήξουν σε μικρό κυβερνητικό σχήμα, πιθανόν να έχει 15 υπουργούς και 20 υφυπουργούς.

Στο τέλος της διαδικασίας είναι ανοικτό αν θα γίνει κοινή συνάντηση των τριών αρχηγών ή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα