Κουβέλης: Λευκή επιταγή δεν δίνω

Κουβέλης: Λευκή επιταγή δεν δίνω
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης Eurokinissi

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλη μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά (vid)

Στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με το πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Κουβέλης που κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης στις 10 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να εξευρεθεί μέση λύση, ενώ όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά. Μεγάλο ερώτημα παραμένει αν στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετάσχουν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Μετά το τέλος της κρίσιμης συνάντησης, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος επανέλαβε στον κ. Σαμαρά  ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση και μάλιστα προοδευτικού χαρακτήρα στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δηλώσεων, προκειμένου να βγει από το σημερινό αδιέξοδο.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τις επτά θέσεις της ΔΗΜΑΡ και σημείωσε ότι βασική γραμμή είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, η σταδιακή αποδέσμευση της χώρας από όρους του Μνημονίου, η άρση της νομοθετικής πράξης που οδήγησε στο γκρέμισμα των μισθών, αλλά και η άμεση επαναφορά της μετενέργειας.

Ο κ. Κουβέλης, κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε: “Λευκή επιταγή η ΔΗΜΑΡ δεν δίνει. Το αν θα υπάρξει συνεργασία θα εξαρτηθεί από το σύνολο των προγραμματικών δηλώσεων και το αν θα συγκλίνουν με το πρόγραμμα της παράταξής μας.

Στο βαθμό που μπορεί να προωθηθεί η συγκρότηση προοδευτικού χαρακτήρα κυβέρνησης, πρέπει να δούμε και τα πρόσωπα που θα την απαρτίσουν”, κατέληξε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα